Hoj lidi, potřebuji vědět jak hodně je tato karta vykonná, vím že to je šrot maximalní, ale pro přehled co koupit aby vykon byl alespoň 2x větší než zmiňovana ATI 9250, jedná se o karty do AGP.
Printable View
Hoj lidi, potřebuji vědět jak hodně je tato karta vykonná, vím že to je šrot maximalní, ale pro přehled co koupit aby vykon byl alespoň 2x větší než zmiňovana ATI 9250, jedná se o karty do AGP.
No a kolik bys do toho tak chtěl investovat? Jinak 9250 je opravdu k prdu, to ale víš evidentně sám...
No myslím že do 500kč. Věc se má takto, je to šrot lidi co mi dali své PC ať jim s tim něco udělám.Win najižděl neuvěřitelných 4min, disk rozdělen na 10G a 70G 3antiviraky současně a pouhych 256MB ramky, dalo mi fušku je přesvědčit ať dokoupi aspoň 512MB ramky a teď ještě grafiku víc jak 500Kč z nich nevydojim. BTW: chtěj na tom PC pracovat s Corelem...... cpu jde celer 2400MHz..
Corel nejak vyuziva 3d? Nejak se mi to nezda.
Osobne dost pochybuju, ze by jim grafika nejak pomohla. Za 500Kc at si koupi nejaky kurz prace s PC, dalsi pamet, plnohodnotne P4 (ten celer je des).
Jinak ZHRUBA 2x vetsi vykon ma 9500Pro, 9600XT atp (od nVidie je fx rada dost spatna, takze 6600, ktera uz je vykejsi nez drive uvadene karty).
Nevim ale pokud dobre ctu, tak kolega Kamil Raska nic o tom ze by Corel vyuzival 3D nepsal...
Poznamka o kurzu prace na PC je vic nez nemistna !!
Nic-mene zvyseni pameti a vymena procesoru pomuze vzdy, ale myslim ze se ptal na uplne neco jineho a napsal i duvod... Kazdy zkratka nema PC jako financni prioritu a necpe do nej desetitisice (nekteri na to ani nemaji) jako vetsina z nas zde na foru...
Fakt tyhle hvezdne prispevky plne duchaplnych poznamek mam rad !!
2 Kamil Raska: GF6600 by byla na tomto pocitaci uz nevyuzita a taky ji za pozadovanou petistovku asi porad nekoupis (i kdyz bez GT mozna jo)... Ta 9500/9600 by mela stacit a s trochu stesti ji nekde koupis.
No... Tezka volba...
Ale myslim ze od nVidie par moznosti je. 4200 by sla i kdyz ma jen DX8, ale vykonnejsi nez 9250 urcite bude. Rada FX sice nebyla opravdu nic-moc ale 5600 nebo 5700 nebyly zase tak spatne karty...
Ono spise zalezi co za danou cenu sezenes... 9600 > 4200 > 5600 > 5700
No já zas nemám rád machýrky, co se všeho chytaj jak h...vno košile a nečtou mezi řádky.
Poznámka o 3D byla zcela relevantní, protože je rozdíl vybírat grafiku na hry a na čistě 2D záležitosti. Proto by v případě Corelu daleko více prospělo soustředit se na výměnu jiných komponent.
Mimo jiné pomalé nabíhání Windows není určitě grafikou, na 1MB PCI S3 mi XPčka nabíhaly určitě do minuty a řádově to od cvaknutí vypínačem na bedně bylo tak třicet sekund. Čili v tomto případě je to "zaprasená" instalace. Je OK to poznamenat už kvůli tomu, aby Kamil Raška nebyl u těch lidí posléze za kreténa, protože dost BFUs má představu, že daj "dva litry" a z haldy šrotu bude zase dělo... A když to při práci nepoznají, může přijít celkem relevantní dotaz, za co ty peníze vlastně dali...
BTW pane RedRose, cos vlastně napsal ty? Napsal jsi, že 6600 je zbytečná (alias jsi nevědomky vlastně zopakoval to, co napsal NeMeM9aA) a pak jsi akorát uvedl 9500/9600, což už tu taky bylo řečeno... Z tohoto hlediska má konkrétně tvůj post hodnotu exkrementu od člověka, co si potřebuje jen nahonit tričko...
Ale ať nejsem uplně OT - nemyslím si, že by řada FX byla až tak nepovedená, expřítelkyně měla (a pravděpodobně ještě stále má) v sestavě s P4 2,0 GHz a 512 MB RAM FX 5700 a běží to celkem svižně, včetně toho, že se na tom bez problémů hrají hry typu NFSU2 ve vyšších detailech atd. Ale jak říkám - uživatelé PC o kterém se tu bavíme poznají největší zlepšení tím, že se jim:
- přidá na RAM
- odprasí se jim instalace WIN
Grafika do 500 je OK, ale největší "nárůst výkonu" bude podle mě u výše zmíněného...
Heh počteníčko pěkné, jen tak pro upřesnění po zformatování a nainstalování new windows vše nabíhá bleskurychle, já nemůžu za to že dotyční zapraskaj system 3mi antiviry současně, firewaly nepočitaně a nesmyslnych programu co jim žerou paměť po spuštění.. je mi jasne,když jim tam dam 2G ramky a vyměním procák je to obstojny stroj..ale oni na to nemaji peníze, očekaval jsem jasnou odpověď . . . jakou grafiku.. a kolik popřípadě ramky aby vše fungovalo jakštakš... nemám ochotu tady vytvářet dusno..
