Problém po instalaci GF8800GTS
Předem se omlouvám, že to možná není uplně do téhle sekce, ale problém se mi objevil potom co jsem vyměnil Radeon 1950 PRO právě za MSI GF8800GTS-640E-HD-OC.
Problém spočívá v tom, že když pustím 3DMark06 tak to jede až do druhého CPU testu, po kterém komp zatuhne (ve chvíli, kdy by měl načítat další test). To se stane i když pustím jen třeba samotný CPU test 2. Když jsem měl v kompu tu ATInu, tak chodil 3DMark naprosto bez potíží. Mám O/C systém, takže první co bylo, že jsem to zkusil na default frekvencích. Bohužel, ani to nepomohlo - prostě s touhle grafikou i na defaultu zatuhne po tom druhím CPU testu. Pro jistotu jsem testoval znovu stabilitu systému (Orthos stable přes deset hodin), ale žádný jiný problém jsem neobjevil. Napadá mě, že to snad už může být jen nějaká SW nekompatibilita. Nevíte náhodou někdo, kde může být pudl zakopán??
Samozřejmě 3DMark není stěžejní - v podstatě je uplně k ničemu, ale protože bych chtěl mít alespoň nějaký výsledek pro porovnání, rád bych to vyřešil ... Vše ostatní ve 3D jede jak z praku ... Oblivion 1920x1200 4xAA FullDetail ... apod.
Re: Problém po instalaci GF8800GTS
Driver cleaner? Odstranit zbytky ATI ovladacu, nV ted taky a pak zkusit reinstall.
to Johnny: jaké používáš ovladače ?? Já si dal teď nové 163.71 a též se mi sekl počítač při běhu 3DMarku 2006, předtím nikdy, také koumám čím by to mohlo být. ;)
!!! WELL DONE !!!
Díky za radu, přesně tohle jsem potřeboval ;-)
Aneb: dle rady jsem odebral veškerý grafický ovladače, nainstaloval DriverCleaner 1.5 PE, restart do nouzovýho režimu, spustit DriverCleaner, nechat odebrat všechno co se týká ATI a NVidia ... restart opět do normálního režimu, nainstalit poslední ForceWare (v mém případě 163.71) ... a nyní už vše funguje naprosto korektně.
Masster: DÍKY !!!
Tak vám nevim,
už to vypadalo skvěle - projel jsem všechny 3DMarky a poho ... Ale pak jsem to ještě zrestartoval a odpolko jsem to chtěl ještě testnout ... no a zase ten stejnej problém... Tak jsem z toho byl vedle - zkusil jsem opět odinstalaci ovladačů, DriverCleaner ... a reinstal driverů a zase naprosto v pohodě! Trochu podezírám GoogleDesktop, kterej jsem sice vypínal vždy před pouštěním Marků, ale čert ví, jestli po něm nezustává něco v RAMěti ... ?? No každopádně už na to peču, protože mám výsledek a o to mi šlo ... ;-) Já jen pro doplnění informací pro eventuelní úvahy.
Tak jsem provedl ještě pár testů:
1) odinstalovat všechny drivery
2) v safe modu pustit DriverCleaner
3) reinstalovat ovladače Nvidia
4) po prvním restartu změna rozlišení + provedení testů 3DMark - všechno běží jako o závod ...
5) po druhém restartu (aniž by se cokoliv měnilo) už 3DMarky neprolezou přes CPU test - hází artefakty, změnu barev textur, nebo rovnou vytuhne ... každopádně se přes CPU testy nedostane ...
6) pokud to zopakuju zase od kroku 1), opět se to celé opakuje ...
Nenapadá někoho, v čem by to mohlo tkvět???
Citace:
Původně odeslal
Johnny
1) odinstalovat všechny drivery
2) v safe modu pustit DriverCleaner
3) reinstalovat ovladače Nvidia....
Zkousel si pri tom odebrat a nainstalit i ovladace chipsetu?
No zdroj jsem si tipnul hned na začátku, je dost tragickej...když se zahřeje a následně zatíží, muže vykazovat nestabilitu...nicméně je to jen jedna z možností.
husky: tak teda ovladače chipsetu jsem nereinstaloval, to mě nenapadlo ... to by se dalo ještě zapokusovat ...
Over, dexterav: zdroj jsem taky podezíral, ale teď o tom dost pochybuju, když se to dá opakovaně simulovat ... navíc je to 550ka Chill, což opravdu nepovažuju za žádnou tragédii ... zkoušel jsem odběr při zátěži a ten se pohybuje jen kolem 330 W maximálně ... Spíš to bude nějaká SW kravina ...