Mam jeden problem chtěl bych přetaktovat svůj procesor Celeron 600Mhz, ale bohužel nevím jestli se tímto disk poškozuje, zrychluje nebo nic z toho se nestane. Deska ASUS TUSL2-C a hard Seagate Barracuda IV 60GB
Printable View
Mam jeden problem chtěl bych přetaktovat svůj procesor Celeron 600Mhz, ale bohužel nevím jestli se tímto disk poškozuje, zrychluje nebo nic z toho se nestane. Deska ASUS TUSL2-C a hard Seagate Barracuda IV 60GB
Disk se ti jako takovej znicit nemuze (i gdyz, nic neni 100% ;D) ale pri vyssi freq pci se ti muzou poskodit/znicit data na disku. Tato situace obvykle nastava pri freq pci vyssich jak 38mhz, ale zalezi to jak na konkretnim disku, tak na radici. Negdy nejsou problemy ani pri 50mhz pci.
Ale pokud se ti povede dat tvuj celer na 133mhz fsb (coz by jit melo s kapanek zvysenym napetim na procaku) tak by byla pci o5 na defaultu a muzes bejt uplne klidnej.
Ano, je to tak, pokud bys moc přetočil PCI bus, tak by mohl začít blbnout diskovej řadič a mohly by být problémy se ztrátou dat, ale na vlastní kůži jsem to ještě nezažil a ani jsem o tom neslyšel.
ja jsem pomerne dlouho se starym mendocinem jel na fsb 83, tj. 42 pci a nikdy zadnej problem s diskem nebyl. doted slouzi v poci mych rodicu ... ;D
presne >> 3roky mendochino on 83 cize 42 pci .. a no problemo :)Citace:
Původně odeslal msdr.mike
MadCap
P.S.> ako tak kukam na svoj prispevok vidim ze si sa registroval ten isty den co ja :)) ;D
Nevim jestli se muze poskodit disk jako takovy ale vcera sme taktili tulene s Gregoriusem....nastavil sem 132/132/44 a cpu jel...ale bohuzel pak pri startu WinXP vypsal chybu o nejakem adresari...ale win v pohode jely... po restartu a stahnuti FSB uz se testoval disk a nasel dost chyb...mozna mam stesti ze mam NTFS....Nak
no timhle pokud vim trpeli disky Quantuma a starsi serie Seagate. Mam pocit, ze do 6G. Ale vzdycky se jen ztratily data. Po formatu to bylo OK...
Já mám celer 333 a přetaktoval sem sběrnici na 83 mhz!Bezproblémů to jelo, ale jak se resetoval tak konec!Celá struktura disku byla posmrti!Format a vsechno vpoho, ale data vprdeli!Mám seagate 4,3!
Kámoš na 41 odjebal 20GB 7200 RPM... :roll:
Ale já jel na 41 dost dlouho a vpohodě... :wink:
Jo, a 600MHz celerona na 133FSB, to si děláš srandu, ne?
Dej to na 100 MHz FSB a všechno ti pojede podle specifikace.Citace:
Původně odeslal Chrasty
nj, vubec mi nedoslo ze celer 600 jeste jede na 66fsb. Na co sem myslel? :roll: ;DCitace:
Původně odeslal DK
samozrejme tim padem to ma misto 133 bejt 100mhz
:-)Citace:
Původně odeslal LookAS
Taky jsem čekal, že to bude překlep, ale nikdy nevíš... :idea: