-
Problem s AAM
Zdravim,
nedari se mi u sveho hdd wd5000aaks nastavit AAM na quiet. Zkousel jsem to pres Hitachi Tools(boot do dosu) i HDD LifePro(z win) a vysledek stejny. Hodnotu nastavim v pohode, jen po restartu se nastaveni samo resetuje a jsem zpet na defaultu (255=hlucny)
Nevite nekdo, jak to nastavit, aby to vydrzelo? diky
-
Re: Problem s AAM
Nastavoval jsi tím feature toolem minimální hodnotu AAM, nebo jinou?
btw: hodně záleží od toho, co potřebuješ, ale nová WDčka jsou sama o sobě dost tichá a zapnuté AAM nepřináší obvykle citelné ztišení. Ale to si otestuješ sám ...
-
zkousel jsem nejdriv v Hitachi tool recommended hodnotu a pak manualne na nejnizsi (128), ani jedna ale po resetu nezustala, totez v tom druhem programu.
jinak podle toho Hitachi tools testu, je znat pri snizeny na 128, docela znatelny utiseni pri seeku
-
Zvláštní, s KS a YS jsem problém neměl. Tak snad to zkoušel/vyzkouší někdo další, AAKS si teď kupuje každý druhý ...
-
...třeba můj 320AAKS není při seeku vůbec tichý (tedy motor je naštěstí neslyšitelný, což je pro mě hlavní, ale stará Barracuda 7200.7 proti němu je úplný tichošlápek, rachotem bych ho dal tak na úroveň 7200.10, i když, pravda, do starých Seagatů a WD AC má ještě daleko)