-
WinXP na notebook, co ho oficialne nepodporuje... pojde ?
Zdravim,
kamos si chce kupit notebook ASUS F3U-AP041, ten ale oficialne nepodporuje WinXP len Win VISTA (pozeral som stranku vyrobcu a nebolo tam nic pre XP)... On tam ale chce dat WinXP. je nejaka moznost korektne ho nainstalovat XPckami ? (aby vsetky zariadenia chodili tak, ako maju ?) ???
tu je specifikacia toho notebooku :
procesor: AMD® AthlonTM 64 x2 Dual Core TK53 (1.7
GHz, 2 x 256 KB L2 cache)
bez OS (oficiální podpora pouze Windows Vista)
displej: 15.4" WXGA (1280x800) ColorShine (lesklý)
chipset:AMD M690G
systémová paměť: 1x1024MB DDRII 667
pevný disk 120GB SATA, otáčky 5400rpm
optická mechanika DVD Super Multi DoubleLayer
síťová karta WLAN 802.11a/b/g + LAN 10/1000, modem 56kb/s, Bluetooth module v2.0+EDR
grafika: ATI Radeon X1250
ukazovací zaříení:TouchPad
rozhraní: 1x VGA , 1x sluchátka, 1x mikrofon, 1x RJ-45, 1xRJ-11, čtečka karet 8v1 (MMC/ SD/ Memory Stick/ MS Pro/Memory Stick Duo/Smart Media/xD-Picture card), 4xUSB 2.0, FireWire, DVI-D , TV out (S-video), CMOS kamera 1.3M, 1x ExpressCard slot
dakujem
-
Re: WinXP na notebook, co ho oficialne nepodporuje... pojde ?
Ja jsem neco takoveho resil taky u NTB Asus a mam takovy pocit ??? ze to dopadlo tak ze nesly jen kravinky .. ze notas jako takovy samozrejme pouzitelny byl, ale ze Asus CD ke kamere, touchpadu neslo nahodit, pze prave bylo jen na Visty.. ale jinak touchpad a kamerka samozrejme jela s klasickym ovladacem z XP.. ale uz je to nejaky patek.
-
základ pojede určitě, ovladače/SW pro ty "kravinky" určitě najde někde na netu.
takže 100% souhlas s Headym
-
Vetsinou to zprovoznit opravdu lze. Kdyz nenajdes ovladace na strankach vyrobce NB (ASUS apod), tak je potreba stahnout ovladace primo ze stranek vyrobce HW (zalezi jaky cipset mas INTEL/SIS....). Je to slozitejsi, ale da se to.
-
Super, potreboval by som to vsak vediet na 100% !!! Neriesil niekto tento problem s konkretne horeuvedenym tipom notebooku ?
-
Citace:
Původně odeslal
Hazo
Super, potreboval by som to vsak vediet na 100% !!! Neriesil niekto tento problem s konkretne horeuvedenym tipom notebooku ?
Tak to si myslim ze na 100% Ti to asi nikdo nerekne :-/ jen v ciste teoreticke rovine. Mohl bych sice najit presne ten typ notasu na kterem jsem to delal, ale jiste to nebude nikdy.. Ja bych osobne do toho sel, myslim si ze tim nic nezkazis ;-) nebo primo bych napsal do te firmy dotaz a snazil se jim velmi slusne naznacit ze jsi to zjistoval a ze by to melo jet, ale oni urcite budou vedet nejvic. Samozrejme taky zalezi jak jsou komunikacne zdatni, pze odpoved typu "Dobry den, dle informaci vyrobce notas system XP nepodporuje. Prejeme hezky den Vas XY computer :-D "
edit :
se divam ze alza k nemu normalka nabizi instalaci XP..
http://www.alza.cz/notebook-asus-f3u-ap041-d80690.htm
-
Rekl bych, ze zrovna tohle dela script ke kazdemu notebooku bez OS :)
-
Citace:
Původně odeslal
HollyG
??? CO ??? Vysvetli pliiz podrobnejsie...
-
Citace:
Původně odeslal
HollyG
Tak urcite ;-) ale kdyz to tam maji.. ohanel bych se tim :-D Kdyby jim napsal co by se stalo kdyby chtel na takovy notas XP, ze si nasel na webu ze notas ma podporu jen Vist.
2Hazo - myslel skript na alze - notas bez OS -> nabidka instalace systemu
-
Toto mi napisal chlapik z velkoskladu, co ma na starosti notebooky ASUS :
Citace:
Vyrobca neodporuca na uvedeny model instalovat XP. Neexistuje moznost korektneho fungovania
co teraz ? ist do toho ci neist ???
