-
E6850 -jake max temp,takty na vzduchu?
tak jsem si dneska poridil E6850 - 3,00GHz v defaultu
je na nem NOCTUA s 2x12cm vetraky, skrin dobre chlazena vse vzduch
rovnou jsem nahodil FSB 445x9 =cca 4000MHz windows najely v pohode ale ORTHOS stable to je az pri 1,52V real
teploty v zatezi mereno CoreTemp 0.95.4
ORTHOS - obe jadra vysplhali na 79°C
Hry -3Dmark - 65°C +/- cca
idle - 45°C (po vypnuti 3Dmarku)
mensi napeti neni stabilni a praxi se pri hrach (jinak cpu netrapim dlouhodobe) teploty nedostanou nad tech 65°C cca.
otazkou tedy je jestli je bezpecne dlouhodobe takto cpu - kdyz bude stejne behat v 45/65 ale pri 1,52Vreal
Ze se mi zivotnost zkrati z 10 na 7 let me netrapi.
-
Re: E6850 -jake max temp,takty na vzduchu?
teplotama bych se netrapil ale to napeti nevim no.. je tu par lidi co to taky urcite maji takze teoreticky to problem nebude ;).. osobne si myslim ze je ale zbytecne mu takto zatapet, uz davno se nehonim za kazdym MHz navic v zavislosti na napeti/teplote
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
teplotama bych se netrapil ale to napeti nevim no.. je tu par lidi co to taky urcite maji takze teoreticky to problem nebude ;).. osobne si myslim ze je ale zbytecne mu takto zatapet, uz davno se nehonim za kazdym MHz navic v zavislosti na napeti/teplote
No snazim se kazdy zelezo nataktovat co to de - proc - no nepotrebuju tak velky vykon ale bavi me to a uspokojuje ;)
Ty teploty jsou rekl bych v pohode jeste ale prave to napeti uz je dost...nevim abych tim neco nepodelal.
Mozna az se zahori za nejakej cas tak pujde dat napeti niz co rikas?
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
No snazim se kazdy zelezo nataktovat co to de - proc - no nepotrebuju tak velky vykon ale bavi me to a uspokojuje ;)
Ty teploty jsou rekl bych v pohode jeste ale prave to napeti uz je dost...nevim abych tim neco nepodelal.
Mozna az se zahori za nejakej cas tak pujde dat napeti niz co rikas?
jasny, chapu to.. ja to taky delaval ale pak si clovek za nejakou dobu uvedomi ze to nema moc valnej smysl tak se spis zacne hnat za co nejmensim napetim/tichem apod.. i to je OC :)
pokud jde o to napeti tak je mozny ze se to za nejakou dobu zlepsi a bude to stabilnejsi na nizsi hodnote ale neni to pravidlem.. me co si pamatuju tak prave toto udelal Athlon64 3200+ do 939tky
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
jasny, chapu to.. ja to taky delaval ale pak si clovek za nejakou dobu uvedomi ze to nema moc valnej smysl tak se spis zacne hnat za co nejmensim napetim/tichem apod.. i to je OC :)
pokud jde o to napeti tak je mozny ze se to za nejakou dobu zlepsi a bude to stabilnejsi na nizsi hodnote ale neni to pravidlem.. me co si pamatuju tak prave toto udelal Athlon64 3200+ do 939tky
taky jsem vzdycky taktoval rozumne do 1,4V ale tady jsem proste ty 4Ghz musel pokorit ;)
uvidim teda casem jestli se to nezlepsi me se taky E6300 po case umoudri a misto 1,408 mu stacilo 1,32V na 3,3Ghz
-
no to zas jo.. 4GHz na C2D je uz slusna frekvence a obrovskej vypocetni vykon :D
-
Gratulace tak to je pekný stado megahertu :)
-
eh dik,
pekny to je ale nikdy jsem nemel tak vysoko napeti tak nevim jestli je to bezpecny...
teploty stale 45°C idle a treba crysis 56°C ... to se zda v pohode.
Dost mi to chlazeni pripomina notebooky. Teplota okamzite reaguje na jakykoliv zmeny zateze - skokove treba z 45 na 70 a kdyz vypnu zatizeni skoci ze 70 na 50 a ustali se zase na 45 behem nekolika sekund :) (mereno coretempem)
-
jeden manik napchal do E6850 1,64 V. Odkaz:http://i4memory.com/showthread.php?t=4939
-
Citace:
Původně odeslal
Poofy
Teplota okamzite reaguje na jakykoliv zmeny zateze - skokove treba z 45 na 70 a kdyz vypnu zatizeni skoci ze 70 na 50 a ustali se zase na 45 behem nekolika sekund :) (mereno coretempem)
Ahoj. Sedí ti dobře chladič a máš tam přiměřeně pasty? :) Mohlo by to být i tím ;)
-
Nepredpokladam, ze by to Poofy opomenul. Me se 6320 chova stejne, spis bych ty teploty videl v tom napeti co do nej rve. Jak se chova na defaultu? Pri zatezi a naprazdno, urcite budou teploty o dost mensi.
