Re: Komponenty na upgrade
V 32bit Vistach ty 4GB ani nevyuzijes (tusim se mluvi o 3.5GB detekovych systemem).
Jestli jsem to dobre pochopil, tak to chces na Visty a kancelarinu. Pak nechapu proc cca 3GHz CPU. Do stavajici sestavy bych dal rychlejsi disk a nechal ji jeste slouzit. Imho pri Office nepoznas rozdil mezi timto a tim novym (pri stejnem HDD).
edit: ty pameti maji v Alfacompu o par korun levnejsi
Díky,ty Visty 32bit mám na druhém disku separe instalované s (7200ot/s) a jen bez office mi takřka čistý systém (pár utilit jako Acrobat atd.) zabíral kolem 1GB RAM a pořád disk swapoval....tak jsem si říkal že litr navíc za 2GB mě nezabije...procák větší třebas proto že mi může hrknout koupit 3CCD kameru a něco dělat s videjkem... .Ale spíš nechci u Vist moc čekat na reakce systému a moc hlučné to taky mít nechci,ikdyž jsem uvažoval o Raptoru 36GB jen na systém a office s prográmky a ostatní na jiném disku...ale nevím,někdo namítne že se to neoplatí jiný že lepsí 2disky do Raidu na rychlost...vtomhle plavu,prostě chci v systému cvrkot a nemám rád kontrolku disku svítící aniž je ktomu důvod:-) .
Taky to vidím tak že matce bych dal torzo stávajícího PC na učto+inet a ten upgrade dám do nákladů (svým způsobem potřebuji se zbavit peněz do konce roku:-) ).
IMHO zdroj pryč. Ono to C2D sice nemusí žrát tolik, ale s tím zdrojem nevím nevím, rozhodně nebude dávat stabilní napětí a ten procák bůhví jestli takhle přetočíš, když jo tak s vyšším napětím a bude to horší se spotřebou. Já nejsem s EC 550W (a to je trochu jinde) přetočit ani na 2,5 GHz, za což může jednoznačně zdroj. Takže ten bych dal pryč ještě před dalším upgradem, kvalitní zdroj je základ co vydrží.
Ten zdroj snad nebude potřeba měnit,ale uvidíme až jak to dopadne v reále a pak napíšu :-) .Stejně doufám že ten zdroj co mám až tak špatný nebude,za 850Kč:
Zdroj 500W PFC 15cm S-ATA PZ-500 KME
Popis produktu:
Vysoká spolehlivost
Nízká Hlučnost
Teplotně řízený ventilátor o průměru 15cm!!! O 30% vyšší průtok vzduchu oproti konvenčním 8cm ventilátorům, při dosažení poloviční hlučnosti!!!
Hlučnost 20dB
Spínač On/Off
6 výstupů (+/-12V,+/-5V,+3.3V,5VSB)
Vestavěný filtr elektromagnetického rušení
TTL compatible power good signal input range
Proti prachový design
Teplotně řízený ventilátor
Součástí zdroje Serial ATA konektor
Jako já (a spousta lidí na tomto fóře) ti řeknu, že bych si Eurocase (a podobně i to KME) opravdu nikdy nekoupil, a všem známým je taky rozmlouvám. Kvalita a spolehlivost jsou pro mě důležitější, než cena. A papírové údaje mohou vypadat na papíře sebekrásněji.
Pokud je málo peněz, tak nějákého Fortrona. Dobré a tiché(větší účinost) jsou série GLN. Ale chybu neuděláš i s obyčejnýma, určitě lepší varianta.
Citace:
Původně odeslal
Aldapo
...
Kvalitní zdroj 500W je kolem 1500,-. KME fakt ne...nepovedlo se mi najít o něm test, vypadá to že takovej krám ani nikoho nenapadlo testovat :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
Aldapo
...procák větší třebas proto že mi může hrknout koupit 3CCD kameru a něco dělat s videjkem... .Ale spíš nechci u Vist moc čekat na reakce systému a moc hlučné to taky mít nechci,ikdyž jsem uvažoval o Raptoru 36GB jen na systém a office s prográmky a ostatní na jiném disku....
Ted uz OT: asi bych mel hned zitra koupit snubni prstynek - co kdyby mi za pet let prdlo v palici a chtel jsem se zenit ? (to ad CPU).
