Instalace Win XP sp2 bez Cdromy
Cus all v hledat jsem nic nenašel a tak jsem si dovolil nový post.
Jak mám nainstalovat Win XP sp2 Prof. na PC které nemá CDrom mechaniku??
Neřeště proč, nebo jestli tam je slot na CDromku atd...
Prostě jak na to??
Podmínky:
HDD je jedno jestli Fat 32 nebo NTFS
Boot z USB ne
Přístupný boot jen FDD nebo možnost vytáhnout HDD z PC a na druhém na něj dát instalčku.
Velice děkuji za konkrétní návody a prosím žádné OT!! Děkuji všem.
Re: Instalace Win XP sp2 bez Cdromy
Mas tu otazku i odpoved zaroven , takze co vlastne riesis ?
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
Mas tu otazku i odpoved zaroven , takze co vlastne riesis ?
řeším to, jak na tu instalčku na HDD přistoupit a jak jí spustit!!
Sorry možná jsem to blbě napsal
Sorry , ale pises sam "Přístupný boot jen FDD nebo možnost vytáhnout HDD z PC a na druhém na něj dát instalčku."
Takze vyberies disk nakopcis instalacku Xp , namontujes disk naspet a spustis.
Alebo si stiahni od mrkvosoftu bootovacku na XP (je na 6 diskiet) a skus to s nou, instaloval som takto na PC, ktore nepodporovalo boot z CD ROMky (achaicky typ dosky). Moznoze pojde nainstalovat aj z disku.
Citace:
Původně odeslal
daggy
Alebo si stiahni od mrkvosoftu bootovacku na XP (je na 6 diskiet) a skus to s nou, instaloval som takto na PC, ktore nepodporovalo boot z CD ROMky (achaicky typ dosky). Moznoze pojde nainstalovat aj z disku.
Mam takovy pocit ze on CD ROMku vubec nema k dispozici.. Jinak ale k tematu. Win2000 jsem 100% z disku ( mysleno C:\ ) nainstaloval bez nejmensich problemu.. ale u XP jsem to nezkousel. jako jedine reseni se jevi vytahnout disk, nahodit nekam vedle, do slozky install zkopirovat obsah install CD k XP.. a pak pres c:\install\I386\winnt.exe zkusit pustit instalaci :-)
edit : nabootovat pres disketu samozrejme ( klidne postaci i vsude dostupna Win98 boot disc ) a pak zkusit ten postup co jsem psal... Neco mi rikal ze by to mohlo fungovat, ale overene to nemam
vycházím z instalace Win2000, u XP je to velmi podobné
na NTFS partyšně (z které budeš bootovat)musíš mít v ROOT:
boot.ini
ntldr
ntdetect.com
bootfont.bin
txtsetup.sif
boot.ini vypadá takhle:
http://www.edisk.cz/stahni/83320/boo....txt_438B.html
v ROOTu jsou 2 instalační složky, podsoubory v nich:
http://www.edisk.cz/stahni/39464/vyp...t_12.41KB.html
a
http://www.edisk.cz/stahni/79592/vyp..._405.38KB.html
toty soubory si tam natlač (tj. složka i386 z instaláku)a pokud to bude vše, tak ti to naběhne přímo do instalace.
ještě jednou upozorňuju že je to z Win2000, ale v XP je to na naprosto stejnym principu (akorát jiny názvy instalačních složek -> jiny položky v boot.ini)
Citace:
Původně odeslal
JejKey
vycházím z instalace Win2000...
sikovne, vlastne by to mohlo svym zpusobem suplovat tu disketu co jsem psal vyse ?
viceméně jo, akorát že ti to bootne rovnou z hadrua přímo do instalace
Citace:
Původně odeslal
JejKey
viceméně jo, akorát že ti to bootne rovnou z hadrua přímo do instalace
jop, to jsem myslel, chytre ! k+
Super díky moc!!
