Koupě 37" LCD vs. vzdálenost?
Ahoj,
myslíte, že se hodí 37" LCD Samsung LE37M87BD na vzdálenost 2 až 2,4m? Kupuji první LCD a nerad bych v budoucnu litoval, že jsem koupil menší (za rok se bude bourat zeď do dalšího pokoje, takže prostor bude větší). Další důvod je ten, že pod 37" nemají Full HD, což chci využít hlavně pro PC, později pro PS3. Nějak si to nemůžu pořád představit, ale až bude telka doma, tak už bude pozdě na nějaké rozmýšlení.
Mám malej pokoj, takovou rouru a LCD bude umístěný v jednom rohu na zdi a koukat budu z protějšího rohu, proto mám v plánu i držák na zeď s náklonem do stran.
http://www.alza.cz/hama-next-2-naste...0kg-d80331.htm
Díky
Re: Koupě 37" LCD vs. vzdálenost?
Obecně je sledovácí vzálenost 3-3,5 * úhlopříčka TV tzn 0,93m*3-3,5 = 2,79 - 3.255
Ovšem jedná se o doporučenou vzdálenost, myslím že v kterékoliv prodejně si zkus odměřit těch 2.5m a uvidíš sám. Osobně znám lidi, kteří z 6m koukali na 55cm a když si koupili 42 Plazmu tak si stěžovali jak je to hrozně velké :) a přitom já z té vzdálenosti měl pocit "nulového zisku".
Ja si myslim ze pro PC je to idealni vzdalenost, pro PS3 klidne bych ji dal dal a pro filmy mozna jeste o kousek dale. Preci jen pocal ma hromadu ikonek, textu a co ja vim ceho, jestli teda nehodlas pouze koukat na filmy...Treba takovy CSko tam by jsi na te obrazovce asi spatne hledal ze 4metru vzdaleneho nepritele, kdyz ja z pul metru u 19'' LCD ho tak tak vidim :)))
3-3,5 nasobok je blbost, vysvetloval nam to clovek u panasonicu, kde na tie ich viery ide v klidu pozerat s 2nasobku a myslim ze u inych znaciek to neni odlisne ...
Taky tak, ze dvou metrů nemám s metrovou televizí problém ... Co se týče těch držáků, tak vřele doporučuji všem vybírat u Vogels, stojí zato.
Citace:
Původně odeslal
jan555
Taky tak, ze dvou metrů nemám s metrovou televizí problém ... Co se týče těch držáků, tak vřele doporučuji všem vybírat u Vogels, stojí zato.
Ty držáky vypadají suprově, ale ta cena, njn.
Jinak jsem napsal v úvodním příspěvku chybu. Bude to pro Xbox 360 místo PS3:)
EDIT:
Honzo, myslíš, že by tento byl dobrý? Sice je do 32", ale hmotnost je v pohodě, tak snad by zvládl i 37" (VESA 200x200)
http://www.vogels.cz/catalog/detail/26?cid=33
Citace:
Původně odeslal
MadCap
3-3,5 nasobok je blbost, vysvetloval nam to clovek u panasonicu, kde na tie ich viery ide v klidu pozerat s 2nasobku a myslim ze u inych znaciek to neni odlisne ...
Nemyslím si že je to blbost, nicméně opravdu záleží na každém uživateli - ten násobek není můj výmysl, ale studie odborníků, kteří srovnávali zátěž pro oči při různé vzdálenosti a také srovnávali výpovědi respondentů v závislosti na tom čeho si v obraze všimli(respondenti sedící příliž blízko(či daleko) neregistrovali tolik detailů jako skupina sedící ve výše zmíněné délce. A došli k tomuto násobku, který je dle jejich mínění dostatečný aby člověk zpracoval celou obrazovku a nemusel přitom trápit oči či krk.
Takže než o něčem řekneš, že je to blbost, tak se zamysli. Není to taktní.
Z mé strany to bylo pouze doporučení, je to hodně individuální. Panasonicem se moc neoháněj, s nimi mám velice dobré vztahy a jejich prodejní filozofie stojí na principu - koukej ze vzdálenosti z které nevidíš mřížku.
2Slimák : zajdi si do kamenného obchodu a vyzkoušej si všechny vzdálenosti. Předváděcí místnost je téměř všude. HOWGH
O mne je zname, ze nie som taktny ;) skusal som to a nebol to ziadny problem pri 2nasobku :) na 24" lcd tiez pozeram zhruba z metru
Citace:
Původně odeslal
MadCap
O mne je zname, ze nie som taktny ;) skusal som to a nebol to ziadny problem pri 2nasobku :) na 24" lcd tiez pozeram zhruba z metru
Přesně stejně ... Je to IMHO ale opravdu o preferencích toho kterého člověka.
Citace:
Původně odeslal
Slimák
Další důvod je ten, že pod 37" nemají Full HD
ja ti teda nevim ale pokud to chces pro Xbox, tak nepotrebujes TV neniliz pravda ? A pak ti staci pocitacovej monitor, ktere se samozrejme fullHD da sehnat daleko mensi (a sem presvedcenej o tom, ze i TV)
Jinak mam 24" (= cca 61cm) a vpohode na to cucim z max 50cm. Pro sledovani filmu ve vsech detailech je optimalni tak metr. Z vetsi vzdalenosti si uz nevychutnas to rozliseni.
To co se uvadi jako optimum (3-3.5x) je spravne, ale pro lowres zobrazovadlo, kde pri pozorovani z mensi vzdalenosti jsou uz neprijemne patrny jednotlivy body.
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
ja ti teda nevim ale pokud to chces pro Xbox, tak nepotrebujes TV neniliz pravda ? A pak ti staci pocitacovej monitor, ktere se samozrejme fullHD da sehnat daleko mensi (a sem presvedcenej o tom, ze i TV)
Jinak mam 24" (= cca 61cm) a vpohode na to cucim z max 50cm. Pro sledovani filmu ve vsech detailech je optimalni tak metr. Z vetsi vzdalenosti si uz nevychutnas to rozliseni.
To co se uvadi jako optimum (3-3.5x) je spravne, ale pro lowres zobrazovadlo, kde pri pozorovani z mensi vzdalenosti jsou uz neprijemne patrny jednotlivy body.
Pouze kvůli Xboxu bych nekupoval 37" LCD. To by se mi fakt za ty prachy nevyplatilo. Bude to i pro DVB-T, PC, DVD.
Teď akorát řešim dilema jestli Xbox 360 nebo PS3. Chci to spíš pro hry, kde PS3 zrovna není na tom s titulama dobře, ale BlueRay mě docela láká.