Mam problem s timto chladicem. Deska mi nemeri otacky(hlasi mi 0). Nevite, jak na to?
Printable View
Mam problem s timto chladicem. Deska mi nemeri otacky(hlasi mi 0). Nevite, jak na to?
Máš na správnom conektore FAN 1 alebo FAN 2 napichnutí chladič ?
Chladič bude pravděpodobně v pořádku, je to deskou, pravděpodobně ti není schopna změřit otáčky pod 2500ot/min.
Mam to na FAN1. VIA Monitor mi ukazuje stale 2570 ot. ale v biosu je 0, stejne jako v ostatnich programech.
Jestli to ta deska nezmeri, tak to mi pekne stve! :-(
Někdy pomůže novej bios...
Co jsem si koupil XP1600+, tak jsem dal nový bios 9A. A stejně nic. Nemůže to být spatným chladičem?? Me se preci jenom nezdá, ze by deska neumela zmerit otacky vetsi jak 2500ot.
Nie je to ventilatorom.
Je to BIOSom dosky.
Mne napr. tiez nedokaze zmerat BIOS otacky.
Mam ~2000 rpm a v BIOSe mi to ukazuje 0.
Monitorovacie programy ukazovali tiez -> bolo treba zmenit delic na 8 !
Potom to ukazuju programy normalne.
Neee větší, ale menší. Použij MBM5 a máš vystaráno. Musíš tam použít správný dělič.Citace:
Původně odeslal visis
Aký tam máš hladič ? Nemáš náhodou menšie otáčky ako 2570
Noja Abitka tiež nemerá otáčky pod 2570 . Mán D5TB TC a keď zapnem VCOOl tak mi schladí proc. na 31 C a otáčky možem nať 1700 ale mi to neukazuje je to odhad.
Znova opakuji to, co jsem psal výše. Použij MBM5 a ten ti při správném děliteli otáčky ukáže a navíc ti začne ukazovat otáčky i VCOOL. Odzkoušeno ;DCitace:
Původně odeslal semes
Nemusis pouzivat MBM5 :roll:
Ide to v hociakom monitorovacom programe, ktory podporuje zmenu delica... (MBProbe, SpeedFan, ...) ;)
OK. V MBM5 jsem zmenil delic na 8 a vse je v pohode, i VIA HW monitor mi to zacal ukazovat spravne, akorat mi neni jasny, jak prinutit VIA HW monitor, aby to umel bez spusteni MBM5. Nesel by treba prepsat nejaky konfiguracni soubor???
Mel jsem stejne problem ( a vlastne porad mam - taky 2570 ) - resim to tak, ze po startu pustim CPUCool a jak si nacte hodnoty, tak ho vypnu a uz to ukazuje ;D VHM i VCool ...
To delas stejne jako ja, akorat ja to delam s MBM5. Me de ale o to, ze ten prográmek musí tu informaci o děliči nekam zapsat. Takže kdybych vedel, co je to za soubor, tak bych to tam napsal natvrdo a bylo by po problémech. :?
A jeste jeden drobný dotaz. Jak změřim teplotu v jádře prociku? Podle mě mi Via HW monitor ukazuje teplotu dole z patice ne?
Tvoja doska nevie zmerat teplotu CPU z jadra, takze smola.
2visis: No az na to prides, tak to sem hod :)
Jinak jak pise PiT, na tech nasich prknech to meri jen cidlem pod CPU ;D
To bych rek, ze mame dobry prkna :wink: I kdyz drobet starsi ;)Citace:
Původně odeslal HAVTOM