Přechod ze socketA -> C2D (15000Kč)
Zdravíčko,
novinka již proběhla IRC kanálem, dneska mi zdá se shořela GF6600GT a moje trpělivost s oldskůlovým (byť prvotřídím - NF7-S, GF6600GT, AXP JUIHB DLT3C - možná postupně na prodej) HW dosáhla tak akorát mezí.
Takže sem se rozhodl zakokupit nový kus železa, C2D s parametrem "nejlepší poměr výkon/cena". Ceny jsou brány orientačně z CZC, odkud bych pak asi i bral...
CPU: Intel Core2 Duo E4400 2,00GHz 2MB 800MHz 775pin BOX 3166Kč
MB: Gigabyte GA-P35-DS3R - Intel P35 3068Kč
PSU: Corsair VX450 450W 1813Kč
RAM: A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition 2357Kč
GPU: Powercolor X1950 Pro AC2 256MB, PCI-E 3297Kč případně Sapphire X1950Pro + AC Accelero S1 - cca 4000Kč
COOLER: Noctua NH-U9F 1286Kč
Což mi dává zhruba rozumnej limit 15000Kč.
Taktit budu rozumně, ale budu, takže ta DS3R by měla stačit. Raid plánuju (zatím tu mam jenom 2x320 7200.10, chtělo by to SYS disk a bylo by).
Škatuli si nechám, sice je to EC šmejd, ale už sem s ní celkem sžitej:)
Za komentáře budu rád, přeci jenom moje znalosti chipsetů končí u i915 a nForce2, pak jsem to přestal sledovat.
DX10 mě netrápí, možná HD filmy (x1950 vs HD2600), ale to by mělo to PC utáhnout tak jako tak, ne?
Re: Přechod ze socketA -> C2D (15000Kč)
Já myslím, že není moc co řešít - konfigurace je to rozumná.
Snad jen pokud bys chtěl ještě větší ticho, doporučil bych Ti Ninju pasivně - mrkni mi do podpisu, mám prakticky tutéž sestavu a kromě jednoho 12cm Noctua v case a jednoho 12cm fanu ve zdroji se mi v PC točí jen disky... ;)
Super připomínka!! Ticho se hodí, poběží to prakticky pořád přes tejden, tak abych se vyspal...
Jinak doufam ze ten zdroj to utahne, jeste to projistotu protlacim kalkulackou...
Zdravim dokturku :)
Zdroj by Ti to mel utahnout v pohode, koukni do meho podpisu, co mi taha Seasonic S12 430W. Jinak k tomu tichu bych se taky jeste vyjadril. I kdyz ztisis temer vse a nebudes mit disk(y) v nejakem odhlucnovacim boxu (pouzivam Silnetmaxx HD Silencer) nebo si to nezbastlis jako to udelal Tominek (tady mas odkaz na thread http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=57727 ), tak vzdycky pocitac uslysis prave diky diskum.
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Zdravim dokturku :)
Zdroj by Ti to mel utahnout v pohode, koukni do meho podpisu, co mi taha Seasonic S12 430W. Jinak k tomu tichu bych se taky jeste vyjadril. I kdyz ztisis temer vse a nebudes mit disk(y) v nejakem odhlucnovacim boxu (pouzivam Silnetmaxx HD Silencer) nebo si to nezbastlis jako to udelal Tominek (tady mas odkaz na thread
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=57727 ), tak vzdycky pocitac uslysis prave diky diskum.
Zdravim Pitrsi!
S tím zdrojem sem voľaký zmetený, jak jsem delší dobu právě vývoj HW nesledoval, tak nevím, jestli brát zdroj s dvěma 12V větvemi nebo s jednou silnější...
V případě jedné silné větve bych vzal toho Corsair HX450, v případě že mi doporučíte dvou-větvový zdroj, tak tě okopíruju a bude to taky Seasonic s12-430.
Jinak bastleníčko se konat bude a už teď se na něj moc těším - díky za připomenutí:)
[edit] tak ještě jako zdroj přichází v úvahu Corsair VX520, po několika odpálených MB jsem se poučil, takže na zdroji nešetřit... našel jsem ho za 2600kč, což mi přijde férová cena
Sestavu by klidne utahnul i ten puvodne navrhovany Corsair. To, ze ma jednu vetev nijak nevadi, protoze ona vetev je pekne silna. Kazdopadne VX520 nic nezkazis :)
Ad pasiv na CPU - nejsem si jisty jestli v Eurocase bedne nebude nejaka obstrukce v airflow nebo prilis stisneny prostor.
Taky pameti celkem slusne pecou - v lete jsem na nich mel asi 55 stupnu s default voltazi a takty (p35 ds4 + adata 800 viesta). Mam vodu, takze bednu protahoval jen vetrak ve zdroji seasonic.
ak nemas $$$ naviac, tak by som ako chladic bral toto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41716 tu noctuu urcite nie, pretoze je na svoj vykon/ucinnost draha jak svina + ramky by som zobral asi tie uplne najlacnejsie > s procakom co mas ti budu bohate stacit a mas dalsich 700 Kc k dobru ... tie mozes nasledne dat do 520W corsairu co je takmer ultimativny zdroj ;)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
ak nemas $$$ naviac, tak by som ako chladic bral toto
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41716 tu noctuu urcite nie, pretoze je na svoj vykon/ucinnost draha jak svina + ramky by som zobral asi tie uplne najlacnejsie > s procakom co mas ti budu bohate stacit a mas dalsich 700 Kc k dobru ... tie mozes nasledne dat do 520W corsairu co je takmer ultimativny zdroj ;)
Další prachy bys mohl ušetřit na grafice - Powercolor X1950GT je přeci jen levnější než PRO a nataktuješ ho podobně...
