Spatne fungujici USB / zarizeni nejsou videt do restartu / odpojuji se...
Mám na novém PC malý problém. Připojil jsem barevnou laserovou tiskárnu Epson na USB port a samozřejmě jsem instaloval aktuální ovladače dle manuálu. Tiskárna je v systému vidět, když však pošlu k výtisku jakoukoliv stránku, tak se stránka vytiskne, ale monitorovací program tiskárny hlásí, že tiskárna byla odpojena a další stránku vytisknout nelze, až po restartu.
Stejně se chová i skener HP Scanjet 4800, po zapnutí PC je skener vidět, naskenuji náhled, ale po kliknutí na tlačítko Skenování do souboru se skener odpojí a systém ho nevidí. Až zase po restartu.
PC je AcerPower M8, nové, systém předinstalovaný od výrobce. Kde může být problém?
Re: Zařízení na USB se odpojují po zahájení komunikace
Citace:
Původně odeslal
bleak
Mám na novém PC malý problém. Připojil jsem barevnou laserovou tiskárnu Epson na USB port a samozřejmě jsem instaloval aktuální ovladače dle manuálu. Tiskárna je v systému vidět, když však pošlu k výtisku jakoukoliv stránku, tak se stránka vytiskne, ale monitorovací program tiskárny hlásí, že tiskárna byla odpojena a další stránku vytisknout nelze, až po restartu.
Stejně se chová i skener HP Scanjet 4800, po zapnutí PC je skener vidět, naskenuji náhled, ale po kliknutí na tlačítko Skenování do souboru se skener odpojí a systém ho nevidí. Až zase po restartu.
PC je AcerPower M8, nové, systém předinstalovaný od výrobce. Kde může být problém?
Jiny USB port jsi zkousel?
Citace:
Původně odeslal
Geeker
Jiny USB port jsi zkousel?
ano, portů je 8, zkoušel jsem tiskárnu a skener různě přehazovat. Nic jiného k tomu PC na USB doposud nebylo připojeno. Ale chová se to pořád stejně.
Citace:
Původně odeslal
bleak
ano, portů je 8, zkoušel jsem tiskárnu a skener různě přehazovat. Nic jiného k tomu PC na USB doposud nebylo připojeno. Ale chová se to pořád stejně.
Flash Disk se chova normalne nebo se taky odpojuje? Jaky pouzivas kabel original? delka?
Citace:
Původně odeslal
Geeker
Flash Disk se chova normalne nebo se taky odpojuje? Jaky pouzivas kabel original? delka?
flash disk jsme nezkoušel, díky za tip, vyzkouším. Kabel ke skeneru je originál (cca 1,5 m), k tiskárně je cca 4 metry.
chova se to stejne pri pripojeni/odpojeni na el. sit?
tohle jsem sveho casu resil na desce asus a7v133. chvili jsem si myslel, ze problem je v napajeni, tak jsem tahal separatne 5V a chovalo se to stejne. nakonec jsem to vyreklamoval na poskozeny usb radic. problem byl na vsech usb portech. resenim je zkusit koupit PCI USB kartu.
Citace:
Původně odeslal
mISHA
tohle jsem sveho casu resil na desce asus a7v133. chvili jsem si myslel, ze problem je v napajeni, tak jsem tahal separatne 5V a chovalo se to stejne. nakonec jsem to vyreklamoval na poskozeny usb radic. problem byl na vsech usb portech. resenim je zkusit koupit PCI USB kartu.
díky za tip, na novém USB řadiči to chodi bez problémů.
Spatne fungujici USB nebo vubec
Moje sestra má problémy s USB a nevim si s tim rady. Dycky všechny USB jely OK, nyní nejak stavkuji. Když zapojim cokoliv za chodu pocitace, napr. digitalni fotak, tak to vůbec nenajde, popr. když zapnu nainstalovanou tiskarnu, která dycky jela. Nejprve se musí zapojit popr. Zapnout USB zarizeni a pak restartovat PC. Pak to pocitac najde, ale trva mu to hrozne dlouho, flasku to nenajde, ani při vyse uvedenem postupu, pritom vzdycky jela a je v poradku, padz na mem PC jede. Kopirovani přes USB napr. fotek z fotaku trva priserne dlouho. Fotak, ac je zapojen a pocitac ho nakonec po restartovani najde, tak hlasi, ze probiha pripojovani. Zkusil jsem přeinstalovat chipsety pro desku, ale nepomohlo to, netuším cim to muze byt
Re: Spatne fungujici USB nebo vubec
odeber ve spravci zarizeni vse, co souvisi s USB, v BIOSu zkontroluj nastaveni USB, ale jinak viz. pripad, ktery se resi tady: http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=64018
EDIT - témata sloučena.