-
Bude trcat citacka?
Zdar,
chystam sa kupit citacku pam. kariet do notasu a chcem sa opytat na dve veci:
1. Bude ta citacka z PCMCIA slotu trcat? to by som teda velmi nechcel. meral som svoju wifinu a ta je tam zastrcena po 85mm. Na nete maju citacky v specifikaciach rozmery od 86 po 89mm. Je to len preklep alebo to fakt trci?
2. Ovlyvnuje znacka nejako vyraznejse rychlost citania/zapisu kariet?
Zatial mam vyhliadnute dve. jedna pretec a druha sandisk. Mate ich niekto? Ide mi hlavne o to aby nevytrcala z tela notasu, popr. mozete hodit nejaky tip za rozumnu cenu.
Citat to ma hlavne SD a MS karty.
-
Re: Bude trcat citacka?
Mel jsem v notasu takovouto ctecku a netrcela, bohuzel si nevzpomenu presne na typ. 86mm? To te vytrhne jestli to bude milimetr trcet?
-
1. No, trčet ven na 95% bude (mám tu 85mm CF reader od Preteca a ten je tam krásně schovanej, PCMCIA Opt. Meter (EDGE/GPRS modem) už ovšem vylejzá ven. Moc bych se toho ovšem nebál, není to nic strašnýho (je ovšem fakt, že mám slot mírně zasunutej pod víkem...
2. rychlost (alespoň CF readeru) je opravdu strašná, používal jsem ho asi dva týdny, než jsem našel srovnání USB čteček (mám převážně CF, ale projistotu jsem si vzal Kingstona 7-1 (či kolik to je)
rychlost se vždy pohybovala na max. 2MB/s (vážně už si nepamatuju přesnou mez, ale byl to šnek...), i když karta zvládne o hodně více. Dalším problémem je, že zátěž se pohybovala kolem 40%, navíc docela zatuhávaly procesy. Pokud člověk začal něco dělat, tak šlo ještě dolů... Příčina byla v kartě, protože jsem to zkoušel na 4 NB (rozdílné config)
EDIT: Tak Opt. Meter má 85,5mm pak je 0,5m zůženina a za ní následuje venkovní část, která má v nejširším bodě 8mm.
Zkusil jsem ještě test toho CF readeru a 1,2MB/s v TC, zat. 99% :(
-
Ja mam Power PCMCIA Adapter (na CF). Netrci vubec a netrci ani CFko - coz znamena, ze pro vyndani karty je potreba vysunout ctecku :-|
Co se tyka rychlosti, tak jsem byl rad za 1MB/s pri 100% CPU.
Pouzivam proto USB ctecku na CF od Sandisku, kde ta sama karta jede cca 8MB/s pri minimalnim zatizeni.
Btw: tahle ctecka dava jenom 4MB/s se stejnou kartou http://www.alfacomp.cz/php/product.p...2007G09Q0A3E0U
-
no tak to je pruser ked to ma 1MB/s. preco to ide tak pomaly? ved do pcmcia sa robia aj 100Mbit sietovky.
kazdopadne tym padom su externe usb citacky lacnejsie aj rychlejsie. asi kupim msi. mate nejaky lepsi typ?
-
Nevim jak ostatni ctecky, ale tato jede jenom v PIO modu.
Hledal bych neco, kde je napsany DMA, Cardbus, 32bit nebo aktivni ctecka.
Urcite ne pasivni ctecka, 16bit...
-
Používám teď tuhle, bohužel jsem schopen otestovat pouze CF :/
Kingston 15-in-1
rychlost Sandisk CF Ultra II 2GB, reálná rychlost zápisu kolem 7,5MB/s (teor. kolem 9MB/s)
naopak tuhle nedoporučuju (měl jsem taky, ale dal jsem jí kámošce)
Apacer AM300 30-in-1
stejná ultra jela na týhle 2,5MB/s
všechno s min. zátěží
-
ok. diky moc za rady. som rad ze som zbytocne nevyhodil prachy za pomalu pcmcia citacku. asi kupim toho kingstona popr. sa este opytam a msi
-
Všechno je tu už napsáno, ale pro jistotu jednu věc zdůrazním - jedná-li se o PCMCIA čtečku za pár šlupek, pak se nedá nic čekat, rychlé jsou až CardBus čtečky, ty jsou zase obvykle nesmyslně drahé.
btw: jeden z dobrých příkladů naprosto nepochopitelného nadávání některých recenzentů na přítomnost Express slotů a přechod na ExpressCards - dostupné je do nich cokoliv, na co si člověk vzpomene a zrovna čtečky na MS/SD jsou laciné i rychlé zároveň (nebo by být měly, nechci to tvrdit obecně).