-
Citace:
Původně odeslal
jafb
no tak to bych uz se fakt bal 1,64V :))
jinak jo pasta tam je AC MX-2 - ta je vcelku dobra a rekl bych ze noctua na nem sedi dobre... asi to bude fakt tim vysokym napetim.
-
pokud teplota jadra reaguje okamzite na pokles zateze, tak chladic sedi dobre. 65° je moc? ja jsem intel lama, ale myslel jsem, ze tcasemax intelu je s kazdou revizi vyssi a s rezervou nad 65°C. Navic intel ma praxi s 65nm procesem @3-4GHz, nemel bych strach, ze se rychle opotrebi...
-
jj behem par sekund bez zateze je teplota zpet na 45°C.
Uz to neresim - je to stabilni 45°C idle a 65°C hry max. - orthos teplotu sem v realu nedosahl takze mi to prijde ok.
-
ja jedu na E6850 s frekvenci 3,6 GHz pri 1,45 V bios, musel jsem na desce GA-P35-DS4 prikrmit FSB overvoltage o +0,01 a severni mustek o +0,05 V pri FSB 400 Mhz a chladim Gemin II + 2x120 fan a teploty v klidu 27°C a v zatezi 48°C, jinac vetsi over na prociku dam jen s napeti 1,55 V a to 3,8 Ghz
-
Citace:
Původně odeslal
maslik
ja jedu na E6850 s frekvenci 3,6 GHz pri 1,45 V bios, musel jsem na desce GA-P35-DS4 prikrmit FSB overvoltage o +0,01 a severni mustek o +0,05 V pri FSB 400 Mhz a chladim Gemin II + 2x120 fan a teploty v klidu 27°C a v zatezi 48°C, jinac vetsi over na prociku dam jen s napeti 1,55 V a to 3,8 Ghz
teploty mas pri 3,6 pekny - ale prijdou mi spis jak chlazeny vodou ... 1,45V musis mit zapnuty EIST aby to bylo 27/48°C jinak to neni mozny ;) - nethrottluje ?
jinak na desce prikrmuju taky ledasco..
-
Chladim Gemin II + 2x120 mm, otevrena bocnice, takze zenu pokojovej vzduch (cca 22°C) primo na chladic...
-
..já ho zatim zkoušim....mám ho asi 3 dny....a dostal jsem se na 3,5GHz stabil in Orthos,dal jsem na 3,6GHz komp v poho najede.V Everestu super....když však zapnu Orthos,tak to za minutu začne pípat,když dám pokračovat, tak to chvilku jde a pak se to restartuje.....zvíšil jsem napětí na 1.424v a šlo to dvě hodiny v Orthosu a pak to samé...píp..a reset...!!,mám ještě zkusit přidat voltáž?,nebo něco jiného?jinak v klidu 33°a 36° a load 53° a 59°..
Nebo jestli třeba nemam něco špatně v biosu.....!! a ještě bych se zeptal, co mám vypnout,aby napětí zůstalo a klesal v klidu jen procesor? Eist,nebo to c1?,....předem díky za rady...
-
Citace:
Původně odeslal
prysk
..já ho zatim zkoušim....mám ho asi 3 dny....a dostal jsem se na 3,5GHz stabil in Orthos,dal jsem na 3,6GHz komp v poho najede.V Everestu super....když však zapnu Orthos,tak to za minutu začne pípat,když dám pokračovat, tak to chvilku jde a pak se to restartuje.....zvíšil jsem napětí na 1.424v a šlo to dvě hodiny v Orthosu a pak to samé...píp..a reset...!!,mám ještě zkusit přidat voltáž?,nebo něco jiného?jinak v klidu 33°a 36° a load 53° a 59°..
Nebo jestli třeba nemam něco špatně v biosu.....!! a ještě bych se zeptal, co mám vypnout,aby napětí zůstalo a klesal v klidu jen procesor? Eist,nebo to c1?,....předem díky za rady...
pokud ti orthos pipa znamena to ze to NENI stabilni musis snizit frekvenci nebo zvysit napeti. v biosu vsechny featury samo dat Disable (eist apod) ... aby se dostal vys jak 3,6 potrebuje tenhle cpu pridat voltaz viz muj podpis.
