Ako pretaktovat AMD Duron 1,3Ghz?
Viete mi niekto povedat ako presne pretaktovat AMD Duron 1,3Ghz? neviem co tu mam este napisat...napiste mi co treba napisat a ja to tu napisem.
cpu: AMD Duron 1,3Ghz
Motherboard:ECS, K7S5A
Napisem tu este nieco co som precital v programe speedfan:
CPU: 100Mhz PCI:33,3 SDRAM:100Mhz
Ja o overclockingu vlastne ani nic neviem tak mi poradte co s tym plz.
Re: Ako pretaktovat AMD Duron 1,3Ghz?
1,3 o moc vys nepujde. Maximalne par desitek/stovek Mhz.
IMHO to nema smysl.
ja som mal svoj prvy procak Duron 1,3 a co si pametam tak isiel stabilne na vyse 1500mhz, a chladic bol nejaky lacny Coolermaster
moj duron 1.3 isiel stabilne pretaktovat az na cca 1350MHz.
fakt by som sa na to vykaslal
No niekde som vydel ze ide pretaktovat na cca 1450Mhz a je stabilny no a mne by sa zislo vsetko :confused:
Citace:
Původně odeslal
Neoony
No niekde som vydel ze ide pretaktovat na cca 1450Mhz a je stabilny no a mne by sa zislo vsetko :confused:
Tak to pretaktuj a uvidis kolik das.
Deska je to pomerne znama - najdes tu dost studijniho materialu, stejne tak tu na 4u najdes i navody jak taktovat.
Jedním slovem: těžko.
Ale jestli to chceš zkusit, tak doporučuji poslední CheepoBios + vmod. Na K7S5A se dobře vmodovalo - hodně toho je na ocworkbench.com, např. http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/...OD%20GUIDE.htm (diskuze k tomu třeba tu http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.php?t=49939)
Obecné FAQ a seznam dalších návodů k té desce (kterou jsem mj. také vlastnil k velké spokojenosti) zde: http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5aguide/
A když budeš hledat tu, najdeš taky.
good luck.
PS: s vmodem doporučuji dobře chladit, s tím duronem to bude oříšek, buď nějakej megavzduchovej chlaďák nebo raději vodu (pokud neseženeš použitelnej HP). Na tomhle historickým HW je to jediné, co se dá poradit.
Dik :D no s tou teplotou bude najvecsi problem. Ked mam otvoreny pc tak je teplota tak 55-60 C ale ked zatvorim tak parkrat mi vybehla na 80 C :eek:
Citace:
Původně odeslal
Neoony
Dik :D no s tou teplotou bude najvecsi problem. Ked mam otvoreny pc tak je teplota tak 55-60 C ale ked zatvorim tak parkrat mi vybehla na 80 C :eek:
Tak to ani taktovat nezkoušej ;)
Já jsem měl v K7S5A Durona 750 nataktovanýho na tuším 1250 MHz chlazenýho vodou s teplotou v zátěži kolem 45st. při napětí 2.1V... A víc prostě nedal.
Citace:
Původně odeslal
Neoony
Viete mi niekto povedat ako presne pretaktovat AMD Duron 1,3Ghz? neviem co tu mam este napisat...napiste mi co treba napisat a ja to tu napisem.
cpu: AMD Duron 1,3Ghz
Motherboard:ECS, K7S5A
Napisem tu este nieco co som precital v programe speedfan:
CPU: 100Mhz PCI:33,3 SDRAM:100Mhz
Ja o overclockingu vlastne ani nic neviem tak mi poradte co s tym plz.
a) hledat
b) cist
c) 1.3 duron byl temer v nejvyssim nasobici, takze pretaktovat vicemene nejde
d) cemu nerozumis, nedelej
e) pokud nedodrzis bod d, pokracuj bodem a
lock