Jak spustit DOS command v NT systému (jak zajistit jeho spuštění po restartu)
Problém:
potřebuji spustit dosový exáč s parametry po restartu systému ještě než naběhnou win 2000. Konkrétně jde o norton ghost, který tohle umí pomocí průvodce nastavit a pak si sám řekne o restart a po bootu provede operaci a pak zase naběhne do windows. Takže to jde, ale já to potřebuji automatizovat a mám připravený baťák se syntaxí a potřebuji to nějak spustit. Jinak na cílovém PC je ghsot nainstalovaný, ale nemůžu se prostě crcat s wizardem. Ideální by bylo, kdyby šel spustit se switchem ghost pro windows, ale na to jsem nepřišel jak udělat. Pomůže někdo?
Re: Jak spustit DOS command v NT systému (jak zajistit jeho spuštění po restartu)
zkus pomocí registru:
Kód:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Re: Jak spustit DOS command v NT systému (jak zajistit jeho spuštění po restartu)
Možná snad radši větev RunOnce, ta by se měla po prvním použití sama smazat. Bude-li to ve větvi run, při dalším bootování se opět restartuje a při dalším...
Díky za odpovědi, ale ten ghost po startu zavádí pc-dos (jakoby nabootuje z diskety, akorát že si to sám připraví a není třeba bootovací disk). Vyzkouším, zkusím, ale obávám se že to nepůjde.
Snad přidat do boot.ini něco pro změnu bootování (např. pro linux mám v boot.ini 512B odskok na boot partition udělaný pomocí dd). Kdyby sis udělal image bootovací diskety s Ghostem (a nazval třeba Ghost.img) a do boot.ini přidal např. C:\Ghost.img="Ghost", pak je jen třeba nastavit v boot.ini řádek s default na hodnotu toho Ghostu a bude to bootovat do Ghosta. Akorát Ghost musí pak ten soubor vrátit do původního stavu. Asi bych udělal dvě verze boot.ini a jen je vždy v baťáku přejmenoval navzájem. S tím už si můžeš vyhrát.