-
jasan chápu, jen k tomu Eist a C1,nebo jak se to jmenuje...chtěl jsem, aby to napětí zůstalo a aby se ten procesor snižoval, když je comp v klidu...,někde sem čet, že mám bud vypnout obě, někdo zase tvrdil, že jen jedno atd....:eek:
..sem aktivní hráč v jednom multiklanu, když sem doma, ráno komp zapnu a a večer vypnu,ale myslel jsem, že by bylo dobrý, že když du třeba přes den se psem, nebo ven, aby ten comp nejel na max výkon,když budu třeba 3hoďky pryč...jdu zkusit trošku přisolit tu voltáž...jak dlouho bych měl testovat Orthosem,abych měl jistotu?...někdo píše půl hodiny a pak jít vejš,ale mě to dneska spadlo až po hodině a půl a (jak zvyšuju voltáž, tak to padá čím dál po delší době) někdo to zase nechává třeba 10 hodin....
-
Citace:
Původně odeslal
prysk
jasan chápu, jen k tomu Eist a C1,nebo jak se to jmenuje...chtěl jsem, aby to napětí zůstalo a aby se ten procesor snižoval, když je comp v klidu...,někde sem čet, že mám bud vypnout obě, někdo zase tvrdil, že jen jedno atd....:eek:
..sem aktivní hráč v jednom multiklanu, když sem doma, ráno komp zapnu a a večer vypnu,ale myslel jsem, že by bylo dobrý, že když du třeba přes den se psem, nebo ven, aby ten comp nejel na max výkon,když budu třeba 3hoďky pryč...jdu zkusit trošku přisolit tu voltáž...jak dlouho bych měl testovat Orthosem,abych měl jistotu?...někdo píše půl hodiny a pak jít vejš,ale mě to dneska spadlo až po hodině a půl a (jak zvyšuju voltáž, tak to padá čím dál po delší době) někdo to zase nechává třeba 10 hodin....
OC a eist nejde dohromady ... nejspis ti to nepujde dobre taktovat .. pokud nechces aby ti pc bezel na plny vykon kdyz jdes se psem tak ho vypni nebo hibernuj .. je jedno po jake dobe jak to spadne kdykoliv neni to stabilni ... vetsinou na to staci nekolik hodin orthosu
-
Citace:
Původně odeslal
prysk
..sem aktivní hráč v jednom multiklanu, když sem doma, ráno komp zapnu a a večer vypnu,ale myslel jsem, že by bylo dobrý, že když du třeba přes den se psem, nebo ven, aby ten comp nejel na max výkon,když budu třeba 3hoďky pryč...
Tady http://hwmag.cz/clanek/tipy-a-triky/...ky?kapitola=10 si pročti tuhle kapitolu (podobná deska, podobný procák), řiď se radami a uvidíš že ti to půjde výš :-) bez EIST a C1D.
Mno a pokud řešíš spotřebu, tak zkus se svým CPU max. co dá (bez limitů => pro potěchu ducha) a pak max. co dá se zapnutým EIST/C1D a pak se rozhodni co a jak. Ale "šponovat" max. procáku (= napětí) s tím, aby mi jely EIST i C1D, na to bych hodil bobek.
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Tady
http://hwmag.cz/clanek/tipy-a-triky/...ky?kapitola=10 si pročti tuhle kapitolu (podobná deska, podobný procák), řiď se radami a uvidíš že ti to půjde výš :-) bez EIST a C1D.
Mno a pokud řešíš spotřebu, tak zkus se svým CPU max. co dá (bez limitů => pro potěchu ducha) a pak max. co dá se zapnutým EIST/C1D a pak se rozhodni co a jak. Ale "šponovat" max. procáku (= napětí) s tím, aby mi jely EIST i C1D, na to bych hodil bobek.
díky zkusim.....s tim Eistem a C1D,jsem to nemyslel tak,aby to jelo,ale jestli to je lepší bez toho....(takže radíte vypnout?) díky...
-
urcite vypnout pokud nehodlas setrit kazdou kacku a nebo se chces dostat co nejvys ;)
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
urcite vypnout pokud nehodlas setrit kazdou kacku a nebo se chces dostat co nejvys ;)
super....no myslim si, že šetřit neni na čem....někde sem četl, že přepínáním procesoru napětím se snižuje jeho životnost z 10ti na 7let:eek:,což chápu, ale v dnešní době?..myslim že procesor budu mít tak max rok a pak koupim lepší... :)
ještě bych se chtěl zeptat, na kolik mám dát ty paměti,tomu moc nerozumim...thx...