V RSC nějakých 2578,- s DPH, když k tomu přidáš S1 pasivně, pořád jsi na cca. 3000 za výkonnou a tichou grafiku...
Tak podle mojeho měření by se Ninja i do tý hloupý EC škatule měl vejít, uvidíme...
Z tip na GT->Pro díky, Ninja zůstane (jestli se vejde), S1 bude určitě...
ještě bych pouvažoval nad tím procesorem zda by se ti nehodila dvojnásobná L2 cache + nějaká ta stovka mhz navíc
Citace:
Původně odeslal
-martin-
ještě bych pouvažoval nad tím procesorem zda by se ti nehodila dvojnásobná L2 cache + nějaká ta stovka mhz navíc
S tim nesouhlasim.Procesor je asi nejhorsi soucastka,ja bych koupil 2160 a nataktoval na 3GHz nebo si koupil v bazaru nejakej co da aspon 3.4GHz za par supu ja to tak udelal,pristi rok prijdou Penryny a ty pujdou taktovat uplne suprove.Pristi rok budou za dvojku uplne super procaky tak proc dnes vyhazovat za procak 3000Kc.A pokud zdroj tak jedine Corsair HX520 ten je BEST podle vetsiny lidi a navic ho mam doma a je supr!
Citace:
Původně odeslal
-martin-
Myslím, že ne - procák má násobič 10x, na defaultní napájení jde skoro vždy přetaktovat o 50% a 2MB cache nejsou zase takový propad proti 4MB. S násobičem 10x bude dobře fungovat i EIST, protože pokles na násobič 6x v powersave modu je už docela dost znát...
mozna bych vzal misto Adata extreme normalni Adata 2x1gb 800 za krasnych 1524,- (ja na nich jedu na 920mhz) a usetrenych 700,- dal jinam
Tak pánové, možná se půjde o třídu výše, fogyč prohlásil, že bude příspěvek (cíleně na PC)...
Akorát nějak netuším do čeho to smysluplně vrazit, napadá mě akorát nějaká škatulka, možná zvukovka a repro.
Prostě DS3R + E4400 + 2x1GB A-data EE + x1950gt@pro + HX520 + bedna + zvuk + repro
monitor k tomu mam 17" 1280x1024
kup si case, nesetri na zdroji ... zvuk je individualny, od 2k az po 50k :D
jj, zatim to vypada na CoolerMaster Centurion (neco decentniho, nemusi to bejt hlinikovy, svetly (v kombinaci s modrou idealni), cena tak do 2500,-).
Case bych doporučil za pár peněz YY-560X, stojí okolo 1100 s dph. Grafiku Palit X1950GT, ten chladič je super, cena okolo 2750
Takze, zatim jsem na:
E4400
2x1GB A-data EE 800Mhz
Corsair HX520
Bud Gigabyte P35-DS3R nebo Abit P35 Pro
x1950gt@pro (je celkem jedno znacka?) + S1
Scythe Ninja+ Rev.B
A ted resim skatulku (serazeno dle priority, jak se mi zdají/líbí):
CM Centurion 534+
Antec Solo-EC
Thermaltake Matrix VX
Thermaltake Swing
Gigabyte Triton 180
Můžete někdo poradit prosím? Klidně i něco jinýho rozumnýho...Recenze sem pročet, co se dalo, ale není nad zkušenosti uživatelů...
Zkus se ještě zamyslet nad tímto - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47761
Myslím, že tu je pár velice spokojených majitelů... ;)
jj, ten je sice krapítek dražší, ale líbí se mi tuze - doplním Antec Solo-EC
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
jj, ten je sice krapítek dražší, ale líbí se mi tuze - doplním
Antec Solo-EC
Já sám se už měsíc ukecávám, že ho fakt nepotřebuju a že mi Chieftec LBX s disky na molitanech stačí... :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
Takze, zatim jsem na:
E4400
2x1GB A-data EE 800Mhz
Corsair HX520
Bud Gigabyte P35-DS3R nebo Abit P35 Pro
x1950gt@pro (je celkem jedno znacka?) + S1
Scythe Ninja+ Rev.B
A ted resim skatulku (serazeno dle priority, jak se mi zdají/líbí):
CM Centurion 534+
Antec Solo-EC
Thermaltake Matrix VX
Thermaltake Swing
Gigabyte Triton 180
Můžete někdo poradit prosím? Klidně i něco jinýho rozumnýho...Recenze sem pročet, co se dalo, ale není nad zkušenosti uživatelů...
Cau ja mam Centurion 532 a nemuzu si ho vynachvalit,ma porty nahore i zapinani,provedeni skrine skvele a stoji par supu jsem spokojenej,navic ma i 120mm vetrak v cene.
Pěkná value/money sestava, není tam moc co řešit.
Ad CPU - dobrá volba, vyšší je zbytečné
Ad PSU - vezmi jakoukoliv z alternativ, počet větví neřeš, je to celkem jedno (a VX450 je evidentně VELMI dobrý zdroj)
Ad case - nevadí-li vyšší cena, Solo Tě nezklame :)
Ad mobo - tady bych jedině zvážil změnu za alternativu od Asusu/Abitu - podle referencí P35 od Gigabytu opět pečou o řád víc než od jiných výrobců
btw: co se týče X1950 vs. HD2600XT a Antecu, tak tu najdeš dost detailní zdroje informací.
case - co tak se podivat na chieftec? hodne kvalitne zpracovani a hlavne rozumne vymysleno...
Citace:
Původně odeslal
macher
a hlavne rozumne vymysleno...
Jaký Chieftec máš konkrétně na mysli?