1 Příloh-a(y)
Jde opravit odpálený HDD?
Připojil jsem HDD, zapnul jsem počítač, normálně začal bootovat, najednou se ozvalo "prsknutí" ze spod HDD se vyvalil kouř a celej komp se vypnul. Na desce odešlel ten "kvádřík" vlevo za napájecím konektorem. Potřebuji, z toho disku nutně dostat data. Co je to za součástku? Půjde vyměnit, případně nahradit? Co to mohlo způsobit? Je to Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS 250GB (SATA)
Re: Jde opravit odpálený HDD?
1. vymen zdroj
2. suciastku odspajkuj a vyhod
3. skus zapnut - ked pojde, tak suciastku vymen - je to nejaka ochranna dioda, mozno transil
Ve zdroji to nebude. Funguje bez problémů dál, a navic mám v kompu 3 disky. A problém se objevil jen u tohoto nového HDD.
Rád bych věděl jakou součástku jsem přesně odpálil, protože jak je vidět, tak tam ta součástka není zbytečně, a navíc bych ji tam chtěl dát už kvůli záruce.
A nebo
1. Sehnat stejnej disk (FW apod)
2. vymenit elektroniku
3. vesele mastit dal:D
Good Luck
tak to si na omyle ze to nieje zdrojom, taketo veci su prave spôsobene zdrojom a nieje nic nezvycajne ze z 3 HDD a celeho PC odide len jeden disk - mal by si byt len rad ,, napis namradsej znacku , vykon , a vek toho zdroja lebo nic ine ma nenapada rovnako mi zdroj odpalil dosku a 10GB disk WD este pred 8 rokmi -- a zdroj dalej fungoval este rok potom odpalil sam seba
Rainbow ma bohuzial pravdu disk skus reklamovat a zdroj vymenit .
Chod skusit reklamaciu toho disku mozno sa podari ajked pochybujem urcite nerob toto : Rád bych věděl jakou součástku jsem přesně odpálil, protože jak je vidět, tak tam ta součástka není zbytečně, a navíc bych ji tam chtěl dát už kvůli záruce. ,, tym ze tam bude pajkovat a menit nieco tak uz uplne prides o zaruku a navyse je opaleny aj PCB ak si vsimnes cize by si to na RMA takcitak vsimli ---
No krome te ochranne diody zmizel i jeden filr. kodan hned za konektorem . Vetsinou jde o 100nF na 63V. ten bych vratil jako prvni, bez diody se da obejit. Neni to spatnej napajeco konektor ? Uz sem mel jeden s prohozenou polaritou. Jinak ve jednom PC mi bezi klasika PATA 120GB se stejnou diagnozou.. Nic mu nebylo, ale dotycny konektor skoncil jko ustrizeny.
s dost velkou pravdepodobnosti to IMHO odnesla cela elektronika, resp asi byl nejaky duvod proc to tak vyhorelo....muzes ji zkust celou vymenit, ale je mozne ze odesla i vnitrni elektornika a to bys uz sam neopravil. Zkus nejakou porfi firmu, nechaji se dost ukecat co se ceny tyka....v jedne sly z 15-ti na 8tis.
Tak jsem vyzkoušel všechno. Vyletovat transil, vyměnit celou elektroniku. Ale disk je mrtvý. Při výměně elektroniky nedělá nic, točí, se ale komp ho nenajde (hledá cca 30 sec), při vyletování transilu se točí, ale je slyšet jakoby se neustále resetoval (s datovým kabelem i bez něj). Tím pádem je disk definitivně mrtvý. O záchraně dat jsem sice uvažoval, bohužel mi moje finanční situace nedovoluje investovat do záchrany více 1000 Kč a za tyhle peníze je jakákoliv záchrana nereálná.
Děkuji všem za ochotu a pomoc.
Tedy zbývá jen najít a zapůjčit si disk ze stejné série, prohodit elektroniku, stáhnout data, poškozený po vrácení původní elektroniky reklamovat. A kromě toho ještě vyměnit zdroj, pokud to není nic kvalitního. Obávám se ale, že už jen opakuji vyřčené.
Ale on už elektroniku měnit zkoušel, aspoň já to tak pochopil z příspěvku nad tebou ... no je to smůla, většinou ta výměna pomůže, já takhle spravil 80 GB WD, který se ani netočil. S novou elektronikou chodil bez problémů.
Citace:
Původně odeslal
Johny_g
Ale on už elektroniku měnit zkoušel, aspoň já to tak pochopil z příspěvku nad tebou ... no je to smůla, většinou ta výměna pomůže, já takhle spravil 80 GB WD, který se ani netočil. S novou elektronikou chodil bez problémů.
Přesně tak. Objednal jsem nový disk. Stejný typ, velikost i FW. Ale disk se ani nepřihlásí.
Citace:
Původně odeslal
goodji
Přesně tak. Objednal jsem nový disk. Stejný typ, velikost i FW. Ale disk se ani nepřihlásí.
Reklamace nepripada do uvahy? BTW CO je to za zdroj? Je v zaruce. Teorericky by to slo uhrat na odpovednost za vady zpusobene pouzitim zdroje.