PD945 jakou desku, ram, vga?
Ahoj, povaluje se mi tady jedno Pentium D945, tak jsem si řekl že udělám lehčí upgrade bráchovýho kompu. Ale rozpočet je trošku seškrcenej, potřeboval bych se vejít tak do 4000.- (fakt maximum)
Na desku potřebuju připojit 3 IDE zařízení (hdd, DVDrw, hdd šuplík)
na grafiku mám už tip: http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=66019
ramky bych asi osadil tyhle: http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=54538
ale tu desku nemůžu nějakou slušnou najít :(
Nemáte tedy někdo nějakýho tipa? :)
Re: PD945 jakou desku, ram, vga?
problem je v tech IDE zarizenich.. takze zkusim nahodit treba tuto: http://www.barbone.cz/index.asp?stii...%20GLAN%20mATX
Citace:
Původně odeslal
rombo
díky za tip, vypadá to slibně ;) Jenom ta značka se mi zdá taková méně známá ;)
Citace:
Původně odeslal
Patrez
díky za tip, vypadá to slibně ;) Jenom ta značka se mi zdá taková méně známá ;)
no u nas je to min znamy ale jinak Foxconn dela do komponent uz celkem dlouho.. u nas je to takova nahrada Jetwaye kvuli servisu apod.
Citace:
Původně odeslal
rombo
no u nas je to min znamy ale jinak Foxconn dela do komponent uz celkem dlouho.. u nas je to takova nahrada Jetwaye kvuli servisu apod.
ok, díky za osvětu :) asi jí teda vezmu, aspoň okusím něco pro mě nového :) Nevíš náhodou jestli bývaj tyhle desky aspoň trochu OC friendly? :)
Citace:
Původně odeslal
Patrez
ok, díky za osvětu :) asi jí teda vezmu, aspoň okusím něco pro mě nového :) Nevíš náhodou jestli bývaj tyhle desky aspoň trochu OC friendly? :)
no nektery modely jo ale u tehle 945 bych toho asi moc necekal, jediny plus je ze ma ty 2 IDE konektory.. jinak bych ji shodnotil jako klasickou kancl desku za dobry prachy ;)
OK, díky. Ještě do zítřka počkám jestli někdo nenadhodí něco jiného a když ne, tak jdu do ní. ;) Ještě jednou díky ;)
Teď ještě koukám na tý desce na to přídavný napájení. Mám tady zdroj ten má vývod 20+4pin , na tu desku(24pin) se redukce sehnat dá, ale nevím co tam na tý desce dělá ten 8-mi pin, to vidím poprvé:o na to se taky nechá sehnat redukce?
To uz tak dneska byva :) Ale obvykle staci zapojit jen ty klasicke 4 piny, nekdy ty dalsi 4 byvaji prelepene.
Citace:
Původně odeslal
Anduril
To uz tak dneska byva :) Ale obvykle staci zapojit jen ty klasicke 4 piny, nekdy ty dalsi 4 byvaji prelepene.
a když přelepené nebudou? tak jak mám poznat, která kombinace bude ta správná? No možná, že by to mohlo uspořádání výřezů na krytí pinů určit :oops:
co vim tak foxxcon dela konektory mna desky u asusu ( myslim USb, serial, ps2)
ale desky sem neskousel, nevedno jakej maji taktovaci moznosti.
Citace:
Původně odeslal
Patrez
a když přelepené nebudou? tak jak mám poznat, která kombinace bude ta správná? No možná, že by to mohlo uspořádání výřezů na krytí pinů určit
je to jedno, vyrez na konektoru ti sam napovi kam to zapadne.. na ty dalsi 4 piny to stejne zapojit nepujde ;)
Citace:
Původně odeslal
qpkqkma
co vim tak foxxcon dela konektory mna desky u asusu ( myslim USb, serial, ps2)
ale desky sem neskousel, nevedno jakej maji taktovaci moznosti.
jasny, dela to uz hodne dlouho a pouziva to nejen ASUS ;)
ok, díky všem za rady. Už mám objednáno ;)