jak funguje tato expanzka??
ahoj
kdyz vynechame povidani o vhodnosti expanzni nadoby do 5.25pozice jak vlastne pomoci takoveto nadoby zavodnim okruh???,
expanzka treba tato http://www.jscomputers.cz/Aqua_AquaB...pId-21585.html
dalsi foto zde uplne dole
http://www.aqua-computer.de/e_index.htm
diky za vysvetleni.
Re: jak funguje tato expanzka??
Citace:
Původně odeslal
pEeLL
podle me nic slozityho, z expanzky to musi tect rovno do cerpadla, takze nejnizzsi vyvod je hned napojenej na cerpadlo
no a druhej vstup je pro privod vody, ktera se bude vracet z okruhu
mela by byt na nejvyssim bode, aby se bublinky ihned mohly dostat k povrchu a aby nebyly zase natazeny cerpadlem
myslim ze to je fakt jednoduchy
uz mo poradil na jinem foru jiny uzivatel. slo mi spis o to jak stim zavodnit okruh. a reseni s dalsi hadickou a fillportem se mi vubec neliby. zlate klasicke expanzkykde se jen odsroubuje vicko
jinak byl jsem a stale jsem presvedceny ze expanzka NEmusi byt pred cerpadlem a ze na poradi veci v okruhu absolutne nezalezi
Citace:
Původně odeslal
pEeLL
uz mo poradil na jinem foru jiny uzivatel. slo mi spis o to jak stim zavodnit okruh. a reseni s dalsi hadickou a fillportem se mi vubec neliby. zlate klasicke expanzkykde se jen odsroubuje vicko
jinak byl jsem a stale jsem presvedceny ze expanzka NEmusi byt pred cerpadlem a ze na poradi veci v okruhu absolutne nezalezi
nemusi byt pred cerpadlem, ale pak musis pri zavodnovani okruhu nejak tu vodu do cerpadla dostat
tzn. ze asi budes muset cerpadlo rozjet nekde v kyblu a pak na nej dodatecne pripojit hadicku
protoze kdyz nalijes vodu do expy a ona se nedostane pres okruh az k cerpadlu, tak ti pojede cerpadlo naprazdno a muze odejit
Citace:
nemusi byt pred cerpadlem, ale pak musis pri zavodnovani okruhu nejak tu vodu do cerpadla dostat
tzn. ze asi budes muset cerpadlo rozjet nekde v kyblu a pak na nej dodatecne pripojit hadicku
protoze kdyz nalijes vodu do expy a ona se nedostane pres okruh az k cerpadlu, tak ti pojede cerpadlo naprazdno a muze odejit
no v podstate staci mit cerpadlo niz nez expanzku. voda pak stece ;)
kdysi jsem zkousel tohle rozjeti z kyblu a pak "rychle" prepojit hadicku. nikdy jsem nebyl dost rychly.
Citace:
Původně odeslal
pEeLL
no v podstate staci mit cerpadlo niz nez expanzku. voda pak stece ;)
kdysi jsem zkousel tohle rozjeti z kyblu a pak "rychle" prepojit hadicku. nikdy jsem nebyl dost rychly.
neni pravda, ze musis mit cerpadlo niz jak expanzku, ze ti voda stece
kdyz ti voda potece druhym smerem, tak stece prd!!!!!
a jsme zase u toho, voda stece pouze v pripade, ze na nejnizssim miste v expe pripojis cerpadlo a po zapnuti cerpadla si bude rovnou brat vodu z expy a cerpat ju do okruhu
rozjeti v kyblu je velmi jednoduchy, tu hadicku musis nasazovat pod vodou
ja jsem ale toto reseni delal jenom jedno a popravde to byla hruza
navic si v te vode vymachas ruky a pak je destilovana voda v okruhu tak akorat teorie, zacnou ti tam rust ruzny sracky a je to blby
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
navic si v te vode vymachas ruky a pak je destilovana voda v okruhu tak akorat teorie, zacnou ti tam rust ruzny sracky a je to blby
Ja to stale nemozem pochopit. Prevadzkoval som vodnika 2 roky a za cele dva roky som mozno prve dva mesiace pouzival destilku inak som do toho lial vodu z kohutiku. Nemal som ani prietokac, ale obycajny ponorny eheim, hadice boli na svetle a za tie necele dva roky mi tam nevyrastlo ani prd. Co sa ma tie riasy boja, ked vsetci ostatni o tom stale hovoria a ja nic? :eek:
Citace:
Původně odeslal
tomase
Ja to stale nemozem pochopit. Prevadzkoval som vodnika 2 roky a za cele dva roky som mozno prve dva mesiace pouzival destilku inak som do toho lial vodu z kohutiku. Nemal som ani prietokac, ale obycajny ponorny eheim, hadice boli na svetle a za tie necele dva roky mi tam nevyrastlo ani prd. Co sa ma tie riasy boja, ked vsetci ostatni o tom stale hovoria a ja nic? :eek:
to je uplne jednoduchy
staci se podivat na vnitrek bloku, pokud i tam nebude nic, tak mas sakra velky stesti, ze mas tak kvalitni vodu z kohoutku!!!!!!
