Raid 0 a rozdeleni partition ve vistach
Tak kdyz pominu pocatecni problemy s raidem, ktere vyresily nejnovejsi ovladace a problem se smartguardianem, kdy ze stranek vyrobce DFI, je verze specialne vydana pro visty - ta nefunguje a naopak verze stara 4 roky, kdy byly jen XP funguje perfektne na vistach, tak mam jeden dotazek.
provozuji raid 0 (prosim nepsat spekulace ze to je hazard apod), na 2x 80GB. ve vistach jsem mel nejprve jeden disk c:. pomoci disk manageru jsem smrsknul partition. puvodni plan byl 50GB na system, 100GB na data. jenze nevim proc, ale system dovoli smrsknout puvodni partition jen na pulku, nejakych 75/150 GB viditelnych. vic proste ne :o(
mate nekdo s timto zkusenost, jde vam puvodni partition zmensit treba na 25 % ?
jeste dodam, ze jsem po netu hledal muj oblibeny PM, ale vetsina lidi hlasi ze jim ve vistach nejede.
diky za tipy.
Re: Raid 0 a rozdeleni partition ve vistach
tak poradil si s tim acronis disk director 10 suite.
Re: Raid 0 a rozdeleni partition ve vistach
Ahoj, zajímalo by mě výkonové zvýhodnění RAID 0 v praxi. Uvažuji o tom také, budu si stavět nový PC, takže zjišťuji praktické zkušenosti s RAID 0, jestli to má význam, nebo ne, zejména co se týče běhu Windows (uvažuji o Vista 64bit.) hraní her a pod.
Proti tomuto řešení pak zvažuji jeden Raptor 74GB + DATA disk (SATAII cokoliv) Raptor na OS a instalace programů a her, DATA disk jako úložiště. Raptor 74 se dá už pořídit za cca 3K5 to se dí skousnout. Z vlastní zkušenosti vím, že je velice hlučný a to fakt hrozně, tak uvažuji o umístění do tlumícího a chladícího boxu.
P.S. k tomu veřejné názory z testů:
http://www.zive.cz/Titulni-strana/Za...4/default.aspx