Re: Excel a graf kružnice
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Ahoj
rád bych si v excelu pomocí grafu vykreslil kružnici, ovšem nemohu přijít na vhodný způsob.
Body si vypočtu z parametrické rovnice kružnice, ovšem pokud následně vytvořím spojitý XY bodový graf, tak výsledek se ani trochu kružnici nepodobá...poradí někdo prosím?
A v jakém smyslu se to "nepodobá"? Já jsem si vygeneroval body y1 a y2 pro rovnici x^2 + y^2 = 4 a body to vynese docela pekne, problem je s prolozenim, to uznavam... Ale to by se mozna vyresilo jemnejsim kouskovanim, ja to dal x od -4 po +4 po jednotkach... Co mas za problem?
EDIT> Aha, asi mozna tim ze vytvaris rovnou spojity... Zkus dat jemne deleni a dat XY jen bodovy (bez spojnic) a pak "pridat spojnici trendu"...
Díky za rychlou reakci..můžu Tě poprosit o ukázku do přílohy? I přesto se mi to nedaří.
Já jsem vyšel z parametrické rovnice že x = r*cos Fi a y = r*sin Fi a Fi mam od 0 po 360 po 15 stupňích.
Já nemám problém, funkci máš vidět na obrázku, typ grafu je "XY bodový"
http://vendys.atlasweb.cz/kruznice.PNG
Tak pak napiš kde byl zkopanej pes...
Jistě,já jsem ostuda...samozřejmě jsem počítal pouze r * COS (A2)....chjo, díky všem, hloupá chyba
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Jistě,já jsem ostuda...samozřejmě jsem počítal pouze r * COS (A2)....chjo, díky všem, hloupá chyba
Aa sorry psal jsem to těsně před odchodem, ale jak koukám už je asi vyřešeno :wink:
EDIT: Koukám, že jsem sem tu původní rovnici blbě naťukal, pro poloměr 4 je to samozřejmě x^2 + y^2 = 16...