A teď bych prosil nějaký postup pro úplnýho "blbce" :D
Instalačku Win XP dám do složky dejme tomu C:\WinXP
Pak bych nabootoval z FDD (nebyl by nějaký odkaz na "lepší" boot disketu než je z Win98?) a pak:
Nastartuju na FDD dám příkaz :
C:\WinXP\I386\winnt.exe a enter????
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Super díky moc!!
A teď bych prosil nějaký postup pro úplnýho "blbce" :D
Instalačku Win XP dám do složky dejme tomu C:\WinXP
Pak bych nabootoval z FDD (nebyl by nějaký odkaz na "lepší" boot disketu než je z Win98?) a pak:
Nastartuju na FDD dám příkaz :
C:\WinXP\I386\winnt.exe a enter????
Presne tak jak pises ! :-)
ja pouzivam uz leta toto - http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm a spokojenost je. respektive http://www.bootdisk.com/ ale nevim jak vytunenou a lepsi by jsi chtel disketu pro DOS :-D
Heady
tak jsem zkusil tu boot disketu na 6ks Win XP a při poslední mi to napsalo V instalsci nelze pokračovat z důvodu nenalezení CDrom mechaniky :-) Prostě bomba :-)
No nic PC jsem chytil a vyhodil do zběrného dvora :-) Byla to jen stará šunka
Díky všem za pomoc.
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
tak jsem zkusil tu boot disketu na 6ks Win XP a při poslední mi to napsalo V instalsci nelze pokračovat z důvodu nenalezení CDrom mechaniky :-) Prostě bomba :-)
No nic PC jsem chytil a vyhodil do zběrného dvora :-) Byla to jen stará šunka
Díky všem za pomoc.
No Daggy psal ze to pouzival na kompu kde neni mozny boot z CD :-) takze to nebylo tak viceucelne jak jsme si mysleli :-)
a ten postup = nakopirovat na disk jsi zkousel ?
Kdesi som cital navod ze to ide spustit aj ked je instalacka nakopcena na disku a pouzije sa bootovacka z Win98, len treba na tu bootovacku nakopirovat zopar suborov (teraz zal neviem o ktore konkretne sa jednalo). Teoreticky by to malo ist aj z bootovacky vytvorenej vo WinXP.
EDIT: Tak tu je navod:
Citace:
This is another install recipe for Windows XP. Requirements: Windows 98SE Boot Diskette w/smartdrv.exe, Windows XP saved to harddrive (have a seperate FAT32 partition where XP install files are saved).
This recipe describes how to install windows xp from harddrive.
1. First, you need to copy your Windows XP Setup CD contents to your harddrive. NOTE! I recommend saving the xp install files/folders to a seperate partition than where your going to install xp to (ie. have setup files at d:\winxp\ and then install xp to c:\ drive)
2. Now, you will want to boot your pc with the windows 98 se bootdisk with smartdrv.exe on the floppy (increases data transfer speed by ten-fold in dos!). You do not need to boot with CD support since we're installing XP from the files on your harddrive (in my example, D:\winxp\)
3. Once you get to the command prompt, you can format the partition where you are installing xp if you want (ie in my example, the c:\ ) by typing: format driveletter: replace driveletter with the drive (ie format c: in my example). And go through the prompts.
4. Once that finishes, change drives to the drive with XP on it.
In my example: D: then enter.
THen: CD WINXP (change directory to winxp folder) and enter
Now i will want to enable smartdrv, just type: smartdrv and then type it again. THe second time you type it and hit enter it will show the status of the drives and cache'ing.
5. Now, change directory to the i386 folder, by typing: cd i386 (this folder's full path in my example would be D:\winxp\i386\).
Then type winnt to start the installation.
Just install XP like normal.
So now your probably asking yourself, why would i do this or need to know this? Well, i re-install my OS quite a bit. I get bored or it gets too cluttered so i just format and re-install. I don't really have to backup my files either since i have my "my documents" folder located on a seperate partition (got two harddrives: hd1: c: (winxp files, program files) d: (pure program files only) hd2 m: (my music, games) j: (my documents folder) r: (ripping folder)
Hope that helps someone. :-)