Síla signálu na AP dostačující k připojení k síti WI-FI - nefunkčí anténa?
Cus all mám problém s WIFI
HW:
AP
OvisLink WL-5460AP 802.11g AP/Bridge/WDS/Client, SMA
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34039
Anténa
všesměrová panelovka cca 13db 3m kabel
Přístupný bod je vzdálen cca 400m přímá viditelnost z boku na jeho všesměrovou anténu.
Problém je ten, že mám "pouze" sílu signálu na AP (měřeno v tom AP) 20??
Když dám připojit, tak to napíše "connect sucfuly" (nebo tak nějak, nezlobte se AJ neovládám jsem NJ:mad:) ale internet mi nejde stejně??
Na AP se dostanu přes síťovku normálně, AP a síťovka s polu normálně komunikují (IP adresy jsou nastaveny tam bych problém neviděl, nebo ano?) Co si myslíte o té síle signálu? Nebylo by lepší koupit 18db síto? nebo tak něco?
Ap je v nastaveno v režimu Client
Díky za pomoc.
Tohle jsem prostudoval a nepomohlo.
http://wiki.pvfree.net/index.php/Nas...5450_a_WL-5460
Re: Síla signálu na AP dostačující k připojení k síti WI-FI
Signal 20 mi nerekne nic, kazde zarizeni signal meri v jinych jednotkach, dulezitejsi je spise kvalita linky (RSSI).
Jako klientskou antenu bych urcite volil nejakou smerovou, staci obycejna placka a dodrzet spravnou polarizaci (tj. proti vsesmeru vertikalni).
Pokud se ti zarizeni i tak spojej, ale nejde internet, muze byt problem i jinde. Pote co se spoji, zkus ping na gateway nebo IP onoho AP, na ktere se pripojujes - jako priklad jsem pouzil 192.168.1.1
napr. takto
Nemel by si mit packetlost, normalni latence jsou v jednotkach ms.
Pokud tento ping projde, zkus
Kód:
ping -t 192.168.1.1 -l 1000
To vysle ping o velikosti 1000B - latence by mely vzrust, ale ne nikterak drasticky. Casto se stava, ze zarizeni se spojej, ping funguje, ale nejsou schopna mezi sebou prenaset data. Ping o velikosti 1000B takovym spojem neprojde, zakladni ping ano.
Pokud budou pingy v poradku, problem neni v samotnem bezdratovem spoji.
naprosto stejnej problém jsem měl aji já - signál +- 15, připojit na AP jsem se připojil a tím to haslo. na bránu jsem se nedopingl(to zkus jako první)
ISP tvrdil, že moja client AP vidí, ale že od něho není odezva. POmohla výměna antény za normální síto.
Na 400m ti to co mas musi stacit. Ta antena bude mit v realu tak 10 - 3 na kabelu a konektorech, je jeste furt +7.
Na 1km (temer presne) s viditelnosti ale ne uplne optimalni (tusim se tomu rika Fresnelova zona - stoji v ni baraky) mam proti sobe 2x plechovka trychtyr, teoreticky kazda navrhovana na 15dB, podle signalu a vzdalenosti odhadnuto 12+. Diky ruseni to neni optimalni ale pouzitelny jo (teda asi ne na gameseni online, je tem nakej PL).
Dobry by bylo nejak zmerit silu signalu v decibelech, do -80 se da spoj pouzivat v zavislosti na citlivosti prijimace (a samozrejme s nizsi nez maximalni rychlosti).
Když jsem měříl signál přes wifikartu tak byly velké výpadky a síla tak kolem -50 s tím že byla obrovská strátovost paketů ale to jsem neviděl přímo na AP
zatím díky všem za rady koupím Síto
Já se připojuju stejným klientem, jen ho mám v režimu WISP (WiFi klient + router do LAN). Používám tu dodávanou anténu a sílu signálu mám 35 a síť jede dobře. Mám kolem sebe i další sítě, jejich síla je něco kolem 20 a opravdu tam jsou hrozné výpadky. Asi ti nezbyde nic jiného, než koupit jinou anténu.
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Když jsem měříl signál přes wifikartu tak byly velké výpadky a síla tak kolem -50 s tím že byla obrovská strátovost paketů ale to jsem neviděl přímo na AP
zatím díky všem za rady koupím Síto
Signal -50dbm je uplne v pohode link (jak pise Jezevec lze pouzivat i -80, ja osobne uznavam za kvalitni spoj, kdyz mi jede tak na -67 :-)). Spise se podivej, jestli ti to na stejnem kanale nerusi jina sit.
