-
AMD Athlon64 X2 4000+ EE DUALCORE BOX Socket AM2-Restarty v hrach a v 3dmarku
Nazdar kupil som novu dosku MSI K9MM V k tomu procak AMD Athlon64 X2 4000+ EE DUALCORE BOX Socket AM2 ,procak ma niaku mensiu spotrebu prudu,na chladenie som pouzil box chladic ktory vyzera ako chladic na atlon 1700+,je to klasicky mali chladic bez heatpipe.Po namontovani a spusteni sa pc chova normal a to som ani nepreistaloval xp po nahodeni novej dosky a procaku,az ked som sputil daku hru alebo 3dmark po chvilu mi zacalo zamrzat pc.
Grafuku som testoval tym to nieje.Bud mi slabo chladi ten box chladic alebo mam slaby zdroj.Zdroj je Thermaltake 360w,grafika radeon x800 pro,procak som uz pisal,jedna ramka 1gb 667 mhz,hdd hitachi ata,zvukovka,televizna karta,a dvd napalovacka.Pocital som spotrebu ma jednej stranke a vychadzalo to ze by to mohlo staci,a ten moj pracok uvadza vyrobca ze ma spotrebu 65w.Tak fakt neviem,DAKUJEM PEKNE ZA POMOC.Este som zabudol ten box chladic mi ide ticho vobec nehuci a skusal som to nastavit cez bios cpu smart fan som dal na 50c,cpu fan tolernace som dal na 1,a cool n quiet control som vypol,a chladic aj pri total zatazi ide ticho
-
Re: AMD Athlon64 X2 4000+ EE DUALCORE BOX Socket AM2-Restarty v hrach a v 3dmarku
-
Re: AMD Athlon64 X2 4000+ EE DUALCORE BOX Socket AM2-Restarty v hrach a v 3dmarku
No, mas to rozbity.
Mohl bys take uvest teploty pri zatezi - vyctes je treba pomoci prg speedfan.
Dal by me taky zajimalo, jestli je PC stabilni pri zatezi CPU - tj jestli vydrzi par hodin (cca 10 nebo tak) pod 2*prime95. Dal jestli projde memtest86.
-
No ked nastavim v biose cpu smartfan na 40 tak pri zatazi cirka 10 min full ma tak 45c max,a huci chladic,rad by som sa ta spytal v biose mam nastavene napetie ram na 1.90 nebude to tym?mam 1 ddr2 adata 667 mhz single chanel,alebo nemam slaby zdroj?a ktory test mam z toho prime95 zvolit?inak v biose mi ukazuje napetie vcore 1.25
-
Citace:
Původně odeslal
vaskez
No ked nastavim v biose cpu smartfan na 40 tak pri zatazi cirka 10 min full ma tak 45c max,a huci chladic,rad by som sa ta spytal v biose mam nastavene napetie ram na 1.90 nebude to tym?mam 1 ddr2 adata 667 mhz single chanel,alebo nemam slaby zdroj?a ktory test mam z toho prime95 zvolit?inak v biose mi ukazuje napetie vcore 1.25
1.9 je pro RAM v pohode.
Prime95 si stahni libovolny. Nebo orthos. je to jedno.
vcore 1.25 je OK.
Jinak srozumitelnost tveho vyjadrovani a typograficka uprava tvojich postu je dost strasna.
-
Hmmm Oki A Aky Mas Nazor Na Zdroj ,staci?inak Na Test Pameti Pouzijem Memtest.
-
Citace:
Původně odeslal
vaskez
A, zdroj - na ten sem zapomel. Mel by to utahnout. Otazka v jakem je stavu - muze mit nejake vyschle/spatne kondenzatory. --> na tohle ti nikdo presne neodpovi, musi se to vyzkouset.
-
Citace:
Původně odeslal
vaskez
Idealne by bolo vyskusat ci to bude robit s inym zdrojom, skus poprosit nejakeho kamosa ci by Ti pozical nejaky viac dimenzovany zdroj. Hlavne si tiez skontroluj ci nemas koliziu IRQciek v Spravcovi zariadeni. A ked to bude slapat, tak zacni studovat slovencinu ;)
-
A jakou jsi měl čipovou sadu v původním počítači, že jsi ani po výměně desky nepřeinstalovával OS? Já bych asi začal reinstalací OS, pak testem pamětí a poté vyzkoušením jiného zdroje.
-
No Ok Skusim To Potom Sa Ozvem Diky Zatial
-
Skus dat v biose defaultne hodnoty ( snad okrem pamati, tam byva niekedy vhodnejsie nastavit manualne honodyt uvedene v ich specifikacii).
