Klávesnice s odolnými tlačítky?
Potřeboval bych pro jednoho zákazníka klávesnici. Ale ne obyčejnou. Agresivní pot a různé krémy způsobují v podstatě se 100% jistotou vyčištění klávesnice od písmenek. Představuji si klávesnici, jejíž tlačítka jsou například zalitá pryskyřicí, nebo písmenka jsou zapuštěná, snad i vyrytá, nebo jiným způsobem zabezpečaná proti smazání.
edit: napadla mě G15, ale zase vzhledem k ceně a k tomu, že je klávesnice určená do ordinace, bych raději, pokud znáte nějakou alternativu.
Re: Klávesnice s odolnými tlačítky?
tak asi jen z osobni zkusenosti a rok a pul trvajiciho pouzivani klavesnice Logitech Ultra X mi neda jinak nez ji doporucit i na toto.. Klavesy jsou porad jak nove a to mam opravdu velmi agresivni pot a vzdy jsem to mel osoupano hned ( Genius a spol )
zvlaste designem si myslim ze by v ordinaci neurazila.
Já teda nevím, že bych měl agresivní pot, nikdy jsem s tím problém neměl, ale zrovna Logitech Ultra X mám na pracovišti a spolu s mnoha kolegy, mám jej i doma a ta tlačítka nejsou tak odolná, jak říkáš. Několik tlačítek mi slézá, a ani barva okolo kurzorových kláves nedrží ... děláme na nich 8h denně. Ta co mám doma je OK, ale pracuji na ní podstatně méně.
Citace:
Původně odeslal
Millisx
Já teda nevím, že bych měl agresivní pot, nikdy jsem s tím problém neměl, ale zrovna Logitech Ultra X mám na pracovišti a spolu s mnoha kolegy, mám jej i doma a ta tlačítka nejsou tak odolná, jak říkáš. Několik tlačítek mi slézá, a ani barva okolo kurzorových kláves nedrží ... děláme na nich 8h denně. Ta co mám doma je OK, ale pracuji na ní podstatně méně.
uff, to ma celkom prekvapuje... tiez mam ultrax, uz celkom dlho (cca 2 roky?), za pc pracujem cca 12-14 hodin denne, pisem neustale... a klavesnica stale vyzera ako nova (teda vzdy po cisteni;)
ma ale napadlo, ze pre taky narocny provoz mozno pozriet priemyselne gumenne klavesnice... cena neni hrozna, daju sa zohnat i relativne lacno, ale celkom blbo (aspon me) sa na nich pise...
pokud mohu soudit dle svého okolí, tak nejméně slézají "potisky" z levných chicony, protože jsou trochu "zataveny" do kláves. zatímco samsung slejzá po týdnu, chicony 2971 drží už půl roku. jen se klávesy trochu ohladí, ale potisk zůstává
mam ako zalohu odlozenu obycajnu Chicony KB-9810, ktora zvladla 5! rokov takmer kazdodenneho hrania. Vsetky popisky (vratane WSAD) su ok len uz je celka dakus zazltnuta.
Segre som ale o 3 roky neskor kupil stejny model ale kvalita uz nebola celkom rovnaka lebo sa popisky rozisli na A a O ale inde su ok.
Myslim ze v CZC som ju nedavno videl dostupnu.
BTW: na tych vydratych klavesach je vidno ze popisky su vyryte a naplnene farbou.
Nejlepe nejakou bilou klavesnici - ty jsou vetsinou vypalovane laserem /aspon u znacek jako microsoft nebo logitech/.
Já si už asi před deseti lety oblíbil Chicony KB-2971 - má jen standartní klávesy + Win klávesy a ta, na které právě píšu by sice potřebovala zase umýt, ale jinak je z roku 1998 a všechny písmenka jsou na ní vidět stejně dobře jako na sousední z roku 2005.
Jinak je ještě varianta industriální klávesnice - je odolná proti vodě a jsou i typy odolné proti lehčím kyselinám, ta by vydržela určitě, ale zase více stojí ;).
U jedné tovární mašiny byla krásná černá - nerez klávesnice se světelným čidlem a všechny klávesy měly podsvětlení při nízké intenzitě okolního světla s nastavitelným doběhem podsvícení po stisku poslední klávesy.
Dival jsem se primo na ty prumyslove klavesnice a neni to zadna levna zalezitost, ale mozna by to tazateli pomohlo :-)
http://eshop.autocont-ipc.cz/zbozi/p...px?p=kp:93:963
Citace:
Původně odeslal
Heady
uf, to je moc drahe - si pamatuji ze prumyslove gumenne klavky kostovali kolem 500 az tisic... kdyz si vzpomenu, kde jsem je kdysi kupoval tak pisnu
a čo táto samsung s keyskinem? z obrázku to vyzerá ako klávesnica s "kondómom" na povrchu, a cena je 892,50.
edit: ten keyskin sa dá dokúpiť ku klávesnici Samsung SWT1000 samostatne za +-300kč k , nemal som to v ruke, ale predpokladám že za tú cenu to nebude len tvrdý plast proti prachu ale nejaký gumkáč..
evidentně zcela obyčejná klaviatura za 100kč s plastovým prachovým krytem, který se s ní vždy dodával :-). Ta cena je totálně mimo realitu
Na Samsungu jsem taky během čtrnácti dní sešoupal popisky z písmen. Osobně musím doporučit Chicony, většina určitě pamatuje téměř nezničitelné 5311/5911, teď mám (přes 5 let) 2961 a u té dřív člověk v klávese vybrousí důlek než setře popisky (moje vypadá jako nová, jen se klávesy lesknou jak psí ehmmm...žlázy). 2971 je měkčí, to nemám moc rád a 9810 je zas hodně nízká a nemá prohnuté řady kláves.
S klábosnicemi holt není legrace, protože zrovna 2961 je bohužel hodně hlučná a mým bezpodmínečným požadavkem je normální rozložení klábos a ideálně prohnutí jednotlivých řad. Teď budu chtít zkusit Genius Slimstar C100, tak třeba jednou poreferuji...