Ahoj, nema nekdo zkusenosti s temito cpu ?
Zajimalo by me, jestli bych ho rozchodil v mem Aopenu.
Na netu jsem o nic moc nenasel.
Printable View
Ahoj, nema nekdo zkusenosti s temito cpu ?
Zajimalo by me, jestli bych ho rozchodil v mem Aopenu.
Na netu jsem o nic moc nenasel.
Sú to CPU určené pre NTB, neviem kde by si ich bežne zohnal. Tiež by sa hodilo keby si napísal že presne aký Aopen máš. ;)
2e1: mam takovej pocit ze ta deska bude?? Aopen i975Xa-YDG :).. a pokud jde o dostupnost techto procaku tak nevim proc by je nemohl sehnat?? jsou bezne k dostani i my je prodavame a strkame je to svejch skladacek ;)
No, vzhledem k totální specifičnosti mobo je to otázka na support Aopenu ...
No, vo VO kde nakupujem som ešte 7xxx NTB CPU nevidel. Ale keď hovoríš źe sa dajú bežne kúpiť, tak nič. :)
P.S. Mám vypnuté zobrazovanie podpisov, takže som sa ohľadom tej dosky nedovtipil. :)
Neni problem ho sehnat, Je problem s podporou. Zatim jsem se dozvedel,ze to ma byt jiny socket- jinak umistenene piny?
FSB 667 Merom = Socket 479Y
FSB 800 Merom = Socket 479P
Rombo: mohl bys prosimte vyfotit spodni cast fsb 800 a fsb 667 cpu?
Ono hlavne su to 800FSB procaky, ale to by pre ten chipset nemal byt problem ... mozu vsak byt kvoli tomu ine patice, pretoze tieto chipy aj tak nejdu do starych bookov kvoli FSB vrazit
vyfotit to bohuzel nemuzu pac jsem ted doma nemocnej ale je tam jina patice (cpu) ! treba takovej T5500,5600,7200... (667MHz) neni kompatibilni s T7100,7300,7500,7700... (800MHz) pac ty 800MHz jsou uz Santa Rosa ;).. Proste malicka zmena v posazeni pinu a uzivatel ma smulu..
takze shrnuto: pokud tam mas ted T2250 tak tam novou Santa Rosu nedas :|
Ono by to hlavně nic extra nepřineslo, moc výš taktovat asi nepůjdou (a s vyšším základním FSB to je potenciálně větší problém) a o tolik rychlejší per-clock Merom taky není. Pokud by šlo o 64-bit, novější SSE, atp., tak T7200/7400/7600 tam půjdou, imho ale škoda peněz.
rombo: jen pro jistotu, jestli tomu rozumím - jsou fyzicky odlišné patice na mobo, nebo pinout na procesorech?
ted si nejsem tak uplne jistej takze na 100% ti to nereknu, bych se musel mrknout ale mam za to ze jsou odlisny jak patice tak procesory.. nejde to zamenit
fotky muzu udelat az v pondeli respektive utery ;).. treba se tu ale nekdo najde kdo to spacha driv at mame klid :D
Fotky imho dělat nemusíš, samotná ta informace bude bohatě stačit. (ale spíš pro zajímavost, že je to nekompatibilní už asi všichni víme) Např. já jsem tomu totiž porozuměl tak, že patice zůstává stejná, ale změnily se piny, pokud Intel změnil i patici, tak jim skutečně moc nerozumím ... Každopádně díky moc za praktické informace.
Rombo: Dekuji za info. Ty fotky by me zajimaly. Rad bych si je prohlednul a porovnal piny:-)
Doufal jsem,ze jsou identicke a podpora se objevi. Ceny jsou nizsi nez u Meromu a 800 fsb by slibovalo vyssi frekvenci pameti. Vadi mi,ze mb oficialne podporuje pouze ddr 667.
A to si kvůli tomu chceš kupovat nové paměti?
Myslel jsem vyssi fsb cpu. Tim padem by se zvedlo i napeti pameti,ktere ted drtim na 667 :-).
No zacinam mit pocit,ze posledni cpu pro tento mb je Merom T7600.
Už fakt OT, ale jak je možné, že na procesoru s FSB533 a taktem 1.73 GHz, přetočeným na 2.86 GHz (efektivní FSB881?) máš paměti na DDR667? Ten board umí zafixovat takt pamětí bez ohledu na FSB? :o
jan555: Bohuzel je zname ,ze tento mb umoznuje omezene nastaveni DDR obdobne jako mb s Ct479. Vypis z biosu: nastaveni DDR frekvence- 533, 667, auto (coz znamena FSB:dram 3:5 )
takze abych to uvedl na pravou miru:
procesory T5500, T5600, T7200, T7400 a T7600 (Merom 667MHz) maji patici 479M u ktere je vynechan jen jeden pin u zamku ;).. do teto patice jdou strcit i Merom na 800MHz ale nepojede to.. dneska jsem to zkousel s chassim ASUS S96Jm (Z96Jm) ktery ma chipset 945PM ale notes nenajel.. takze asi smula.. jestli to na jinym pujde rozchodit nevim, mozna jo
procesory T7100, T7300, T7500, T7700 (Merom 800MHz - Santa Rosa) maji patici 478MN u ktere jsou na patici vynechany u zamku 2 piny vedle sebe.. bohuzel jsou to piny na opacne strane nez u CPU Merom 667MHz takze do teto patice 667MHz nedate ;).. jen 800MHz!
chtel jsem to vyfotit pro lepsi predstavu a tak se i stalo ale fotil jsem to telefonem a nic moc z toho nevylezlo a to ani v rezimu makro :D
Rombo diky za popis. Skoda ,ze nemas ty fotky. Na netu jsem zadny foto pinu nenasel. Cili fyzicky Merom s 800 fsb jde do 479M- 667. Otazkou zustava prehozeni pinu, ale to by snad zvladl novy bios ne ? Ze by marketing?
ano, 800MHz CPU fyzicky do 479M (667MHz) jde.. ale v chassi co jsem to zkousel se to nerozjelo.. a to tam byl posledni BIOS.. fotky nahodim, jde tam rozdil videt ale je to krasne maznuty :D
EDIT:
http://img219.imageshack.us/my.php?i...sc00960pg4.jpg
vlevo je 667MHz (T5600) a vpravo 800MHz (T7500) Merom
http://img220.imageshack.us/my.php?i...sc00961ii4.jpg
patice 479M (667MHz)
http://img219.imageshack.us/my.php?i...sc00962rf2.jpg
patice 478MN (800MHz) Santa Rosa
Super diky moc. Na suportech pisou,ze Santa Rosu podporuje pouze i965 chipset.