Zeptám se rovnou, má to ještě cenu? Sestava viz podpis ;-) Cenově tak kolem těch 3.500,- +-. Thx
Printable View
Zeptám se rovnou, má to ještě cenu? Sestava viz podpis ;-) Cenově tak kolem těch 3.500,- +-. Thx
No z grafik jsem se díval po X1650 nebo x1950. Nákup komplet nového železa asi neklapne, mám momentálně v sestavě oproti podpisu 4 IDE hdd a docela je využívám a nechci kvůli tomu vrážet další prachy do řadiče. Co se her týče tak občas něco zkusit z novinek (MOH Airborne, Stalker, Bioshock...).
Doporučuju x1950GT. Sám upgraduji sestavu v mém podpisu a sice je už znát limitace ve výkonu procesoru(potažmo celého PC), ale stále má dostatek výkonu, že například F.E.A.R. si zahraju v podstatě na FULL detaily. Dá se trochu taktnout, paměti více než Pro verze, jádro méně.
Ale rozhodně ti bude chybět paměť. Alespoň giga bys měl mít.
STALKER taky rozjedu, ale zaprvé i mi chybí ještě 512MB RAM :-) a nějak mi to padalo, tak jsem s tím moc nelaboroval.
A co NVidia GeForce 7600GS Silent 256MB? Moc špaténka?
Tak špatná není a za zbylý litr můžeš koupit RAM. Je výkonově +- jako v mém podpisu taktnutá 7300GT. STALKERa jsem si rozumne nezahral alespoň s dynamickým osvětlením předmětů a nebyl jsem ochoten to hrát se statickými světly. Ale v podstatě na tvou sestavu tohle + 1024 RAM je dobrý volba. Já tu RAM řešit nemusel, tak jsem poinvestoval do VGA.
Na uvedené 7600GS si zahraješ většinu titulů vyjma profláknutých krvelačných žroutů výkonu. Myslím, že se to vyplatí.
Já se totiž pořád nedokážu rozhodnout mezi ATI vs. Nvidia, zase podle tabulky na TomsHardware mě vychází že třeba X1650 je výkonější než uvedená 7600GS a cenově je to hodně podobné. O těch ramkách hodně uvažuju ale zase bych nerad za půl roku kupoval novou VGA ;-)
Ulehčím ti to, na AGP se ti nevyplatí koupit nic výkonnějšího než X1950Pro, možná než X1950GT(vzhledem k tvé sestavě).
Proč?
Srovnej výkon v tomhle testu (všimni si sestavy jejich a mé), http://www.ddworld.cz/graficke-karty...le-zije-5.html , nemyslím, že 512 a 256 udělá nějak brutální rozdíl.
Já dám se sestavou v podpisu a nataktovanou x1950GT cca 6200 .
Dalšího upgrade na tvé sestavě bych se teda být tebou nebál :-D
X1950 je už na můj vku moc peněz, zase tak náruživej hráč nejsem. Takže rozhodování padá mezi
Palit GF 7600GS SONIC, 256MB DDR3
a
ATI Sapphire X1650Pro 256MB DDR3
cenově zhruba nastejno. Jde mi o to která bude mít větší výkon, už mi ze všech testů, které jsem prošel jde hlava kolem. Co se her týče tak aby to utáhlo něco z těch novějších (MOH Airborne, Bioshock.....)
Thx