Re: Sea 7200.11 500GB-1TB
http://www.storagereview.com/1000.sr - zde je porovnani Seagate ES.2 s ostatnimi disky, a mimo multi-user performance je to celkem zklamani. Otazkou je, jestli lze tomuto clanku verit (SR je celkem duveryhodny zdroj informaci o HD, ale mohli mit nejakej cinklej kus atd.) a jestli je ES.2 vicemene identicky s 7200.11, tak jak to platilo u 7200.10 a ES(.1).
Mě spíš zaujal ten 1TB WD GP, tak nízkou hlučnost nemá snad žádný 3.5" disk do normálních pc. Jen mě tam zarazila ta vysoká přístupová doba, jesli to měřili dobře tak to může celkem ovlivnit svižnost systému. Mě je to celkem jedno protože bych ten disk měl povětšinou jen na skladování dat ale i tak je to škoda. Bylo by fajn kdyby měl disk konfigurovatelné nastavení, něco jako AAM u běžných disků ale víc rozšířený i o nastavení otáček a dalších věcí.
Citace:
Původně odeslal
aless
Mě spíš zaujal ten 1TB WD GP, tak nízkou hlučnost nemá snad žádný 3.5" disk do normálních pc. Jen mě tam zarazila ta vysoká přístupová doba, jesli to měřili dobře tak to může celkem ovlivnit svižnost systému. Mě je to celkem jedno protože bych ten disk měl povětšinou jen na skladování dat ale i tak je to škoda. Bylo by fajn kdyby měl disk konfigurovatelné nastavení, něco jako AAM u běžných disků ale víc rozšířený i o nastavení otáček a dalších věcí.
Ta vyšší přístupová doba je daň za nižší hlučnost - hlavičky se přesunují pomaleji a tak dělají menší kravál, ale zase na druhou stranu jim to dýl trvá. Druhá věc, co seek ještě zpomaluje, je že tato řada (GP) při nečinnosti parkuje hlavy mimo plotny pro snížení aerodynamického hluku.
Citace:
Původně odeslal
aless
Mě spíš zaujal ten 1TB WD GP, tak nízkou hlučnost nemá snad žádný 3.5" disk do normálních pc.
Nejen že nemá stejnou, ale v reálu ani moc podobnou - GP je to, u čeho s označením "tichý" nebude v rozporu nikdo. Naopak to vypadá, že 7200.11 pokračuje, kde 7200.10 skončil - tj. co do hlučnosti opačná strana spektra :( .
No ja mam so Seagate prevažné rovnaké skúsenosti ako vy - to jest hlučné. Poslednú dobu nerobím s ničím iným len s AAKS radami od WD.
Citace:
Původně odeslal
GABO
No ja mam so Seagate prevažné rovnaké skúsenosti ako vy - to jest hlučné. Poslednú dobu nerobím s ničím iným len s AAKS radami od WD.
V tom clanku z tveho linku se ale pise zrovna neco jineho ...
Dost vazne o 7200.11 uvazuji, ale jsem na vazkach z takto rozporuplnych informaci :?:
Tak co ? Dosud zadne prakticke zkusenosti ? Disky uz jsou bezne skladem a cena celkem ujde :)
Já bych doporučil zase WD, pokud možno ten samej a hezky do Stripu :p Jinak na SHW jsem doporučil GP a ten týpek si ho moc pochvaloval...tichej, chladnej ;) Ono totiž nejde jen o to zpomalení, to jde i u ostatních disků (AAM)...jinak rozdíl ve vyhledávací době je tam tak 4 - 5 ms mezi tichem a výkonem, jinak se prý nic neliší.
Seagate 7200.11 Nebrat! Mám doma Model ST3250410AS, což je sice 7200.10 řada papírově, ale technicky je to model řady 7200.11 protože jako jediný z 10tkové řady má 250GB plotny. Teda plotnu, protože má 250GB. Tenhledisk je fajn. Absolutně neslyšný, chladný a slušně rychlý. I Proto jsem chtěl Koupit jeho bratříčka se dvěma plotnami ST3500320AS 500GB. Týden jsem prolézal internet a pokud ti bude stačit moje echo, tak opravdu ho neber! Vyhrává sysntetické testy, ale to je vše. V reálných aplikacích či při kopírování skutečných souborů bývá mnohdy i poslední a jeho výkony jsou dost nevyrovnané. Některé diciplíny zvládne nejlépe, některé nejhůře. V Globálu jsou tyto disky spíše horš podprůměr.
Dal bych ti linky na testy, ale bohužel to byly samé cizojazyčné, ne anglické. Takže znova je nenajdu.
Pokud chceš ale reálný obrázek, odívej se na Newegg.com, což je jeden z největších E-shopů. Sposutě lidí přišel disk s blbým firmwarem, vadnými sektory, 8MB místo 32MB cache atd. Spousta kusů byla vyrobena v číně a je to katastrofa! I proto jsem koupil raději WD5000AAKS.
Tak se ještě rozhoduji, zda přece jen ten 7200.11 ST3500320AS nekoupit. Asi to je sázka do loterie. Důležité je vyhnout se kusům vyrobeným v číně a brát thajsko nebo taiwan. Kdyby byl stejně tichý jako jeho jednoplotnový bratříček ST3250410AS, kterého mám a jsem nadšen, tak by to bylo bezva. Jestli se rozhoupu, tak napíšu.
Uz jsem se rozhodl - the winner is ..... 7500AAKS :)
Dobřes udělal, je to podle mě o hodně lepší disk než 1TB Barracuda:
http://www.extrahardware.cz/jaka-je-...rracuda-720011
(v podstatě ke stejnému došli i v podrobnějším testu na Techreportu)
V rozhodování o nákupu prosím tady v Nákupní poradně... http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=66541
Do Disků dávejme novinky a spol.