Cobian Backup nezálohuje po síti
Ehm mám takovej asi primitivní problém ale lámu si nad tím už hlavu pěkně dlouho.
Je síť a v ní je cca 15 PC + 1server 2003 jenže ne každej je XP Pro a jeden z těch pc je XP HOME a na něm potřebuji jednou třeba za 14dní udělat zálohu dat na tento server (dokumenty a poštu).... dopracoval jsem se k tomu že do určitého adresáře mám přístup a mohu v něm i vytvářet a mazat....
Použil jsem prográmek Cobian Backup.... bohužel mi ale nechce vytvořit na tom serveru adresář a tedy záloha neproběhne :( Zkoušel jsem na serveru vytvořit zvlášt učet a s ním se pomoci Cobianu připojit ale bohužel se stejným výsledkem :(
Poradíte někdo kde dělám chybu? Případně jak jednoduše ty data z lokal PC hodti jednou za čas automaticky na server?
Předem díky za jakékoliv info
Re: Cobian Backup nezálohuje po síti
Cobian Backup spoustis ze stanice?
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Cobian Backup spoustis ze stanice?
jj ze stanice
A neslo by to spoustet ze serveru?
Pak staci jedna instalace.
Citace:
Původně odeslal
Prtik
sem rikal ze to reseni bude primitivni..... diky moc to me vubec nenapdalo :) dneska vyzkousim :)
Citace:
Původně odeslal
Prtik
bohuze jsem se k tomu dostal az vcera (nemoc) obracene to sice funguje ale to zas emusim na tom lokalnim PC nasdilet hdd a ten pak vidi samozrejme vsichni na siti coz zase nechci :( takze jsem zase na zacatku :(
slo by to udelat i jinak? jendou za tyden (14dni) proste skopcit *.pst soubor pošty a par dokumentu ????
díky za rady
Ciste teoreticky - co takhle osetrit to sdileni pres prava? ;-)
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Ciste teoreticky - co takhle osetrit to sdileni pres prava? ;-)
Ehm necham si poradit .... u Win XP HOME jsem nejak podrobnejsi nastaveni nenasel a instalit dalsi softik na heslovani slozek se mi moc nechce :(
Na tom serveru jak jsem psal jsem uz zkousel takove veci, ze by spraqvcum vstavali chlupy na hrudi..... ale i to mi nepomohlo :( tak jsem to dal do puvodniho stavu..... mam ted jeste jeden softik SyncBack tak ho vyzkousim a uvidime.....
Nevim jak je to u WinXP Home, ale kdyz nasdilis jen ty adresare, ktere chces zalohovat a nastavis prava pro pristup jen tomu serveru, tak by to melo jit, ne? A nikdo se ti na zbytku disku hrabat nebude.
Ale priznam se, ze jsem WinXp Home v ruce nemel, tak nevim, jak je to tam s pravy. Ale ciste teoreticky by to melo jit.
Nehlede na to, ze by melo jit pouzit systemovy sdileni c$ atd, kam ma pristup pouze admin.