Samovolne vypinani LCD Acer AL1721
Po 2 letech provozu se mi zacal samovolne vypinat LCD Acer AL1721. Vypnul se jakoby vypadl proud, a hned zase naskocil. Postupem casu se doba nez opetovne naskocil monitor prodluzovala, ted po 3.roce provozu mi naskoceni trva nekdy i 5 minut. Pak to zase klidne jede par hodin, nez to zase vypadne na par minut.
Volal jsem na technickou podporu Aceru do Brna, a rekli mi, ze oprava muze stat az 3000kc, ze je pravdepodobne neco na "zakladni desce" monitoru.
Nemel jste nekdo podobny problem? Nechce se mi davat 3 tacy do opravy monitoru...
Re: Samovolne vypinani LCD Acer AL1721
Vyzera to na nafuknute kondenzatory.
jsou to ty kondiky na 111%.
Kdyz to budou ty kondiky, tak predpokladam, ze oprava bude +/- znamenat napajet tam nove kondiky na "zakladni desce" monitoru.
Je ta cena kolem 3000kc za opravu adekvatni v Acer servisu v Brne?
nemění se kondíky, mění se deska (powerboard). Pokud znáš někoho z pájkou (nejedna se o SMD, takže stačí pistolka - samo, že musíš odpojit desku s řídící elektronikou) tak mu řekni, ať ti je přepájí. Špatne kondiky jdou vidět na první pohled...
Mozes skusit aj nejaky servis TV.
Uz jsem nasel ve Zline firmu Asupport (http://www.asupport.cz), manik mi rekl ze za litr litr dveste to posolicha, toz uvidime, dam vedet.
Jak si dopadl? Kdyby si jezdil nekdy nekde okolo HK, tak bych ti to mohl opravit.
Pozor už jsem narazil i na kondíky které na první pohled byli OK, konkrétně u ACER a HP LCD mám tu zkušenost, že deska s předřadníkem bejvá úplnej aušus na nejlevnějším jednostranym bílym tištáku a často jsou některé kondíky z hroznejma studěnákama posledně ted v tejdu po otevření 19" HP-čka jeden kondík hned upadl!!!
Ano, stava sa aj to, ze sa ani nenafuknu - nie je na nich vidiet nic zle a napriek tomu su vyschnute. Plati to hlavne pre mensie kapacity v SMD.
Tak je to opraveno za ten litr! Manik ze zlinskeho asupportu rikal, ze vymenil par blbych tranzistoru mosfet a bylo to. Jinak pry podobna chyba muze byt zpusobena jeste vadnym powerboardem, ktery napr do aceru stoji 1200kc, do benqu pry 500kc, a pak date jeste dalsi love za praci, tak pak muze oprava prijit az na 2-3tacy, coz uz se nevyplati.
No tak pohoda, hlavne ze to dopadlo :)