Cekat u Vist budes i tak, kdyz jim jednou za cas prdne, tak i zavreni okna 2MB aplikace trva 10s :-/ A co vidim v grafu, tak CPU neni limitujicim faktorem (vetsinu casu jede na 2GHz a flaka se).
S HDD vs ticho si budes muset vybrat bud to a nebo to. Vetsi disky bych kupoval osobne az pri te "kamere" - nez si koupis kameru, tak ceny hdd padnou zase o trochu dolu a v reale muzes za dnesni ceny koupit vetsi disky. Pokud to chces na office, tak staci tech uvedenych 320GB (a tu 120 bych nechal treba na system). Jestli si chces hrat s videem, tak RAID.
Ad deska - tento model nema FW radic, takze pri uprave "videa" bys musel investovat do PCI radice.
K CPU - projdi si testy prevodu videa na 1MB vs 2MB vs 4MB cache (o Office to rozdil asi nebude, ale u Pinacle a spol treba uz jo).
jestli nechces cekat na visty, tak nahod XP
jestli chces/musis utratit prachy tak bych to dal treba do LCD/hdd, proste takove veci ktere vyuzijes vic nez procak/ram/atd u ceho ani nepoznas zes neco upgradoval a pritom ti vydrzi i dost do budoucna
Tož jsem zase pohořel...v dobré víře jsem koupil HDD na SATA a DVDR na SATA a dopi*če doma koukám ty kur*vy tam na zdroji za nekřesťanský love(854Kč) mají jen jeden SATA konektor...doha*jzlu.Dá se někde sehnat redukce napájení z IDE konektoru na SATA?...By mě mrdlo kvůli takové hovadině kupovat nový zdroj když jsem se současným naprosto spokojen :-( .Zatím tam strčím DVDRko na IDE co mám na původním PC ,ale mě je*be... .
jasne ze se da koupit. cena od 20-70kc ...
Třeba můj hdd (western) má napájecí konektor jak SATA, tak i klasický molex - IDE
Citace:
Původně odeslal
Aldapo
Tož jsem zase pohořel...v dobré víře jsem koupil HDD na SATA a DVDR na SATA a dopi*če doma koukám ty kur*vy tam na zdroji za nekřesťanský love(854Kč) mají jen jeden SATA konektor...doha*jzlu.Dá se někde sehnat redukce napájení z IDE konektoru na SATA?...By mě mrdlo kvůli takové hovadině kupovat nový zdroj když jsem se současným naprosto spokojen :-( .Zatím tam strčím DVDRko na IDE co mám na původním PC ,ale mě je*be... .
treba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24282
a da se sehnat i 1x MOLEX-> 2x SATA
Jo díky moc za odpovědi,mě málem fakt mrdlo věříc že ti idioti jsou sto udělat něco uplně incompatible aby mě donutili koupit další zdroj...tož zítra tu redukci koupím a teďka jdu dosestavit sestavu :-) .
Citace:
Původně odeslal
Aldapo
Jo díky moc za odpovědi,mě málem fakt mrdlo věříc že ti idioti jsou sto udělat něco uplně incompatible aby mě donutili koupit další zdroj...tož zítra tu redukci koupím a teďka jdu dosestavit sestavu :-) .
co je "uplně incompatible" ? Proste tam je 1x SATA a basta. Zdroj s 1x PCex konektorem je taky "incompatible" ? Chapu tvoje rozhorceni, sam jsem to zazil, ale tehdy to byla moje blbost a ted je to tvoje - mel jsi si to overit.
Ad ten SATA power bazmek - už mě to netočí,defacto je to drobnost za 30Kč... .
Spíš mě potěšilo že jsem to pod Vistama hodil na 3.233GHz a pohodička ,zatím na tom jen brovsuji cca 30min... .
Člověče se divím že to dneska někdo kupuje. Normálně je to neprodejný, já mám těch redukcí a dalších kabelů (UATA apod.) plnou zásuvku. V obchodě se to ale občas prodá i za ty těžký prachy (70,-), ačkoli na fórech, dokonce i na aukru je to skoro zadarmo, pže se toho lidi nemůžou zbavit...