Po vypnuti zo siete nenastartuje PC
Zdravim mam problem so zapnutim PC ked ho napr. cez vikend vypnem z elektrickej siete, nenabehne az po niekolkych mnohych pokusoch radovo desiatky minut nahodne zapne. Pritom ked ho vypnem ale nevytiahnem z eletrickej siete nabehne napr. na druhy den uplne pohode.
Moze to byt zdroj ? alebo cim to je
vdaka
Re: Po vypnuti zo siete nenastartuje PC
Baterie na základní desce?
PC mam cca 2 roky, ako zistim ze je slaba bateria okrem toho ze kupim novu a vymenim ? btw ked zapnem do siete PC start button svieti na slabo zeleno ale to je vsetko
Můžeš ji třeba proměřit...nicméně při cenách dnešních baterek...já jen tipuji, kdysi ve stejné situaci to u mě bylo baterkou...a pže jsem to zjistil o víkendu a nechtělo se mi jet daleko pro baterku, tak jsem ji prostě chvíli zahříval zapalovačem a pc pak najelo jako nikdy :)
takze navsteva obchodu s PC a kupa baterky ? skusim zatial dik
Netřeba obchodu s pc! stačí obyčejné elektro, či větší řetězec s elektronikou....jestli mě paměť nešálí tak se jedná o CR2025 baterku za cca 30kč
Nafuknute kondenzatory na doske alebo v zdroji.
Mne to so spatnou baterkou akurat furt nabehovalo v defaulte - ako po resete Biosu a preto sa skor priklanam k nazoru Rainbow-a.
ted jsem to chtel napsat.. Je to tak, bez baterky je to default, ne nefunkcnost IMO.
Citace:
Původně odeslal
Heady
ted jsem to chtel napsat.. Je to tak, bez baterky je to default, ne nefunkcnost IMO.
Je pravda že mě bez baterky nenabíhala P233MMX na AT zdroji což je už trošinku mimo :o
No, tohle skutečně vypadá spíš na tu desku / zdroj...
Takze bude to tym zdrojom pretoze uz aj minule sa mi v nom zasekol ventilator a musel som ho rozbehnut takze ktovie ako dlho nebol funkcny.
Vdaka za odpovede
Citace:
Původně odeslal
Mathko
Takze bude to tym zdrojom pretoze uz aj minule sa mi v nom zasekol ventilator a musel som ho rozbehnut takze ktovie ako dlho nebol funkcny.
Vdaka za odpovede
jj, zkus novy / jiny a uvidis :)
Zdravím, mě úplně stejný problém kdysi dělala deska Fujitsu-Siemens (PIII, myslím že to byla D1107), po vypnutí PC ze sítě a opětném připojení trvalo cca 5 minut, než šel PC nastartovat. Nakonec jsem zjistil, že to bylo zdrojem - byl tam nějaký starý Morex 250 W, pro výměně za Fortrona 350 W to startuje hned napoprvé. Zajímavé ale bylo, že podle senzorů měl ten Morex všechna napětí O.K., a s jinou základní deskou chodí úplně v pohodě.
To ja mam opacnej problem s PC na chate. Kdyz dojdu, nahodim pojistky, tak PC normalne pustim a bezi bezproblemu. Jakmile vsak PC vypnu, tak uz ho nezapnu - resp. zapnu, ze se toci vetraky a disk, ale jinak mrtvo. Staci vypojit a zapojit ze zasuvky a najede jako kdyby nic.
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Netřeba obchodu s pc! stačí obyčejné elektro, či větší řetězec s elektronikou....jestli mě paměť nešálí tak se jedná o CR2025 baterku za cca 30kč
Pokud vím,tak je to CR2032,jinak souhlas,používají se do databank (dneska už spíš historie) i dalších domácích přístrojů (váhy) a koupíš jí v každém trochu zásobeném obchodě
Rozdíl mezi 2025 a 2032 je jen v tloušťce (2,5 vs. 3,2mm). V některých zařízeních jsou i záměnné. :-)
CR2032 od GP se dá koupit za 19 i 38 korun 20 metrů od sebe, stačí (ne)umět nakupovat.
Já mám zase podobný problém, když vypnu PC i ze zásuvky, tak v náhodných případech po zapnutí najede na defaultní hodnoty v BIOSu. Podezíral jsem desku, ale dělá to i po výměně z ECS na Epoxku...baterii jsem vyměnil, nemá to vliv. Někdy to nastavení drží třeba když PC zapojím po týdnu, někdy se to nastaví default po zapnutí za pár hodin. Předpokládám teda na zákaldě vašich příspěvků, že to bude asi zdrojem, co? (EC 350)
Citace:
Původně odeslal
Busch
Já mám zase podobný problém, když vypnu PC i ze zásuvky, tak v náhodných případech po zapnutí najede na defaultní hodnoty v BIOSu. Podezíral jsem desku, ale dělá to i po výměně z ECS na Epoxku...baterii jsem vyměnil, nemá to vliv. Někdy to nastavení drží třeba když PC zapojím po týdnu, někdy se to nastaví default po zapnutí za pár hodin. Předpokládám teda na zákaldě vašich příspěvků, že to bude asi zdrojem, co? (EC 350)
to moze byt kludne zdrojom, ale aj OC... tyreba skusit bud pridat voltaze alebo ubrat oc aby sa dalo postupne vylucovat. S epoxkou a AXP sa mi to stavalo prave kvoli OC.