Kam až jde tenhle Celeron přetaktovat ???
V práci jsem upgradoval zákazníkův počítač a když jsem mu nabídl starý díly tak je zpět nechtěl tak jsem si řekl OK, vezmu si je a vyzkouším to, uvidí se co to je za herku. Je to jakási levná MicroATX deska se Socketem 478 od MSI s integrovanou grafikou. Procesor je Celeron 2,2 GHz a 256 MB DDR1 266MHz paměti inu nedalo mi to a začal jsem taktovat, násobič je zamčený, ale netrvalo to dlouho a pomocí FSB jsem se propracoval na 4,08GHz dál už se mic moc nechce, nikdy jsem neviděl procesor co by zvládl skoro dvojnásobek při defaultnim napětí se vzduchovym chladičem při 40 stupních v klidu!
Paměti už ted běží na dost hustý frekvenci a v GoldMemory nehodí při prvním testu ani chybu!!!
Můžete mi někdo prozradit kam až tyhle procesory šli předpokládám, že to bude Celeron s odvozenym jádrem od Northwoodu, ale já v týhle obě měl jen samý AMD takže nemám zkušenosti...
Re: Kam až jde tenhle Celeron přetaktovat ???
Myslím, že už budeš docela na vrcholu...mám pocit že poslední P4 šly až někam ke 4,5GHz...ovšem asvalt netrhaly...jestli máš třeba ještě doma 120FAN tak to tam zkus provizorně přidat a přidat V (jestli deska umožnuje) pak ti třeba ještě poskočí :-)
Schválně zkus nějakej testík...třeba CPUMARK, SuperPí (1M) kolik pro zajímavost dá...
Jj šly fakt hodně nad 4 GHz, ale Prescotty byly naprostý přímotopy (hlavně dualcore). Northwoody na tom byly o dost líp, ale i tak, C2D to není :). Zkus taky StressPrime 2004, co ten na to řekne když zatíží všechno.
V třetim kompu mam P4 cedar milla, klasickýho s 2MB L2 cache 3ghz @ 4,8ghz při 1,5v . Víc to neuchladím bez throtlování, a investovat do chladiče na takovej krám se mi nechce. Herní výkon někde kolem K8 na 2,6ghz asi tak.
Z P4 šly jedině Northwoody a pak až cedar milly po pořádnym OC, Prescotty byly úplně k ničemu, na stejnym taktu menší výkon jak Northwoody. Když porovnám Kámošův P4 Northwood 3,06ghz @ 3,45ghz s I850E chipsetem a Rdram na 800 @ 1066 mhz, tak ten je rychlej asi jako CedarMill na 3,8ghz, nebo Celeron Cedar mill 4,4ghz.
Ten Tvůj Celeron bude asi Prescott, ten má jen 256kb L2 cache, i na 8ghz by to byl docela slabej CPU. (To Nemluvim o Northwood celeronech s 128kb L2, který maj výkon jak CPU z roku 98) :)