Jak získat nastavení síťové karty z Windows XP Prof., které nejdou rozběhnout
Ahoj, mám u sebe počítač na kterém klekly Windows XP SP2 Prof., disk je fyzicky v pořádku jen operační systém je zhroutil a nejde už nastartovat. Chci to tedy reinstalovat,ale chtěl bych ještě před tím vytáhnout z windows informace o síťové kartě, abych mohl nastavit stejné připojení k internetu, které tam měli před tím? dá se to nějak zjistit?
Re: Jak získat nastavení síťové karty z Windows XP Prof., které nejdou rozběhnout
co znamena nejdou rozbehnout?
Re: Jak získat nastavení síťové karty z Windows XP Prof., které nejdou rozběhnout
mého bratranca synek (ještě batole) si hrál s vypínačem roztrojky a v momentě kdy byl počítač zapnut,tak ho vypnul natvrdo z elektriky a ted když windows nabíhají tak se vždy restartují. To stejné dělá i při stavu nouze i připoužití poslední známé konfigurace.
No jestli existuje nějaký elegantnější způsob než to reinstaovat, ale třeba pouze opravit některé z těch souborů, co jsou asi chybně.... nevím, nic jinýho než reinstal mě nenapada v takovým případě.
nabootovat z instalacniho CD, spustit konzoli pro zotaveni systemu (klavesou R), pak spustit "chkdsk /p" (myslim, ze tam je p, kdyztak bez parametru - on ho vypise) a potom "fixboot".
Melo by to nabehnout ;-)
Pouzij program Direct Registry Browser a otevri v nem nektery ze souboru, ktere najdes v adresari %WINDIR%\System32\Config (vice info treba zde). V registrech by to melo byt ulozeno. Jake konkretni informace potrebujes ze sitove konfigurace vytahnout?
takže to zotavení zkusím a pak dám vědět, jak to dopadlo.
jinak potřebji, znát IP adresu, masku podsítě, výchozí bránu a server DNS.
takže jsem najel do té konzole pro zotavení. napsal tam ten příkaz Chkdsk /p opravila se tam prý nějaká chyba, tak jsem to raději udělal ještě jednou. dojelo to v pohodě. a po příkazu fixboot, to chtělo zavést cosi nového, tak jsem to dal. zkusil jsem jestli teda se z toho xpčka vzpamatují a nic! nabíhaj a nabíhaj a pak tam skočí modrý zabiják a natvrdo se to restartuje a už pc nabíhá znova.
mne to zatim vzdycky zabralo na nekolika pocitac co se takto chovaly :(
muzes zkusit to reseni od NightKinga
Citace:
Původně odeslal
ukr
potřebji, znát IP adresu, masku podsítě, výchozí bránu a server DNS.
Pomoci toho editoru otevri soubor:
C:\WINDOWS\system32\config\SYSTEM (ano SYSTEM bez pripony)
tam si najdi:
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TCPIP\Param eters\Interfaces\
Jedno z tech rozhrani je ta sitova karta, treba si to budes pamatovat podle IP adresy. Tam uz to vsechno uvidis hezky vypsane. Good luck.
tak jsem použil ten prográmek a nalezl jsem to.
byl to soubor: system(bez přípony) ve složce jak si psal
a bylo to v položce: ControlSet002/Services/tcpip/parameters/interfaces/{.......}
a tam vše bylo vypsáno......
takže díky za radu a super prográmek! :-)
kurňa si mě o minutku předběhl! :-)
Citace:
Původně odeslal
ukr
tak jsem použil ten prográmek a nalezl jsem to.
byl to soubor: system(bez přípony) ve složce jak si psal
a bylo to v položce: ControlSet002/Services/tcpip/parameters/interfaces/{.......}
a tam vše bylo vypsáno......
takže díky za radu a super prográmek! :-)
Rado se stalo ;)
Ten programek mam rad, protoze mi jednou hodne pomohl pri prenosu nastaveni aplikaci na cerstve nainstalovany system.