D-Link "port unavailable"
Mam jakysi problem. Dalo by se rict ze je popsan uz v nadpisu.
Pri DNS pozadavku z notesu na AP hlasi "port unavailable". Prohlizel jsem pakety mezi AP a ntb pomoci Ethereal. Nedostanu se ani na web rozhrani. Na jakykoliv pozadavek (TELNET FUNGUJE ale neumim s nim), stejna odpoved
Ma nekdo zkusenosti?
Re: D-Link "port unavailable"
Citace:
Původně odeslal
beavel
Mam jakysi problem. Dalo by se rict ze je popsan uz v nadpisu.
Pri DNS pozadavku z notesu na AP hlasi "port unavailable". Prohlizel jsem pakety mezi AP a ntb pomoci Ethereal. Nedostanu se ani na web rozhrani. Na jakykoliv pozadavek (TELNET FUNGUJE ale neumim s nim), stejna odpoved
Ma nekdo zkusenosti?
počkej nejak tomu nerozumim - ty se z notesu připojuješ na APčku přes wifi
a apčko je připojeno k netu ?
a jakym zpusobem ?
zase přes wifi nebo kabelem nebo jak ?
EDIT: každopádně "port unavailable" znamená "nedostupný port"
AP je pripojeno na OuTú kabel.
jeste pred tim nez AP prestalo komunikovat fungovalo aspon to web rozhrani a nesel net. Kdyz jsem nechal udelat self-test, test wifi site prosel, ale link na OuTú ne.
Zkoušel jsi resetovat to APčko? Pokud má RJ45 konektory, přes kabel to funguje?
No vlastne jsi nam toho moc nerekl. O jaky AP (modem) se jedna?
Jestli je od O2, tak to muze bejt D-Link G664T nebo D-Link G684T ... a pak bych se ptal, funguje ti to po kabelu?
mno ted dava O2 modemy ZyXEL a tem, pokud je resetujes do defaultu, vypnes wifi - musis to zase nastavit pouze pres kabel
EDIT- jeste par veci - asi mam jinej "slang" než ty, ale pod OuTů kabel si mam predstavit telefoni kabel ???
Jestli chces poradit (od kohokoliv tady na foru) zkus se vyjadrit fakt presneji...
Omlouvam se. Je to ten D-Link G684T a je pres ADSL linku.
No tak opet steja otazka, jen jinak polozena.
Kdyz zapomenes na chvili na wifi a propojis modem s PC pomoci UTP patch kabelu, funguje to?
Pouzij na to jen 1. nebo 4. port, 2. a 3. muzou bejt nastaveny na jinou sluzbu.
Coz jde v konfiguraci prepnout.
Jinak ja mam Wella (4xUTP, bez Wifi) a uz stacil odejit adapter, nejede ani s novym, leda s adapterem od Hamy, ale asi to ma nejaky extremni odber - ta Hama pekelne pece. Takze se kyslici s nabizenou technikou moc nepredvadi, ackoli asi vse je lepsi, nez Sagem "Fast".
No, jak D-link tak Well nejsou nic moc, pri specifickym provozu dokazou vytuhnout.
Mnohem lip je na tom Zyxel (se spravnym FW).
Treba starej Alcatel 510i nemel nikdy s nicim problem, fungoval na 100% i kdyz sem tam nakej po letech odesel. V nabidce Alcatelu je samo hafo modemu na ADSL2+, ale rozhoduje pouze cena, bohuzel.
u D-link casto potřeba také vybrat správný sw dovnitř ne každá aktualizeace přináší to co mám a i často paltí starší lepší než nový .) někdy jen upgrade dokáže dost znepříjemnit funkčnost ( a downgrade se už tak lehce nedělá .