existuje take nieco aj u ADSL pripojenia ? (lebo pri analog. pripojeni som to raz zazil )
Printable View
existuje take nieco aj u ADSL pripojenia ? (lebo pri analog. pripojeni som to raz zazil )
neexistuje. ale podle typu smlouvy s ISP je třeba dát si pozor i na obyč trojany (či co to je) schopné generovat velký a neustálý traffic - to ale jenom u smluv, kde je omezený datový limit a za jehož překročení se platí nadlimitní data. takových už ale dneska asi moc nebude, takže bych to taky neřešil :-)
jen bych doplnil ze nez potize ze strany ISP jsou s tim spis spojeny potize ze strany uzivatele ( nacitani stranek, pomaly upload atd. ) jinak samozrejme se vsim souhlasim. ADSL je jina technologie prenosu a tak prepojeni na cisla 9xx nehrozi uz jen z toho duvodu ze se zadne cislo pri sestaveni spojeni nevytaci. Nicmene urcite bych vytahl stary dial-up modem z pocitace. Za dob meho pusobeni na O2 bylo more reklamaci ze si dotycny poridil ADSL, ale nevypojil stary modem a to pak bylo peklo.. proc ma uctovany "datove sluzby se zvlastnim tarifem" kdyz ma ADSL :-)
OK, lebo ked som mal analog, tak som telekomu caloval raz 2500Sk a potom som dal zablokovat telefon pre zahranicne a mobilne hovory a teraz to chcem ist dat odblokovat, tak som sa chcel uistit, ci to nehrozi. Zatial som za spliter neskusal zapajat (do konektora line) telefon, takze neviem ci co by to spravilo, ci by som mohol vytocit cislo :D
Mno od toho ten splitter jaksi je, aby se dalo telefonovat i "internetovat" naraz a vzajemne se to nepobilo :-D
Vyse uvedena situace s platbou za zahranicni cisla by nastat nemela, ale jak tu rikali ostatni - muzes chytit cerva co ti bude generovat traffic (me nejakej takovejhle darecek tri roky zpatky delal 20 MB odchoziho za hodinu), coz u strict-FUP tarifu muze byt neprijemne :-D
no k tomu rozbocovaci atd.. Myslim ze kdyz se podivas sem - http://www.dsl.cz/jak-adsl-pripojeni-pracuje
nic nezkazis a razem v tom budes mit jasno :-)
ADSL mam neobmedzene a mam KPF a NODa a P2P moc nepouzivam, takze traffic nech je aky je (mam aj siet so susedmy, ale neviem ci maju ostatny v sieti nejake antivyrusi a firewalli).