spustit dos program po zapnuti pc
Poradte prosim,
mam W98 - upravil sem si bootovani na win a dos - klasicka nabidka ale potreboval bych spustit exe -- treba c:\cesta\program.exe (dosovskej program).
jak na to? parametr command.com -nemuzu na to prijit - uz je to dlouho ;)
funkce - aby se po zapnuti PC proste nepustili wokna ani dos ale tenhle programek
Re: spustit dos program po zapnuti pc
Citace:
Původně odeslal
Poofy
Poradte prosim,
mam W98 - upravil sem si bootovani na win a dos - klasicka nabidka ale potreboval bych spustit exe -- treba c:\cesta\program.exe (dosovskej program).
jak na to? parametr command.com -nemuzu na to prijit - uz je to dlouho ;)
funkce - aby se po zapnuti PC proste nepustili wokna ani dos ale tenhle programek
Nechapu - nema se spustit zadny OS (ani win ani dos) a presto se nejak ma spustit program?
Nehledas nahodou soubor autoexec?
tak blbej zase nejsem :) autoexec a config mam davno upravenej ale nevim jak mam pustit dos program - tj pustit command.com (dos) asi s parametrem pro spusteni toho programu neco jako
command.com /c dir c: --- tohle mi funguje
ale jak kua pustit exac - to mi nefacha
command.com /c c:\cesta\soubor.exe -- tak ani jinak jak jsem zkousel nejde..
edit: jo ted to ctu blbe sem to napsal ..samozrejme dos se pusti ;) ale potrebuju aby uzivatel co zvlada max zapnout televizi prisel k pc a najel mu ten dos program -- ted je to snad lepe pochopitelny
Je mi to lito. Stale nechapu.
Kdyz potrebujes spustit jen dos a v nem program tak ho uvedes na konec autoexecu a pak se ten program po startu kompu spusti. Pokud to nefunguje, tak by me zajimalo proc?
Pokud jsou tam win, tak to hod treba slozky po spusteni nebo tak neco.
edit:
Nebo je to tak, ze najedes do win a pak spoustis teprve dos?
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Je mi to lito. Stale nechapu.
Kdyz potrebujes spustit jen dos a v nem program tak ho uvedes na konec autoexecu a pak se ten program po startu kompu spusti. Pokud to nefunguje, tak by me zajimalo proc?
Pokud jsou tam win, tak to hod treba slozky po spusteni nebo tak neco.
tak jinak
Jsou tam sice Windows ale nechci aby se spoustely (budou tam nainstalovane kdyby neco). Co chci aby se automaticky spustil dos a automaticky spustil ten program - myslel jsem ze to snadno vyresim pres autoexec ale zasekl jsem se - tak jak na to
msdos.sys zmenit BootGUI=1 na 0 a na konec autoexec.bat pridat: c:\program\execProgramu.exe
To by melo fungovat. Pokud to nefunguje tak proc?
delam to pres win boot menu -tedy autoexec spusti config atd...
uz jsem na to prisel.
v autoexecu takto:
:program //sem to skoci kdyz se zvoli to menu s programem
command.com /c
cd adresar
program.exe
:dos
command.com
:win
...
proste jak jsem tusil uplne jednoduchy jen malinka chybka chybelo /c a tudis to cekalo na ukonceni dosu... no hlavne ze to jde
dik za snahu pomoct :)
aha, toto. Je fakt, ze s timto jsem nepracoval, takze mi nedoslo o co bezi. Kazdopadne jsem rad, ze uz je to vyresene.
"command.com /c" je <>ovina - to neurobi vobec nic, takze to tam vobec nemusis pisat.
no /c vypne ten command.com -- coz je picovina ale mam pocit ze mi to jinak nebehalo - ale asi to bylo v necem jinem.. -kazdopadne to chodi takze jsem to nechal radsi jak to je ;)