Praskání v muzice přes Winamp
Při přehrávání muziky Winampem ve zvuku často praská(jako když je mizerná gramodeska), nevím kdy přesně to začalo ale subjektivně to dřív tolik nedělalo(ale asi si toho spíš víc všímám když o tom vím. Dělá to jen ve Winampu /nikde jinde/ při přehrávání přes directsound. Vypnutí hw akcelerace ani hrátky s buffery nemají vliv, nastavení priority procesu taky nic nezmění.
Winamp 5.5 (v 5.3 to dělalo taky), WinVista Business 32bit, zvukovka integrovaná RealtekHD ovladače 1.80(se staršíma to dělalo taky).
Zkoušel jsem to obejít přes ASIO, ale nepodařilo se mi ho zprovoznit. Nerad bych se Winampu vzdával, ví někdo jak to vyřešit?
Re: Praskání v muzice přes Winamp
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Při přehrávání muziky Winampem ve zvuku často praská(jako když je mizerná gramodeska), nevím kdy přesně to začalo ale subjektivně to dřív tolik nedělalo(ale asi si toho spíš víc všímám když o tom vím. Dělá to jen ve Winampu /nikde jinde/ při přehrávání přes directsound. Vypnutí hw akcelerace ani hrátky s buffery nemají vliv, nastavení priority procesu taky nic nezmění.
Winamp 5.5 (v 5.3 to dělalo taky), WinVista Business 32bit, zvukovka integrovaná RealtekHD ovladače 1.80(se staršíma to dělalo taky).
Zkoušel jsem to obejít přes ASIO, ale nepodařilo se mi ho zprovoznit. Nerad bych se Winampu vzdával, ví někdo jak to vyřešit?
Ted jsem to resil taky na XP. Problem je v pluginu output je tam defaultne nastaveny wave output. Bud si vyber ne ms mapper, ale tvoji zvukovku nebo si zvol direct sound.
zkus si pohrát s EQ, případně vypnout a snížit hlasitost přehrávání ve WinAMpu. Mě to taky dělalo...a tohleto mi pomohlo
Já tu mám jen plugin "Nullsoft DirectSound Output v2.47 (d)" a v něm můžu vybrat jen jestli přehrávat normálně nebo přes SPIDF.
EDIT: EQ mám vypnutý, volume ve winampu na to nemá vliv, ale ještě prozkouším posunout ty hejblata ve win mixeru.
ja to mam taky ale jen u nejakych mp3jek , i kdyz tedka sem zkusil ten plugin a zda se ze to nedela vubec
Já už vážně nevím, ono to asi hraje podle postavení planet nebo erupcí na slunci:rolleyes:. Dnes jsem si s tím docela dlouho hrál a zkoušel různé output pluginy, ale buď to nehrálo vůbec nebo ještě hůř, tak jsem se nasral, všechny nové vyházel a dal to zpátky na ten Nullsoft DirectSound Output. Světe div se, najednou to hraje v pohodě, pazvuk jsem slyšel za poslední tři hodinu jen jeden, což v pohodě snesu.
Doufám, že už se to nevrátí, ale stejně by mě zajímalo, kde je/byl zakopanej pes.