protoze kvalia vody v Brne je dosti rozdilna!!
zatimco ja bych se z kohoutku u sebe doma napil jen z donuceni, bydlim v Kr. Poli, tak u brachy v Cernych Poli bych se klidne napil, protoze voda u nej je kvalitnejsi(proste z jinyho zdroje)
navic nas barak je o dost starsi, to taky sehraje svou roli!
proto durazne zadam, aby se tady nesirily nazory, ze staci voda z kohoutku!!!
ses vyjmecnej pripad(mysleno v dobrym mineni)
ono tech fotek znicenych WB na netu moc neni, protoze s tim se nikdo nechlubi
ale ten vodni kamen se tam proste usazuje!!!
to se musi kazdej rozhodnout sam, co si tam da
ja to vim
Nepisem nic o vodnom kameni, ten tam je (malo, ale je) ale o riasach v okruhu. Cital som xyz reakcii, ze sa cely okruh (hlavne hadice) zaniesli. Takisto nepisem nic o tom, ze staci obycajna voda (nevkladat mi do ust nieco co som nepovedal). Predtym som rok byval v Bohunicih, aj tam je tak kvalitna voda? Vodu z kohutiku inak ako do caju nepouzivam, je to hnus :-)
Citace:
Původně odeslal
tomase
Nepisem nic o vodnom kameni, ten tam je (malo, ale je) ale o riasach v okruhu. Cital som xyz reakcii, ze sa cely okruh (hlavne hadice) zaniesli. Takisto nepisem nic o tom, ze staci obycajna voda (nevkladat mi do ust nieco co som nepovedal). Predtym som rok byval v Bohunicih, aj tam je tak kvalitna voda? Vodu z kohutiku inak ako do caju nepouzivam, je to hnus :-)
no uz se dostavame na hranici OT, navic se me zda, ze zaciname slovickarit
oba dva mame podobnej nazor
reknu to jak jsem to myslel:
o obycejne vode jsem taky nemluvil, psal jsem voda z kohoutku
tato voda kdyz se da do okruhu, tak se v okruhu zacne usazovat vodni kamen, coz je nezadouci! proto nedoporucuju pouzivat tuto vodu
dalsi vec je, ze se ti muzou zacit tvorit rasy v okruhu, me sobne se to nestalo, ale mam kamose, kterymu to paradne zasralo celej okruh
jestli jsem do tebe nejak sil, nebo te necim urazil, se omlouvam, tak jsem to nemyslel
ja jak vdim, ze nekdo pise, ze staci voda z kohoutku tak se zhrozim a musim reagovat!
Posledne OT: Preco si teda reagoval, ked ja som nikde nenapisal, ze staci voda z kohutiku? ;) To nie je slovickarenie, to je holy fakt.
Citace:
Původně odeslal
tomase
z toho jasne vyplyva, ze staci voda z kohoutku!!
mas to cerny na bilym
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
z toho jasne vypliva, ze staci voda z kohoutku!!
mas to cerny na bilym
Omyl. Ja som iba popisal svoju situaciu a nikde som nikomu nenutil ani nepisal, ze to tak staci vsetkym, alebo ze je to nejaka "globalna pravda". Z toho to vyplyva iba tebe. Ale chapem, muzske ego je prilis zlozite na to, aby jedna strana ustupila a nepokracovala v zbytocnom OT, takze toto je posledny prispevok na tuto temu odo mna: "Mne staci obycajna voda z kohutiku, ale nemusi to tak byt u kazdeho"
edit: ps. nikde v tom prispevku jnie je napisane "staci voda z kohutiku" (alebo cokolvek sa tomu priblizujuce) takze svoje cierne na bielom mas akurat u seba v hlave.