-
WS or klasika
Zdravim neviem sa rozhodnut aky monas mam kupit ws alebo klasiku, najviac na pracu GIS, net, sem tam hry a filmy, rozhodujem sa medzi http://www.sofos.sk/default.aspx?con...ms=kod_id;8225 a http://www.sofos.sk/default.aspx?con...s=kod_id;10383 neikto tvrdi ze je lepsi ws niekto non ws:?::???:
-
Re: WS or klasika
Na praci je urcite lepsi non-ws, na net taky...na hry je to skoro jedno, a pokud filmum moc nedavas tak je to jasny ne :D
-
Já preferuju WS. Moje teorie (i když praxi sem to nikdy nepočítal) říká, že boční panely (horizontálním směrem) ubírají mnohem víc prostoru, než status bar/menu atd. vertikálním směrem. Hlavně ve všech moderních grafických programech, CADech atd. je to vidět.
Zas naopak Office programy i třeba softy na zpracování videa ubírají pracovní prostor spíš svisle (ale máme Pivot, že).
Imho je to podle toho, jakej konkrétní software používáš (a budeš používat) a jakým způsobem má řešený UI.
-
video editing je lepsi na wide ;)
Inak wide na pracu az 1920x1200 :) pri uvahe nad 1680x1050 je lepsie 1600x1200 ... vo vacsine pripadov
-
u mna ma buducnost jedine ws kebyze si idem teraz kupit monas tak jedine ws.
na surfovanie je mozno trosicku lepsi nonws(ale vzdy mozes pouzit pivot aj na ws a hned to mas lepsie :) ale na pracu v cadoch je lepsie ws urcite na pozeranie filmov neni ani nad cim rozmyslat jasne ws.
na hry je lepsi urcite ws ale tam je zas problem vela krat v podpore rozlisenia alebo tiez moze byt problem so slabou grafikou.
ws mi ale pripada byt odost mensi ako normal screen :) 20" 4:3 mi pride vacsi ako nejaka 22" wide co uz.
ja osobne by som bral jedine ws
-
1600x1200 je jednoducho o kus viacej plochy/bodov ako 1680x1050 :)
-
MadCap> Ono to ale právě imho záleží na UI programu, někdy těch 80 pix do šířky může být důležitějších než 150 do výšky ;)
-
ja to berem percentualne .. tych 150 do vysky je 15% a 80 do sirky necelych 5% ...
-
No v práci máme na Catii 1600x1200, cize non-ws, na ntb mam 1920x1200, cize ws a jsou to nebe a dudy!
Pro CAD programy a podobné SW, kde jsou charakteristické postranní lišty, opravdu nemá smysl nic jiného než WS (takovej Sectioning sestavy s aktivovaným stromem se jen tak na něco nevejde)
-
doktore, prepni si ten notas do 1680x1050 a potom to vyhodnot znova :) 1920x1200 je totiz sirsich 1600x1200 ale druhe porovannie je odlisne ;)
-
Oh, sorry, my bad...
Kazdopadne ja vim, ze non-WS uz nepujdu...
-
no robim v ARC GIS tam to je s toolbarmi tak ze sa daju dat hocikde aj po bokoch aj v horizontalnej rovine tak teraz neviem ale ws som mal doma na skusku a ten vertikalny priestor je dost stiesneny napr proti klasike 19" :confused:
-
tak som kupil 4:3 klasiku LG 2000 CN-SF a celkom spoko len neviem nakalibrovat farby nejako , nevie niekto nejaky soft schopny nakalibrovat monitor:?:
EDIT podsvietenie celkom dobre len na spodnej a vrchnej hrane trocha prepalene, polohovatelnost v pohode