Re: Piska zvukarna Live!...
nemuze ti nejakej kodek menit samplerate???
Muzu se blbe zeptat, v cem je SB live lepsi nez integrovana zvukovka co mas na boardu?
Jinak tohle chovani bych prisuzoval ovladacum.
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Muzu se blbe zeptat, v cem je SB live lepsi nez integrovana zvukovka co mas na boardu?
Jinak tohle chovani bych prisuzoval ovladacum.
Integrovana zvuk na boardu skoro vždy na sebe váže ruch z počítače. tzn že následně ve sluchátkách slyšíš pohyb myšky a klikání tlačítek zase jako jiný ruch. Zvuk v PCI slotu ti tohle nedělá.
Jenze se tu bavime o SB live - sumak (aspon co se tyce prednich vystupu) s problematickym resamplingem a dost pochybnou kompatibilitou s PCI sbernici (to do urcite miry resi kX drivery).
Integrovanych zvukovek sem vyzkousel celkem dost a uz nekdy od dob Athlonu XP sem nemel s nejakymi ruchy problem.
Opravdu nechapu nektere nabusene sestavy s Core2Duo do kterych jejich majitele cpou SB Live a podobne klenoty.
BTW: Kdyby Audigy2 nepodporovala dnes stale hojne pouzivany EAX HD, tak bych s radosti pouzival integrovany kodek.
Citace:
Původně odeslal
Caleb
Jenze se tu bavime o SB live - sumak (aspon co se tyce prednich vystupu) s problematickym resamplingem a dost pochybnou kompatibilitou s PCI sbernici (to do urcite miry resi kX drivery).
Integrovanych zvukovek sem vyzkousel celkem dost a uz nekdy od dob Athlonu XP sem nemel s nejakymi ruchy problem.
Opravdu nechapu nektere nabusene sestavy s Core2Duo do kterych jejich majitele cpou SB Live a podobne klenoty.
Cpu ji tam proto, ze ji mam uz 5 let, nemusim si prikupovat dalsi vystupy na integrovanou zvukarnu (mam tam 3 jacky) a hlavne dost pochybuji prave o ruseni, ja zas neslysel integrovanou zvukarnu, ktera by do analogovych vystupu nepoustela ruchy ze sbernic. To dela i zvukarna na mem NTB.
Citace:
Původně odeslal
uberguru
nemuze ti nejakej kodek menit samplerate???
Nevim, pouzivam ffdshow, zkusim novejsi verzi.
Taky pochybuju ze zvukovou kvalitou je onboard lepsi nez moje livko...uz jen kdyz vidim tech par soucastek na MB co obstaravaji zvuk...(jinak me sumi onboard taky)..
No ja bych se prave dnesnich 24/96kHz kodeku moc nebal - urcite si udelam nekdy cas a porovnam svoji integrovanou zvukarnu napr. s Audigy2.
Ad live - tuto zvukovku kritizuju z duvodu ze jsem ji celkem dlouho vlastnil (jak 1024, tak 5.1 verzi), a jednoho dne sem zjistil, ze stara dobra SB 128 hraje daleko lepe - nemela tak "rozblemcane uhucene" basy a tak ostre kovove vysky.
K tem soucastkam - graficke karty byly drive take monstra s mnoha soucastkama a dnes si low-end grafika vystaci s jednim GPU a par pamet. modulama - tj. to ze ma SB live vice soucastek neni moc dobry argument.
Myslete si co chtete, ale vždy když jsem si vzal sluchátka a poslouchal zvuk na boardu, tak vždy jsem slyšel ruch z desky...
nyní mám Asus P5D Deluxe a stejně slyším (na repro ne, ale sluchatka jo), prostě i přitroublá SB audigy 7.1 za 450,- mi muj problem vyřešila.
(a před tím jse vlastnil SB 1024 (4.1), pak Live! 5.1)
prostě zvuk ve zvláštím pci slotu je OK ale na desce mě to štve...
Caleb:
Vlastnil som ako SB128 tak Live 5.1 aj onboard zvukovky.
Este som nevidel snad okrem nejakych prastarych Crystalov ziadne onboard zvukovice, ktore by neboli bud totalne chrastitka alebo aspon neprenasali bordel zo zbernice do vystupu.
SB128 mala dobry zvuk, ale len so starymi drivermi. S novsimi mala prave take basy na pogrcanie, ako popisujes u Live...
Sam mam Live v dvoch compoch s kX drivermi (s originalmi som ich nikdy ani neskusal) a mam ich len ako stereo (rear vystup cez Philips DAC) a nemam ziadny problem - odstup sumu je 100DB a skreslenia zvuku/podobny bordel, ktory robia originalne ovladace, kXka odstranuju...
Dovod preco som dokupoval z druhej ruky Live namiesto onBoard zvuku vo svojej terajsej P5B Deluxe su prave ruchy/bzukot zo zbernice.