Re: Teplota prahu spomalenia
Karta se přepne do low-power 3D modu nejen když se překročí teplota, ale taky když GPU udělá chybu a ovladač to zpozoruje. (Nemusíš vidět artefakt ani chvilkovej zátuh). Ta teplota je ale už opravdu moc velká, nad 70 bych u týhle karty považoval za moc.
Jak píše DOC_ZENITH, jenom bych trochu přidal tu teplotu, go7600 jsou stavěný na dost vysoký teploty a dlouhodobej provoz při teplotách okolo 85°C jim nečiní žádný problémy. Nicméně přes 90°C už bych tu kartu nepouštěl a začal zkoumat co je špatně s chlazením.
tak ja neviem no, ako som spominal, starsie hry ako Doom3 grafiku nad 85C nedostanu a to ju mam taktnutu na 450MHz a bezi i na 500 (povodne 7600go boli myslim 350MHz). problem sa objavil az s novsimi hrami.
zatial sa mi zda, ze celkom pomohlo mierne naklonit cely notebook na seba (vzadu ho podlozit), co podla mna zlepsuje funkciu heatpipe-ov.
450/400MHz by měli bejt default takty. Já měl při hraní(taky A6T) nejvíc asi 87°C a všechno bylo stabilní, pak jsem ale zjistil že CPU se dá při 1,6GHz podvoltovat na 0,9V a to ulehčilo chlazení natolik, že můžu mít grafiku přetočenou na 500/420 a mám dojem že vůbec neleze přes 80°C.
tak to podvoltovanie ma zaujima, prazrad ako na to. inac mne pamate bezia bez zavahania na 450.
Tak to máš štěstí, mě už to na 430 artefaktuje. Napětí a frekvenci cpu nastavuju přes RMclock.
ktoru verziu rmclock pouzivas? mne najnovsia pri pokuse o spustenie hadze chybu.
2.25, pro správnou funkci je potřeba spouštět to pod adminem.
tak mne to ide stabilne len po 0.950V ale urcite pomoze, teraz este najst utilitu, ktorou by slo menit fsb a budem stastny chlapec.
este dodam, ze som nakoniec noutbuk rozobral, vycistil som mriezku radiatora (ten aj tak chladi len CPU), oba chladice som ocistil od povodnej termalnej pasty (na grafickej karte nebola zlozena hlinikova folia, co neviem ci bol zamer sudruhov z ciny, ale jednoducho to vsetko slo prec) a nahradil ju bielou silikonovou arctic cooling.
stalo sa nieco co neviem vysvetlit. jednoducho mi uz notebuk nespomaluje i ked mi softy hlasia podobne teploty ako pred upravou. na cpu napatie neznizujem, grafiku mam na 500/450 a vsetko beha bez zavahania, pri dlhsej plnej zatazi mam pritom teploty 75 na CPU a kludne cosi cez 85 na grafike.