1 Příloh-a(y)
Prohlá deska po instalaci chladiče
Kamarád má nové PC, desku se socketem 775 (GB P35-DS3), na procesor (E2180) jsme nasadili Scythe Katanu - odkaz.
Při nasazování chladiče jsem se divil, že to jde opravdu stuha a musel jsem hodně tlačit, abych nožky do desky zacvakl. Až pak jsem si všiml, že deska je po nasazení chladiče prohlá tak moc :( Tehdy nebyl moc čas a neřešil jsem to (chyba), ale nemám s toho ani trochu dobrý pocit. Opravdu se bojím o desku...
Foto v příloze.
Otázka zní: Jak moc je to v pořádku/nepořádku?
Re: Prohlá deska po instalaci chladiče
No moc dobre to nevyzera ako tak pozeram. Ono to je vinou toho kolickoveho instalacneho systemu, ktory ani ja nemam velmi rad. Idealne su chladice so secure mounting. Ak vsak doska slape, tak problem by si mat nemal...par dosiek resp. zostav s mierne ohnutou doskou som uz expedoval a zatial slapu dlhsi cas bez jedineho problemu.
Vcera jsem stavel komp kolegovi - deska Asus P5K-E, E2180 rovnez a AC Freezer 7 Pro - po zacvaknuti chladice se deska taky trosku prohla. Moje P5B s Ninjou je taky trosku prohla.
ked to funguje, tak by som to neriesil. tiez co ine by si s tym chcel robit?
ked prestane fungovat, mas adepta na pricinu...
Viděl jsem už víc prohlou desku a šlape bez problémů.
to je normalni u desek se socketem 775 bez backplate
Teďka jsem přehazoval vnitřek svojeho PC do jiné case a hle? Moje deska pro Socket 754 s umělohmotným backplate (od výrobce) byla taky prohlá, řekl bych skoro stejně. Chladič mám Freezer64 PRO.
na mem GB se S775 je to take dost prohle, ale uz od te doby co sem ho koupil.
Technickej dotaz - pajky bez Pb jsou krehci, nemuze takoveto prohnuti zpusobit popraskani/poskozeni nejakeho kontaktu ? Sam mam obe desky prohnute podobne.
Dost dobře si nedokážu představit, že by měly být kontakty v patici připájené k desce, a pak se deska prohla - při čemž patice s pinama zůstane samozřejmě rovná. Co to asi udělá se spojema?
Po instalaci Box chladiče se mi taky deska nepěkně prohnula.Neměl sem důvěru v
trvanlivost spojů (vím,co dovede kombinace tlaku na spoje a vibrací,pracuji jako udržbář elektro a mockrát sem prohnuté nebo špatně uchycené "plošnáky" měnil a opravoval).Takže Box chladič šel okamžitě pryč a na jeho místo nastoupil Asus chladič s kovovou backplate a deska je krásně rovná.
Tohle bych jeste neresil...Desky vydrzi opravdu hodne a kolikrat jsem slysel ze v ni i lehce zapraskalo a nikdy zadny problem.Ony jsou na to staveny ze cas od casu je na ne kladena vetsi sila/namaha.
Takovyhle lehky prohnuti s ni nemuze nic udelat-podle mych zkusenosti. :)
EDIT: Vetsi pruser je kdyz desku treba nekde skrabnes,tam uz by mohly byt problemy.