jak udelat vetracek rychlejsi
Zdravim nevite nekdo jak udelat aby se vetracek tocil rychljec ?? mam 1500 rpm a je to malo na hluku mi nezalezi, dik
Re: jak udelat vetracek rychlejsi
Citace:
Původně odeslal
blekota
Zdravim nevite nekdo jak udelat aby se vetracek tocil rychljec ?? mam 1500 rpm a je to malo na hluku mi nezalezi, dik
a) koupit si jinej s vyssi rychlosti na nominalnim napeti
b) lehce mu zvednout napeti, nicmene to nemusi byt pro nej zrovna to nejlepsi, pokud je staveny na 1500ot max s nominal napetim
c) je to dle myho IMHO blbost delat, pokud ti nevadi hluk a chces maximalni vykon, je myslim v dnesni dobe dost i levnych vetraku, co toci i o nekolik tisic otacek vice a jsou na dlouhodoby provoz v tomto rezimu staveny....
Doporučuju se v takovémto případě mrknout např. na větráčky Sunon... Bude skutečně lepší koupit nový rychlý, než laborovat se starým... viz http://www.gme.cz/index.php?action=d...sk=&pict=&jaz=
Citace:
Původně odeslal
s.skull
ten linkovany je na 220V.
Jinak ty sunon taky muzu doporucit. Solidni konstrukce a prutok je skutecne brutalni. To same plati pro hluk (mam 8cm s kulickovym loziskem)
JJ, díky NeMeM9aA za upozornění...
Omlouvám se, tady je správný link http://www.gme.cz/index.php?action=d...sk=&pict=&jaz=
Citace:
Původně odeslal
s.skull
diky za rady ty sunony vypadaj fakt slusne (mam to na vymenik kterej je v zime za voknem takze hluk fakt neresim ...)
Citace:
Původně odeslal
blekota
diky za rady ty sunony vypadaj fakt slusne (mam to na vymenik kterej je v zime za voknem takze hluk fakt neresim ...)
nie ze by som Ta odhovaral, len naco potrebujes ventilator na riadator , ked vonku budes mat menej ako 10°C? cize rozdiel oproti normalnej izbovej teplote viac ako 10° , skor 15.
A to mas radiator na vodne chladenie?
Citace:
Původně odeslal
Tanya
nie ze by som Ta odhovaral, len naco potrebujes ventilator na riadator , ked vonku budes mat menej ako 10°C? cize rozdiel oproti normalnej izbovej teplote viac ako 10° , skor 15.
A to mas radiator na vodne chladenie?
Me treba napada, ze by si chtel pustit pocitac i v lete nebo na jare, kdy teploty budou o neco vyssi.
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Me treba napada, ze by si chtel pustit pocitac i v lete nebo na jare, kdy teploty budou o neco vyssi.
tak to by nejspis neresil ted a taky tam ma napsany, ze "v zime ma vymenik za oknem"
Sunon muzu doporucit jako levnou a vykonnou alternativu. Jsou za par korun treba v GM
Citace:
Původně odeslal
wong
tak to by nejspis neresil ted a taky tam ma napsany, ze "v zime ma vymenik za oknem
hh, pravda. Prehledl jsem :)