Potom ako pise Briketa reinstalnut WIN. V pripade zmeny chip sady to je fakt zaklad.
Ak by bol problem dalej, tak kontrola IRQ.
Ak mas ten TT 360W zdroj v pohode, tak by mal stacit.
Ja som mal AMD 3000+ s754 0.13 um s 89W TPD s prekaktom, VGA X800GTO atd na fortrone 350W. Tahal to v pohode, len v lete ked bolo v izbe teplo v 3D loade uz dost hucal :)
Skusit samozrejme iny zdroj mozes, ale rozhodne najprv pories prve body.
-
Tak som to vsetko testol,memtes ok,zdroj tiez,aj prime95,naformatoval som disk,nahodil xp vsetko ok,potom som nainstaloval ovladace na radeon x800pro.restart nabehol system dvakrat to bliklo a zase zamrzanie,restarty,inak ta moja doska ma aj grafiku na zakladnej doske nemozu sa dako bit spolu s tym radeonom?A ako mam skontrolovat tie irq?Dakujem pekne za pomoc
-
Citace:
Původně odeslal
vaskez
Tak som to vsetko testol,memtes ok,zdroj tiez,aj prime95,naformatoval som disk,nahodil xp vsetko ok,potom som nainstaloval ovladace na radeon x800pro.restart nabehol system dvakrat to bliklo a zase zamrzanie,restarty,inak ta moja doska ma aj grafiku na zakladnej doske nemozu sa dako bit spolu s tym radeonom?A ako mam skontrolovat tie irq?Dakujem pekne za pomoc
Hmm, a mas v prvom rade vypnutu tu onboard grafiku - cize DISABLED v Biose?
-
Ako nahle odinstalujem driver na grafiku pc sa chova normalne,a jedine v biose bolo ze unit displey first tam som daval aj agp aj pci a stale nic
-
-
Pořád jsi ještě nenapsal co jsi měl v kompu před tím. Todle bych v první řadě řešil reinstalem......je to rychlejší.
-
Citace:
Původně odeslal
Ištván
Pořád jsi ještě nenapsal co jsi měl v kompu před tím. Todle bych v první řadě řešil reinstalem......je to rychlejší.
On psal, ze formatoval, reinstaloval.
-
Citace:
Původně odeslal
vaskez
Ako nahle odinstalujem driver na grafiku pc sa chova normalne,a jedine v biose bolo ze unit displey first tam som daval aj agp aj pci a stale nic
Tato polozka je aj u dosiek kde nie je integrovana VGA.
Si si isty ze tam nie je este cosi dalsie? ( kde sa priamo ta onboard VGA zakaze )
-
no je tam este ze shared memory to som dal disable,mozno by som tam mal dat novy bios,ale bojim sa toho
-
-
-
hmm, drsne...som cakal, ze napr tuto http://img70.imageshack.us/my.php?image=dsc00062wt5.jpg bude polozka on-board VGA , presne tym stylom ako USB a Audio.
Inak ak nabehnes do WIN pre tym nez nainstalujes ovladace pre X800xx tak v spravcovi zariadeni vidis tu onboard grafiku?
A inak tie nastavenia v biose su vsetko default hodnoty, alebo si uz nieco experimentoval?
BTW : Ktovie ci MSI dosky nemaju nejake akoze skryte ADVANCED nastavenie ako GB dosky po stlaceni CTRL+F1 v biose :?:
Inak ked tak sledujem tu dosku, tak na tom si moc OC neuzijes. Skus este mrjknut pre istotu manual ci tam nie je nejaka sekcia o zruseni tej onboard VGA. Pise sa totiz, ze tato ma shared memory no a na tych obrazkoch som ani len toto nastavenie rozhodne nevidel...
-
je to siesty obrazok v poslednom prispevku,a skusim este to tu skratku v biose ci to daco neda ,ale diky zatial
-
Zkus sem jeste hodit obrazek ze spravce zarizeni, hardware, s rozkliknutymi "grafickymi adaptery" Pak jeste jeden obrazek ze spravce zarizeni, vyber zobrazeni "prostredky podle typu" a rozklikni pozadavek preruseni (IRQ). Uvidime, co je na kterem IRQ povesene ... A zapni polozku "zobrazovat skryta zarizeni".
-
V podobnych pripadoch obcas pomohlo znizit rychlost agp z 8x na 4x.
Okrem toho by som odporucal skontrolovat po nainstalovani ovladacov pre graficku kartu, ci zostalo nastavenie "agp fast writes" vypnute (napr.cez Ati Tray Tools). Taktiez si neuviedol verziu ovladacov pre graficku kartu.