-
hm.. tak pokud chces jit na jistotu, tak se na to vykasli, ale ja osobne bych do toho sel :-D
-
-
Zisti si, ci existuje podpora pre ten chipset a grafiku. Raz som tento isty problem riesil na nejakom smejde (tiez Asus) s nejakym nVidia chipsetom a bol to dost problem. Driver na grafiku som niekde nasiel nejaky neoficialny forceware - sice to islo, ale z hibernacie sa to uz nezobudilo, vyriesila to starsia verzia. Niektore drivery z webu asusu fungovali (kamera) - ale napr. driver na sietovku chybal - to som nakoniec vyriesil az rucnou editaciou INF suboru (pridanie ID). Zvuk tam bol kodek od realteku, driver z webu realteku chodil bez problemov, citacka kariet tak isto realtek. Problem bol tiez s wifi - driver z asus webu hadzal obcas pekny BSOD pro prebudeni zo suspendu - tam to vyriesila novsia verzia (uz neviem odkial).
-
Ano chlopi, dakujem, uz je to vyriesene... jeden sqely tipek z ciech mi poslal kompletny balicek ovladacov do XP pre notebooku ASUS F3U ... Vsetko krasne chodi ako ma....
-
Citace:
Původně odeslal
Hazo
Ano chlopi, dakujem, uz je to vyriesene... jeden sqely tipek z ciech mi poslal kompletny balicek ovladacov do XP pre notebooku ASUS F3U ... Vsetko krasne chodi ako ma....
no vida, super ;-)
-
uplny suhlas, zhodou okolnosti som tento F3U ASUS riesil pred par dnami, ovladace sa sice musia zhanat manualne kazdy osobitne z netu, ale daju sa najst, precoby aj nie vsak ?!! mozno sa nechal ASUS podplatit Microsoftom aby zhodil podporu pre winXP systemy a udrziaval iba Vistu (nieco v zmysle ako aj DirectX10 fungujuci IBA na winVISTA a nie na winXP)
podplatit sa predsa nenechaju vsetci vyrobcovia, koniec koncov rovnake alebo podobne HW zariadenia su instalovane aj do inych nbookov inych znaciek (napr. HP notebooky, grafika RS690 presne jak u ASUSu) a na tych bezi winXP a dokonca je k nim podpora aj pre winXP
napr. ovladac na zvukovku najdes na www.realtek.com (High Definition driver)
grafiku normalne z www.ati.com a keby bol problem s naisntalovanim, da sa to oblbnut za pomoci utility ModTool (hladaj napr. MobilityDotNet4.zip)
wifi siet taktiez stahnes od vyrobcu Atheros (pozri presny model cez Everest)
lan siet znova...zo stranok vyrobcu teda www.realtek.com (ethernet drivery...) vyhladat driver podla cisla chipsetu sietovky (vid Everest)
;) GL
P.S.
zatial som sa nedopracoval iba k bluetooth driverom :-/
-
Bluetooth by mohol byt od broadcomu napr.
Inac myslim ze v sucastnosti kazdy notebook musi ist aj s XP. Len marketing chce nieco ine nahucat. Kto by si inac kupoval (jeho)vistu... ;)
-
jj Hatatitla mas svatu pravdu... cital som dokonca vyjadrenie v diskuzii k vyrobku ako k nbooku ASUS F3U na myslim ze na czechcomputer.cz, ze dostali odpoved od ASUS na otazku ohladom winXP driverov v tom zmysle, ze nbook nebude fungovat spravne alebo problematicky z winXP systemom :-D = jednoznacne podplateny ASUS firmou Microsoft... no co ine si o tom clovek moze mysliet potom... :p
ale co uz... taki su ludia... nikdy nebude penazi dost... Bill Gates chce byt najbohatsi clovek z celej Galaxie lebo mozno uz ma kontakt z inou galaxiou kde je dakto bohatsi ako on, ktoho vie... :-D u cloveka s jeho "majlandom" je mozne vsetko, aj trebars perpetu mobile
apropo... u tych aut... do ktorych instaluje Microsoft vlastny software... sa fakt vypina motor cez tlacitko START ? :-D
-
A pritom Asus pouziva aj Linux (routery, Eee)...
-
Citace:
Původně odeslal
Hazo
cauko, tak mam ten isty problem, nemohol by si mi tie ovladace poslat ?
-
Citace:
Původně odeslal
papa
cauko, tak mam ten isty problem, nemohol by si mi tie ovladace poslat ?
Zkousel jsi ten link od barose?
Da se tam proklikat primo k odkazum
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?...Language=en-us
-
Citace:
Původně odeslal
Heady
problem vyrieseny. Bol som sa stazovat v obchode, kde som kupil notebok bez OS, mechanik mi dal cdcko s ovladacmi pre XP!
tak dik...