Re: Jakou ctecku a switch?
Switch můžu doporučit Ovislink, mám ho už několik let a je rychlej a spolehlivej.
mam 8port gigabit 3Com a zatim bez nejmensich problemu ... je malinko drazsi, ale nejak jsem v to mel vetsi duveru nez v ovislinty, dilinky a podobny znacky ...
akorat silene modre sviti (pro nekoho pozitivum, pro nekoho naopak)
Já na toho Ovise nedám dopustit, rychlostně supr (11,6MB/s stabilně), ještě nikdy se mi nekousnul a je krásně malej. Úspěšně přestál i několik lanparty:lol:.
Nebral bych dlink, edimax, na ty sem slyšel od pár lidí dost nepěkný věci.
Mam 8port Edimax. Uz ho mam dlouho - cca 5let. Po vetsinu casu funguje OK. vykonostne nema problemy. Ale pri zakolisani napeti se obcas zasekne (tak 2x za rok). Taky trafo k tomu dodavane je nejake divne. Obcas pri zapinani vyhodi pojistky atp.
Takze edimax nedoporucuju.
libi se mi Asus GigaX1008B, nemate nekdo zkusenosti? Je to Asus, tak zase o kvalite si moc iluze nedelam :)
Jde hlavne o to, aby pak ten switch nestavkoval a nejel treba 500 kb/s
Nevypadá že by uměl MDI-X, to by ti mohlo někdy docela chybět(ale třeba to umí a jen to neinzerujou)
no vidis, ani jsem si toho nevsimnul, radsi to pokouset nebudu...vypada to, ze jednoznacny vitez neni, takze zajdu do kramu s tim, ze chci switch co umi to a to, co mi da do ruky to vezmu...
Koupil jsem pred 4 lety ten nejlevnejsi switch Micronet, co byl a slape bezvadne plnou rychlosti bez prestani.
Rek bych, ze v teto kategorii je vazne prast jako uhod. Mam tu vsemozne levne kramy ( Edimax, Micronet, kdovi co jeste ) a vse bezvadne funguje. Ja bych spis zauvazoval, jestli se ti nevyplati vzit rovnou neco s gigabitem, dnes uz jsou ceny velmi priznive, nekupujes to na tyden a gigabit je dnes vsude ( na lance se dal pocet lidi bez gigabitu spocitat na prstech jedne ruky ).
na lance jsem v zivote nebyl a asi uz ani nebudu :)
Ono gigabit zase nevyuziju, ten switch primarne rozvadi net mezi 6 PC. Jiny prenosy dat jsou sporadicky
Zrovna mne tu odesel switch edimax. Jak na pech 3 mesice po zaruce. Byl to asi jeden z tech nejlevnejsich. Internet jel vzdy bez problemu, ale pokud se na vnitrni siti zacalo tahat vice dat, myslim si ze switch to prestal zvladat. Rychlost sla rapidne dolu. Myslim si ze to bylo switchem, ale nijak jsem to nezkoumal. Ted jsem koupil 3COM a zatim zadny problem, ale mam jej jen 3 dny. :) Jinak edimax se obcas sekl, ale tak 1 az 2x za pul roku. Coz si myslim ze je v pohode na tak levny switch.
3comy jsem videl vadny uz 3 ze 4, coz neni zrovna dobre skore...ovislink zatim zadny z 15-ti, co jsem se ptal sitaru tak vetsina mi potvrdila, ze predevsim SOHO switche 3com dost odchzeji..
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
mam 8port gigabit 3Com a zatim bez nejmensich problemu ... je malinko drazsi, ale nejak jsem v to mel vetsi duveru nez v ovislinty, dilinky a podobny znacky ...
akorat silene modre sviti (pro nekoho pozitivum, pro nekoho naopak)
Citace:
Původně odeslal
Petrik
3comy jsem videl vadny uz 3 ze 4, coz neni zrovna dobre skore...ovislink zatim zadny z 15-ti, co jsem se ptal sitaru tak vetsina mi potvrdila, ze predevsim SOHO switche 3com dost odchzeji..
hm, tak to musim mit obrovsky stesti, pac me jich z asi 5ti, co mi prosly rukama, neodesel ani jeden ...