suse 10.3(ATI X200M) zasek pri 3d hrach
Zdravim,
potřeboval bych nejakou radu, jak vyresit moji situaci ;). Nainstaloval jsem suse 10.3 a hned po prvnim startu jsem aktualizoval cely system a s nim i kernel na verzi 2.6.22.9-0.4.
Pak nainstaloval ati ovladace nejprve stylem "one click" (http://www.suseportal.cz/kategorie/t...a-ati-ovladacu), ale jelikoz se nainstalovali s chybou neznama verze kernelu( hry a aplikace vyuzivajici 3D se sekaly), odinstaloval jsem je a zkusil tento postup (http://linux.wordpress.com/2007/10/1...-installation/)
instalace byla uspesna
Ale ani to nepomohlo. Sice mi system(fglrxinfo nebo glxgears 1600fps) ukazuje, ze mam 3D podporu aktivni, dokonce i hry(defaultne nainstalovane) vyzadujici 3D jdou spustit, ale vubec nenabehnou a cely system se sekne tak, ze nejde nic delat.Pouze tvrde vypnout ntb.
Napada nekoho neco ?
muj stroj:
NTB HP nx6325(Ati xpress X200M+AMD Sempron)
Re: suse 10.3(ATI X200M) zasek pri 3d hrach
Vrátil bych zpět starší kernel a doufal bych, že ATI ovladače budou fungovat alespoň s ním.
Citace:
Původně odeslal
leo
Vrátil bych zpět starší kernel a doufal bych, že ATI ovladače budou fungovat alespoň s ním.
ok, zkusim to a dam vedet ;)
Tak jsem nakonec cely system preinstaloval....upgradnul(krome kernelu),pak dal instalaci ati ovladacu prez one click....pri ni se mi ten kernel stejne upgradoval automaticky :) a po tom vsem jsem zas na tom samem(zaseky pri hrach a 3d)...pokud chci spustit sax2, tak se mi objevi jen cewrna obrazovka.To same dela i z textoveho rezimu pri prikazu sax2 -r a pod....tenhle problem uz jsem vyresil, takze sax2 jde spustit,ale 3D podpora stale nefunguje jak ma
Takze to vypada na opetovny reinstal a rucni instalaci ovladacu. One click je pekne na ....
Jen doufam, ze to pomuze :(
Ono to s ATI grafikama pod linuxem vypadá pořad bídně aspoň co se týče rozchození 3d-akcelerace, svoje jsem si kdysi užil s jinak velmi dobrou kartou 9800pro. Rozjetí 3d byla skoro magie a když se to povedlo tak graficky výkon byl stejně bídný navíc se PC sekalo...
ja mam podobny problem s radeonom hd 2600 xt 3D ide ale akonahle som tam nastavil compiz tak zaboha sa neviem nikde preklikat myska je hlucha su tam posledne ovladace fglrx, ovladace som instalil cez YAST, aj kernel module co s tym:?:
Ahoj, nevim sice co mas za linux, to ti nenajede ani v zachranem rezimu? jestli ano, tak ted compiz odinstaluj z terminalu a nebo primo v textovem rezimu. Najed bez Xek a odinstaluj compiz. U ubuntu napr: sudo apt-get remove compiz. Nebo s prepni z Xek ctrl+alt+F1 logni se a odinstaluj, pripadne odinstaluj i poskozene ovladace grafiky.
Ze s ATInama sou problemy, mohu jen potvrdit na mem notesu s X700 sem compiz rozumne rozchodil za necely den (UBUNTU 7.04) ted v 7.10 jede v pohode hned.
Tak muj problem stale nevyresen...nainstaloval jsem ovladace i na stare jadro(nova instalace suse 10.3) a stale se to seka.Tudisz usuzuji, ze chyba je v ovladacich a jedine reseni vidim v tom, pockat na dalsi verzi a doufat, ze to opravi.