sháním barevnou laserovku, nemusí to být multifunkce. Pro domácí použití (tj. bez ethernetu, duplexů, podavačů na 500listů apod.).
Měla by umět v rámci cenového rozpočtu dobře tisknout grafiku.
Printable View
sháním barevnou laserovku, nemusí to být multifunkce. Pro domácí použití (tj. bez ethernetu, duplexů, podavačů na 500listů apod.).
Měla by umět v rámci cenového rozpočtu dobře tisknout grafiku.
pokud zná někdo kvalitní zahraniční web s recenzemi laserovek, tak sem s ním ;-)
Co rozumíš tím "tisknout grafiku" ?
Barevné laserovky nejsou moc vhodné na tisk fotek, pokud tím myslíš toto. Pokud však nějaké výkresy, ilustrační obrázky do prezentací atp., tak by mohla stačit.
no, měla by umět slušně vytisknout fotku. Spíš ale pro náhled, konečnou verzi fotek bude dělat fotolab.
Kupující tiskne málo často, a zasychaly mu na inkoustovce trysky.
PS: to co lezlo z této tiskárny, se mu pro jeho potřeby líbilo http://www.e-tuzex.cz/katalog/epson-...r-c1100-p3286/ -hledám tedy lépe tisknoucí a spolehlivou variantu
mne se zas pozdava tahle...http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00054125 vinikajici rychlost tlace, dobry ozliseni, no ale ta cena....
ML3560 je černobílá, já ale sháním barevnou tiskárnu.
Samsung má barevnou řadu CLPxyz(N)
Máme v práci EPSONku C900n
(to N znamená net čili s print serverem - je sice o 3k dražší než klasika C900, ale pokud bys chtel nekdy print server dokoupit přijde tě na 6,5k)
Jinak co se týče tisku - má užasný rastr - tzn že i na ty fotky je geniální.
a stojí kolem 10.000,- nebo 13.000 s tím printserverem
A renovované barevné náplně stojí 1952,- kč/ks bez dph (na 4500 stran)
a černá se nerenovuje - nová stojí 1450,- kč/ks bez dph (taky na 4500 stran)
Mohl bych zkusit vyfotit jeji kvalitu tisku když dám vedle sebe tisky z HPčka Minolty Lexmarku a této EPSONky.
Když jsem ji kupoval nechával jsem si poslat takové testovací stránky...
EDIT - ted me jeste napada ze C900 možná už není nejnovejsi zboží a novější na stejné bázy jsou C1100
tu epsonku C1100 viděl a líbila se mu, už jsem to tu zmiňoval. Hledám nějakou (i dražší) alternativu.
C1100 tiskne 600dpi, a tiskne dobře. Spíš mne zajímaly nějaké lépetisknoucí alternativy (třeba s 1200dpi).
Myslím, že rozdíl mezi 600 a 1200 DPI nepoznáš.
Ono totiž abys mohl tisknout 1200dpi nejakou kvalitni fotku, tak bude mit soubor na RIPu cca 60MB ale pamet se kterou ti tiskarnu prodaj bude mit v zakladu 16MB RAM, tzn. aby fotka prošla, bude se muset snížit kvalita na 300dpi a to už znát je :)
Tzn. já bych to řešil - klidně tiskárnu s 600 DPI a přikoupit více RAMky (do tiskárny).
(btw ve firmě jsem grafik a tiskárnu využíváme na tisk placek, takže od ní kvalitu potřebujem.)
Ještě jedna věc - pokud se motáš kolem tisku určitě víš že i na klasickej ofset se používaj obrázky 300dpi - tím chci říct že DPI nerozhoduje.
Je to podle mě stejnej případ jako u miniaturních fotáků - co je platný že má nějakej foták 8Mpix kdy jeho optika je ve velikosti hlavičky špedlíku a nebo 4Megáč ovšem s optikou (sklem) o průměru 25mm.
po pročtení webů mi pořád nejlépe vychází C1100, škoda, že má kravské rozměry a váhu.
http://www.zive.cz/Titulni-strana/Ba...9/default.aspx
Ještě na zahr.webech dobře hodnotili kvalitu tisku u Dell 1320C (až na drahý tisk)