Re: Singh-Ray LB ColorCombo
Díky za zajímavý článek. K tomu jen pár dotazů:
- u těch srovnávacích fotek jsi měl nastavenou manual WB?
- umí ten filtr reálně něco, co by se nedalo udělat v PP?
- kolik takový filtr stojí?
Vypada fakt zajimave, takydík.
Nevim jak by to dopadlo s canonem - uz ted se docela potykam s jedovatou zelenou a to nic "oteplujiciho nepouzivam :-/
Citace:
Původně odeslal
jan555
- kolik takový filtr stojí?
podle toho webu 210 dolacu...
Včera jsem napsal odpověď, ale ať koukám, jak koukám, tak jí tu nevidím... to by mě zajímalo, kam jsem jí teda poslal :D Zkusím to ještě jednou...
Citace:
Původně odeslal
jan555
Díky za zajímavý článek. K tomu jen pár dotazů:
- u těch srovnávacích fotek jsi měl nastavenou manual WB?
U fotky s oběma filtry a prvního setu nastaveno na slunečno + mírně teplejší odstín v WB fine-tune (tohle nastavení jsem byl zvyklý používat s polarizákem, bohužel FZ30 neuvádí hodnotu v K, takže přesné číslo nevím)
Citace:
Původně odeslal
jan555
- umí ten filtr reálně něco, co by se nedalo udělat v PP?
Jak se to vezme... v editoru si můžeš přemalovat pixel po pixelu. Ale pokud myslíš to, co nelze realizovat tahem několika slajdrů, tak:
1. polarizuje
2. intensifying efekt - redukuje intenzitu světla určitých vlnových délek (nesouvisle ve spektru) - to by se sice dalo napodobit snáz, než polarizace, ale i tak by to asi nebylo zrovna jednoduchý
Citace:
Původně odeslal
sx02
Vypada fakt zajimave, takydík.
Nevim jak by to dopadlo s canonem - uz ted se docela potykam s jedovatou zelenou a to nic "oteplujiciho nepouzivam :-/
Klidně bych ti ho na vyzkoušení půjčil, pokud máš něco 72mm, na co by se dal našroubovat. Jen ho nechci svěřovat české poště - jsem rád, že vůbec dorazil :-) Ale pokud bys měl zájem, budu asi 20. v Praze...
Citace:
Původně odeslal
MikeD
podle toho webu 210 dolacu...
210 stojí Color Intensifier. Tohle je ColorCombo
Pro mě je to především hračka :-)
No-X: Diky moc za nabidku, sice na co nasroubovat to mam ale filtru za ca 8k bych se fakt bal ;-)
Pak si představ, jak jsem statečný, když ho nechávám ve stejným pokoji, jako spím :D
Ale teď vážně. Pokud bys měl zájem, nabídka samozřejmě platí.
Mě zajímalo, kolik jsi za to reálně dal, nějak se mi nechce zdát, že by kdokoliv vysolil 8K za tohle, hračka, nehračka :) .
Hehe, tohle mě dostává... když si někdo koupí dvě destičky kuprexidu do SLI/CF za 2x 20 litrů, které mají po roce třetinovou cenu, tak se nad tím nikdo ani nepozastaví ;)
To jsme se nepochopili - zajímalo mě to čistě prakticky, ne že bych se nad tím pozastavoval (proč bych taky měl, nic mi po tom není). Basic set filtrů na moje objektivy (CPL+UV) stojí také ceníkově přes 10K a kupuji ho běžně za 3-4K ... Netušil jsem, že jsou tyhle informace tajné.
Ne, nejsou, mám to za standardní cenu od výrobce, ale mnohem větším problémem, než byla finanční stránka, bylo zajištění platby a přepravy, protože výrobce má problémy s přijetím platby / posláním zboží z/do ČR :-)
Pokud najdeš v budoucnu čas (a hlavně chuť) na nějaké další porovnání a testovací fotky moc rád se na ně podívám. Přecejen pokud ten filtr stojí řádově 5-10x víc než špičkový consumer CPL, mělo by být vidět proč. (a pak se třeba do řad "bláznů" zařadím taky, ale chovat filtry v peřince není právě můj styl, což by byl asi trošku problém :) )
Podle mě se u singh-ray platí hlavně za vývoj, inovace a nápady. Naprostá většina ostatních výrobců prodává 30 let totéž a maximálně tak vylepšují objímku nebo antireflex..
Citace:
Původně odeslal
no-X
Podle mě se u singh-ray platí hlavně za vývoj, inovace a nápady. Naprostá většina ostatních výrobců prodává 30 let totéž a maximálně tak vylepšují objímku nebo antireflex..
To je pekny , ze se plati za vyvoj , ale ja z tech fotek bohuzel nevidim zadny posun k lepsimu , ktery by tu cenu ospravedlnil :(
ale proti gustu . . .