Re: Notebook 27 czk s dph
A neni ta V3505 zbytecne ve vysoky konfiguraci?
Nevidim duvod proc na to, co ona potrebuje zbytecne vyhazovat penize.
Vzal bych konfiguraci nekde kolem 20000 Kc, bohate ji to musi stacit a at si necha udelat nalepovaci obrazek na kryt a verim tomu, ze bude spokojena.
Taky si myslim že třeba tenhle by stačil http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47809
uvidíme co na to ona...
http://computer.zive.cz/?q=computer-1807 ;)
Umax Visionbook 7200WXN, Dell Inspiron 1521, Barbone W Style, Toshiba Satellite A200-1GH, Acer Aspire 5720, Fujitsu Siemens Amilo Pro V3205, BenQ Joybook A52E, Asus A8JR, HP Compaq 6710s, MSI Megabook S271X
pro jednu holku (20let) jsem doporučoval tento ntb http://www.alza.cz/notebook-asus-f5r-ap198-d78209.htm
Pochválila ho, že je nádherně stříbrný :-D a pak se jí líbila ta otočná webkamera
Je poměrně pevný, nevrže. Za ty peníze slušná koupě. Je k tomu navíc brašna a myš.
tady je jiná varianta http://notebook.cz/clanky/recenze-no.../2007/Asus-F5N
v konfiguraci se silnější baterkou by nebyl špatný.
Já bych ji nejdřív nechal den tahat 3,5kg brambor a pak se zeptal, jestli ji to tak vyhovuje :)
To není sexistická, narážka, spíš jde o to, jestli to bude někam nosit, tak ty 15,4' notebooky s adaptérem přeci jen přes 3,5kg váží. A ani mnoha silným borcům to není zrovna příjemný, natož křehké slečně (ale třeba není tak křehká, že :) )
Citace:
Původně odeslal
Khadgar
Vzhledem k tomu že je to holka, tak to musí být naleštěný, načinčaný, lesklý, prostě parádní, takže z tohodle důvody odpadly ibm a hp - prostě se jí nelíbí :rolleyes:
A co HP Pavilion? Naleštěné je to až až, akorát to má dedikovanou grafiku.
http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=66503
Pavilion existuje aj s integrovanou grafikou (Turion) ... je to fesny notas :) ale asi by som ho nechcel (ale ja som dobytek zhyckany)
Citace:
Původně odeslal
bukva
Já bych ji nejdřív nechal den tahat 3,5kg brambor a pak se zeptal, jestli ji to tak vyhovuje :)
To není sexistická, narážka, spíš jde o to, jestli to bude někam nosit, tak ty 15,4' notebooky s adaptérem přeci jen přes 3,5kg váží. A ani mnoha silným borcům to není zrovna příjemný, natož křehké slečně (ale třeba není tak křehká, že :) )
Křehká celkem je, ovšem radši se s tím bude tahat. Hlavně jí nikdo nesmí říct že to je ošlklivý :D A po dnešní minianketě ve škole je na tom většina holek stejně. Jak jsem psal, ženská logika...
Ten Pavilion vypadá good, nenarazil jsem na něj protože jsem hledal jenom mezi C2D. Myslim že tam by to šlo, ona říkala něco o tom že se jí Pavilion líbí
Citace:
Původně odeslal
bukva
problém je v tom, že pokud chceš ušetřit 0,5kg na váze notebooku, musíš přidat 10kkč.
edit: ten pavilon má folie zdarma? No jéje, to se holky zblázněj, místo výběru konfigurace jim dáš vybrat tapetu :-D
Khadgar> Tak to já chápu a nepřijde mi to vůbec divný, mně se notebook musí taky hlavně líbit, proto IBM vyřazuju :D Spíš jestli by si ty "hezký kousky" nechtěla hledat v menších úhlopříčkách ...
Navíc "co je malé, to jezké a když to není hezké, tak to aspoň není vidět", ne?
Jsykora> Jasně, ale myslím, že v tomhle případě se nemusí přidávat 10kkč, stačí ubrat něco z HW. Řekl bych, že pro její použití bude třeba kterejkoliv z dnešních CPU "overkill", na GPU zjevně nezáleží, RAM jsou levný, HDD stejný ... to zas tak velkej rozdíl nebude.
Citace:
Původně odeslal
bukva
Khadgar> Tak to já chápu a nepřijde mi to vůbec divný, mně se notebook musí taky hlavně líbit, proto IBM vyřazuju :D Spíš jestli by si ty "hezký kousky" nechtěla hledat v menších úhlopříčkách ...
Navíc "co je malé, to jezké a když to není hezké, tak to aspoň není vidět", ne?
Menší jsou dražší...fakt se nedá moc vysvětlovat, logický argumenty tady jdou stranou...
Myslim že se nakonec rozhodne mezi FS a Pavilionem.
Ohledně váhy - jojo, každý deka navíc je znát...Osobně teď dost uvažuju o Sony Vaio VGN-SZ61XN/C. Pěkná hračka :-)
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Volba tedy padla na tenhle pavilion. Výbavu má zřejmě nejlepší, ta fólie taky sehrála roli :D
Odhadnete někdo výdrž baterky? Že to moc nebude, to je celkem jasný...
