WD 3200AAKS vs. SAMSUNG 320GB HD321KJ?
Zdravim, pri vyberu disku do nove sestavy sem trochu prebral a WD 3200YS nesplnuje moje pozadavky na ticho (i s AAM je slyset seek a susteni :( ). Takze ted nevim jaky z techto 2 disku z nazvu threadu vzit (ALFA skladem). Sice sem nasel pro oba vysledky z HD tune, ale sou skoro stejny :rolleyes:
http://farm1.static.flickr.com/204/4...2ef0b234_o.png
http://www.hdtune.com/results/Samsung_HD321KJ.gif
Pak akorat jakousi pl recenzi, kde byl mirne lepsi wd:
http://www.purepc.pl/node/1281?pageNo=ALL
Re: WD 3200AAKS vs. SAMSUNG 320GB HD321KJ?
SAMSUNG 320GB HD321KJ je tichý a moc netopí. Jám mám WD řadu KS a kamarád má AAKS a o 1000 bodíků v PCMarku 2005. Je to dilema. Kdybych teď kupoval disk, tak asi Seagate 10 řadu, nebo počkal na 11 řadu. ;)
Mam 3200AAKS - s vykonem jsem spokojen, ale tichy moc neni (AAM mam zatim vypnute) - seek je dost slyset.
osobne bych volil radsi ten Samsung.. je subjektivne tissi.. mel jsem doma dost disku na test a Samsung vysel v tomto ohledu jako vitez.. vykon bude asi o neco horsi ale jestli je to v procentech tak to stejne nepoznas a kdyz jde o ticho :D.. akorat se trochu bojim spolehlivosti tech Samsungu.. kazdopadne predtim jsem pouzival vyhradne disky WD vsech serii, asi nejhlucnejsi byla 250KS ;).. serie AAKS je na tom lepe ale pro me ucely nepouzitelna i tak
Diky za postrehy a zkusenosti, vypada to opravdu na ten Samsung...jinak nad Seagatem sem ani nepremejslel :D
To WDcko mam ted doma a bez zapnuteho AAM je hlucnost seeku na urovni mojich Maxtoru se zapnutym AAM, tj. neni to zadny zazrak, ale ani hruza (pri idle nejde slyset). Par Samsungu jsem pouzival, ale asi jsem mel smulu, protoze vsechny byly v seeku stejne hlucne jako kterykoliv jiny disk.
edit: modely nevim, nejcasteji 160GB SATA ci v mensi mire 80GB PATA. AAM zapinam jen u svych disku, lidem to vetsinou byva jedno. A na otazku Jana: ano, jsou klasicky prisroubovane - vetsinou v levnych kejsech. Asi jsem blazen, ale nikdy jsem nemel tissi disk jak Barca IV.
Jednoduchý dotaz - jak máš ten disk přimontovaný v casu? Standardně v tom 3.5" bayi?
PetrT: jake to byly modely??
O moji 160GB/PATA/8MB co ted skoncila ve druhym kompu sem v lepsi bedne ani nevedel (s AAM) - prehlusil to vetrak na cpu, pravda ted s 0,3mm uz je to trosku jine :)
jan555: pokud to je mineno na me tak ano, klasicky dole ve 3,5"...
Citace:
Původně odeslal
falcon
mam uz nejakou dobu,asik 3 roky(tolik ke spolehlivosti ;-)), samsunga a je tichy, co se seeku tyce ... pokud ho ale hodlas chytit nekam do 3.5 pozice do nejake nekvalitni skrine, tak to radeji ne, protoze samsungy dost vibruji ... v silenceru bude ok(zrejme), ale natvrdo do 3.5" pozice bych ho nedal ... radeji bych zvazil to aaks, kde zapnes aam a s ohledem na minimalni vibrace budes mit klid ... vykon +/-