NF7-S - překročení limitu paměti pro desku
Zdravím,
v rámci rozšířování paměti se mi podařilo nainstalovat 2,5 GB DDR SDRAM (podle manuálu dodatečně zjištěn limit 2 GB pro PC 3200) a od té doby mi PC nenabootuje (žádné hlášky na obrazovce) ani po návratu k původní konfiguraci. Poradíte, jak to rozchodit, pls ?
Re: NF7-S - překročení limitu paměti pro desku
proc si zavrhnul DUAL?? kvuli 512MB navic?? resetovat CMOSku nepomohlo??
jinak bys mohl aspon napsat co tam mas presne za pameti
mám
512 MB A-Data 450 Mhz
1024 MB Kingmax DDR400
a přidal jsem k nim
1024 MB Corsair
Dual jsem nezavrhnul, ty 1GB paměti nejsou stejné, tak jsem nejdřív zkusil zapojit všechny moduly
CMOS jsem už resetoval a nezabralo to
zkus to s jednim modulem v ruznych slotech, zkus ruzne moduly
mozna je to jenom zapraseny prachem
vyčistil jsem sloty a zkoušel jsem různé kombinace, ale nenaběhlo to.
asi bude problém s deskou...
Citace:
Původně odeslal
Empower
vyčistil jsem sloty a zkoušel jsem různé kombinace, ale nenaběhlo to.
asi bude problém s deskou...
To nejde ani len jedina 512MB v lubovolnom slote?
Inak pri instalovani pamatovych modulov si mal vypnute AC spinacom na zdroji?
Sem tam sa stalo, ze ludia, ktori to nevypinali si oddrbali dosku. Je tam totiz nejake napatie, a pokial si spravne spominam, tak to "koupilio" napajanie pre RAM :(
nejde ani s jedním modulem :(
napájení PC bylo vypnuté, napájení desky ze zdroje už ne :-| Jde napájení RAM ještě otestovat jiným způsobem (kvůli potvrzení) ? Je deska s takovým poškozením vyřízená (tj. bez možnosti opravy) ?
Citace:
Původně odeslal
Empower
nejde ani s jedním modulem :(
napájení PC bylo vypnuté, napájení desky ze zdroje už ne :-| Jde napájení RAM ještě otestovat jiným způsobem (kvůli potvrzení) ? Je deska s takovým poškozením vyřízená (tj. bez možnosti opravy) ?
Doska ani nepipne? mas pripojeny speaker? Zkus vytiahnut aj graficku a zistit ci aspon na to doska zareaguje nejakym pipnutim...
ne, deska nereaguje žádným pípáním ...
Citace:
Původně odeslal
Empower
ne, deska nereaguje žádným pípáním ...
Pro jistotu vyzkousej udelat totalni rozborku (deska ven z case, vsechny karty a prislusenstvi rovnez), postav ji na odizolovany material, resetuj znovu CMOS a pak ji vyzkousej na stole pustit s minimalnim obsazenim (napajeni, grafika, jedna pamet, CPU s chladicem).
Pokud nepobezi, je pravdepod neco v haji :)
Pokud pobezi (bootne), pak ji narvi zpet, obcas se u N-Force2 desek tohle stava (deska se kousne, nereaguje a dokud je pripojena v bedne a neodizolovana, drzi si nejakym zpusobem Fail a nic se s ni neda delat.
Za pokus ta trocha prace stoji :)
jj, mohu z vlastní bohaté minulosti potvrdit, že pitomé vynadání z case často dělá zázraky.
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
jj, mohu z vlastní bohaté minulosti potvrdit, že pitomé vynadání z case často dělá zázraky.
Njn, u tejto dosky to naozaj mozem potvrdit..z vlastnych (uz dlhorocnych :) skusenosti... ) :) Ak si este nemal von CPU, tak zacni s tym...