Tomu co pise ovislink jako silu signalu nelze verit (u starsiho osvislinka wl1120 to bylo tak, ze na APcko kam jsem se pripojoval ukazoval vzdycky zatvrzele nizke hodnoty jako treba 1 a pritom sila signalu byla v poradku).
Ovislink WL-5460 má svoje čínský hodnoty, nicméně mám odkoukáno, že 20 je signál tak nějak na hranici použitelnosti. 30 už je slušný a 40 a víc už je naprostá paráda. I při 20 se ale většinou dá spojení použít.
Co ti to píše ve Status? Connected nebo Searching for network?
Citace:
Původně odeslal
KUBA
Ovislink WL-5460 má svoje čínský hodnoty, nicméně mám odkoukáno, že 20 je signál tak nějak na hranici použitelnosti. 30 už je slušný a 40 a víc už je naprostá paráda. I při 20 se ale většinou dá spojení použít.
Co ti to píše ve Status? Connected nebo Searching for network?
V sobotu bude nová anténa plná parabola 21db :-) Jak bude namontovaná dím info!!! Díky
Uff, na 400m 21dB parabola, to je trochu prehnane. Mas dobrej kabel k tomu ovisovi? nemas moznost zkusit jineho ovise? Jinak ja davam Minitary a tam je dobre mit signal alespon 30, kdyz chces mit jistotu ze ti to nebude na vyssich rychlostech padat. Kazdopadne ti doporucuji pak stahnout vykon, jestli tam das tu parabolu.
Neboj určitě ho stáhnu! Je tam ten problém, že jsou takový lidi, kterí používají plechovky nebo, a to je ještě horší mají AP 30m od baráku a mají 21db antény!! prostě jsou tam ....... a je to tam moc zarušený!!
No to verim, kdyz tam mas plechovkare...
cus all nebudu zakládat nové téma tak to píšu sem:
Koupil jsem tady na foru Wifi anténu
http://www.zcomax.cz/pdf/NEDAW22PAR.pdf
Anténa ale nefunguje! když jí zapojím do AP tak komunikace s ním je strašně pomalá načítání jeho stránek je jak kdyby bylo jen 45kb/s :-)
Po odpojení antény je komunikace s menu AP naprosto bez problémů a rychlá
AP nenajde žádný signál.
Po proměření antémy multimetrem jsem zjistil, že vnitřní a vnější vedení je "nějak-někde" spojeno. - má to tak být, nebo májí být ty dráty odizolované a nesmí mít mezi sebou spoj??
Je v tom nějaká elektronika nebo je to jen "plech"? A pomohlo by rozdělat vyčistit atd??
Musel bys měřit impedanci na 2,4GHz. Stejnosměrnej odpor můžou mít různý antény různěj, buď nekonečnej (rozpojený obvod) nebo nulovej (zkrat). Podstatný je, jak se to chová na 2,4GHz. Multimetr ti tady tudíž nepomůže.
Mimochodem, nedoporučuju jakýkoliv WiFi zařízení s výstupem na anténu zapínat bez připojený antény (byť jen 1dBi pendrek), může se odpálit VF část.
Citace:
Původně odeslal
KUBA
Musel bys měřit impedanci na 2,4GHz. Stejnosměrnej odpor můžou mít různý antény různěj, buď nekonečnej (rozpojený obvod) nebo nulovej (zkrat). Podstatný je, jak se to chová na 2,4GHz. Multimetr ti tady tudíž nepomůže.
Mimochodem, nedoporučuju jakýkoliv WiFi zařízení s výstupem na anténu zapínat bez připojený antény (byť jen 1dBi pendrek), může se odpálit VF část.
Což znamená? Že může být K.O. AP? Ale bez antény je komunikace s jeho menu rychlá a s anténou je příšerně pomalá. Co teď?
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Což znamená? Že může být K.O. AP? Ale bez antény je komunikace s jeho menu rychlá a s anténou je příšerně pomalá. Co teď?
A zkoušel jsi tam připojit ten malej pendrek, jestli to s nim pujde?
Tak bylo to všechno špatnou anténou! namontoval jsem tam jinou a AP si vesele "chrochtá" :-) Síla signálu je (měřeno v AP) 44 výpadky paketů skoro nulové :-) Díky všem za pomoc!!
Neni zac :) Co to bylo za antenu?