Citace:
Původně odeslal
Khadgar
Volba tedy padla na tenhle pavilion. Výbavu má zřejmě nejlepší, ta fólie taky sehrála roli :D
Odhadnete někdo výdrž baterky? Že to moc nebude, to je celkem jasný...
Podobný typ měl v recenzi na notebook.cz (http://notebook.cz/clanky/recenze-no...ilion-dv-6100/) tj. při nic nedělání výdrž 3:16, tady to bude plus mínus stejné.
ok díky.
K+ jsem dal každýmu komu jsem mohl
Sice zjevně s křížkem po funuse, ale osobně bych volil v nějakých takových http://www.importer.cz/produkty/note...cb397f212e96f0 vodách. Obecně jinak považuji 15.4" ~3 kg notebook pro ženskou jako zcela nevhodný (nakonec ani mě to nebaví tahat!), tedy za předpokladu, že cílové užití je notebook a ne desktop replacement ... A 14" (případně 13.3") varianty v obdobné ceně existují, ne že ne.
Citace:
Původně odeslal
jan555
Sice zjevně s křížkem po funuse, ale osobně bych volil v nějakých takových
http://www.importer.cz/produkty/note...cb397f212e96f0 vodách. Obecně jinak považuji 15.4" ~3 kg notebook pro ženskou jako zcela nevhodný (nakonec ani mě to nebaví tahat!), tedy za předpokladu, že cílové užití je notebook a ne desktop replacement ... A 14" (případně 13.3") varianty v obdobné ceně existují, ne že ne.
Uvažuju taky přesně takhle a snažil jsem se to tak i vysvětlit. Nakonec z ní ale vylezlo že to snad tak často tahat nebude.
15,4" je pro ženskou nevhodnej, to jo. Ten vybranej pavilion je pro ní taky nevhodnej, resp. zbytečnej, protože ho naplno nevyužije. Jenže ona si nenechá vysvětlit že by jí stačil levnější a taky že za dva roky jí na její potřebu bude ten notebook pořád stačit...Prostě musí být co nejvíc nabouchanej, aby dlouho vydržel...Logický argumenty a konkrétní odkazy na srovnání notebooků neuspěly :rolleyes: Očividně jí nějaká kamarádka nakukala že musí mít vybavenej notebook, jinak to nebude ono...
Na velkou hmotnost jsem upozorňoval, takže jsem z obliga...
Když si tak vzpomenu co maj holky u nás ve škole za notebooky, tak jsem viděl snad jedinou s menším než 15,4"...když je to baví tahat, tak prosím...
moja "zena" je v tomto smere asi ina vdaka tomu, ze moj sukromny notebook je 12" ThinkPad X31p a preto jej vsetko vacsie ako 14" pripada ako monstrum :D
Jasně, kdo chce kam ... Jinak přechod z 15.4" na 14" je ten nejdrsnější - funkčně je to i pro dlouhodobější práci obdobné, váhově ale reálně úplně jinde. Bavě se o ženách :) , tak zrovna moje to má jednoduché - 15.4" považuje za zbytečně velké a těžké, všechno pod 13.3" zase nepohodlně malé a preferuje 14". Tak alespoň že v tomhle jsme spolu celkem zajedno :D .
13,3" považuju (osobně) za hranici. 12" už je na mě málo. 14" je ideál.
Ale zase 13,3 je lepší na přenášení, proto uvažuju o Vaiu SZ6 :-) I když jestli bude CR21S v indigu, tak ho pořídím (a ušetřím spoustu peněz :-))
EDIT: jinak problém u týhle slečny je že tohle je její 1. notebook, takže neví jaký je se s tím tahat. Nejsem ale jedinej kdo jí na to upozorňoval, ostatně jako první jsem jí cpal 14,1" thinkpad. Takže platí to "kdo chce kam"
Citace:
Původně odeslal
Khadgar
13,3" považuju (osobně) za hranici. 12" už je na mě málo. 14" je ideál.
Ale zase 13,3 je lepší na přenášení, proto uvažuju o Vaiu SZ6 :-) I když jestli bude CR21S v indigu, tak ho pořídím (a ušetřím spoustu peněz :-))
EDIT: jinak problém u týhle slečny je že tohle je její 1. notebook, takže neví jaký je se s tím tahat. Nejsem ale jedinej kdo jí na to upozorňoval, ostatně jako první jsem jí cpal 14,1" thinkpad. Takže platí to "kdo chce kam"
Kazdy si projde s notebookem vlastnim vyvojem, nekdo vezme prvni, kterej se mu libi nebo je mu doporucen, zvykne si na nej a je spokojenej, jinej teprve pak zkusenostmi zjistuje, co mu nevyhovuje a co by chtel s jinym modelem zmenit.
Nicmene uz jsem se naucil kazdemu, kdo mne pozada o stanovisko vysvetlil, ze od nej potrebuju par zakladnich parametru, jako predevsim cena, mobilita, specificke funkce, design a dalsi a pak neco doporucim, co bych si vybral ja. Pokud si i pres me doporuceni vybere neco jinyho, nekomentuju to, nema to cenu a je to kontraproduktivni. Bud je pak ten "nekdo" spokojenej, nebo zjisti, ze jsem mel asi pravdu, nicmene vetsinou s tim uz nic neudela. Presvedcovat nekoho o jasne vyhode vytipovaneho modelu nema fakt cenu, a uz vubec ne zenskou :)
To jen moje zkusenosti z takovychto pripadu ...