Me jen a pouze zarazilo, ze chteji prave investovat do GK, kdyz je to PC vyuzivano na corel a z toho duvodu jsem navrhoval tech 500Kc investovat jinam tak jak popsal D_a_v_i_d.
768MB pameti by melo byt na nejakou rozumnou praci dostatecnych a grafiky jsou uz zminene vyse.
Ale vždyť tu dusno neděláš, normálně ses zeptal a my se tě snažíme nějak navést k řešení. Jenže - jak jsi správně sám poznamenal - když si BFU narve do počítače tři antiviry (zde by alespoň krátké školení základů použití PC opravdu neškodilo, ať si RedRose o nemístnosti plácá co se mu zachce), tak to zafláká vždycky ať má na stole cokoliv.
Nevidím do hlavy ostatním uživatelům, nicméně za mě se ti snažím poradit, jak nebýt nakonec za vola a šejdíře, protože komunikuješ snad s "nejhorší" sortou uživatelů PC co může být - vědí o tom kulový, sami to prasí a navíc jsou to škrtíci, kteří by ovšem za málo peněz chtěli spoooustu muziky a hrozí ti celkem reálné riziko, že tu muziku neuvidí tak markantně, jak by si představovali.
Grafiky jsme ti tu popsali již výše, stejně tak co se týče ostatních komponent. Osobně bych vybral nějakou ze zde uváděných, ale hlavně poté tvým "klientům" podrobně vysvětlil, jak razantní zvýšení výkonu mohou za své peníze očekávat...
EDIT: Chtěl jsem původně napsat, že bych se vsadil, že PC bude i herní, pak jsem to vynechal a mezitím se to tu objevilo :-D :-D
K tomu strkání do šuplíku - nejbrutálnější svinstvo jsou "cédéčka z časáků" - každej (s prominutím) pitomec si odtud nainstaluje veškerej bordel, co tam je (když to má v ceně, proč ne, že?)... Můj strýc (budiž mu země lehká) běžně dělal to, že si jeden týden "zkusil toho Kasperskýho", druhej týden si z jinýho CD "zkusmo dal ávégéčko" atd... Že samozřejmě ty programy už neodinstalovával, nemusím dodávat :wink:
Jo tvůj strýc přesně vystihuje manžela kamarádky,napere tam co se dá... sežral veškerou moudrost, už js neměl sílu vzdorovat jeho názorum, tak jsem rezignoval, leč kamarádka přišla s prosíkem ať jim s tim něco udělám, že toho "corela" nutně potřebuje, nosi si práci domů a na tom stroji to prostě nejde... ale hádej se z volem...který drží každou korunu a tak potajnu chci alespoň trošku zvednout výkon, manžel to nepozná h...o ví a platí to kamarádka aniž by o tom manžel věděl... no mazec...
Ja to cele nejak nechapu !
Ted tam ma radeon 9250? Ta karta je preci vykonem naprosto v poradku, v rychlosti 2D uz nejsou od dob TNT2 nejake zavratne rozdily. K cemu potrebujes 2x vykonejsi grafickou kartu nez R9250?
Co se tyce rychlosti Windows, tak nejvic dela rychlost disku (ten soucasny 80GB, ma-li 7200 otacek by mel byt vykonem naprosto v poradku), pridanim pameti nikdy nic nezkazis.
Z celeho teto diskuze mam pocit, ze by na onom pocitaci stacily jen preinstalovat Windows, pripadne dokoupit pamet.
Byl jsem taky zmateny jako ty, ale uz je doplnena informace, ze je to vyuzivano jako herni komp a tak je investice 500Kc do GK celkem opodstatnena.
Edit: jinak relevantni test byl treba na pct
Tak pak je to jasný. Vykašlat se na grafárnu a když už jim v těch šílenostech nemůžeš zabránit, tak aspoň nadopovat CPU a RAM. GK se v Corelu fakt nijak neprojevuje. 768MB pro zas*aný Windowsy a grafiku fakt není dost. Ani 2GB není "dost".
Tak gk není tak špatná, 3-4 roky stará hra (dejme tomu NFS: U2, Doom 3 atd.) se na ní dá rozjet plynule v "normálních" detailech a "normálním" rozlišení.
Tak to fakt nehrozí :p
Nevím jak je dobrá a jak je špatná, ja bych si ji nekoupil ani nikomu, koho nemám rád;)
Hurá díky za link na test.. sem to nějak nenašel :???: teď mi je jasno!
Tak bych tuto debatu rád uzavřel PC js navyšil o 512MB, takže 768MB maji k dispozici, grafuli nechám tak, jestli se pán domácí rozhodne hrát něco novějšího hold si bude muset pořídit new stroj. Corel a photoshop jak říkate VGA zas tak nepotřebuje, tak nemám už co řešit. PC je nově nainstalováno se fšemi drivery a nutnostmi pro normální uživání a jede poměrně svižně (na svůj výkon). Děkuji vám za reakce a pokud js někoho rozčílil, tak se omlouvám.