Upgrade - CPU, MOBO, RAM, GPU
Potrebuju ozivit vypocetni a hlavne HERNI vykon me šunky. Videl bych to na nove CPU, MOBO, RAM, GPU. Co koupit? Cca do 15 000 Kc, pokud by se to vyplatilo, priplatil bych si jeste max. 5k.
- procesor asi od Intelu?
- pamet 2 GB v dualu, nebo se na Visty vyplati vic? zatim pouzivam XP, ale spis kvuli kompatibilite a ovladacum
- deska pokud mozno ATX (ne mini), pasivni chlazeni
- grafika spis Nvidia (Ati od jiste doby kvuli ovladacum nemusim, ale necham si poradit), neco ticheho nebo rovnou s navrhem na jiny chladic (pasivni?). a co DX10?
I kdyz jsme na OC4u, priznam se, ze taktovani jsem neprisel na chut, tak neco vykonneho uz v zakladu, uprednostnovani overclocking-friendly komponentu za kazdou cenu bych asi moc neocenil.
Moje stavajici sestava:
Intel Pentium D 820 + Scythe Ninja rev. B
2x 1 GB DDR2-533 Nanya
WD Raptor 74 GB WD740ADFD + WD 5000YS 5RZ 500 GB
Asus 7900 GS
Gigabyte 8I945G-MF
Enermax Liberty 400W
Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
Predem diky za navrhy.
Re: Upgrade - CPU, MOBO, RAM, GPU
2GB RAM ti budou naprosto stacit, na hry obvzlast, takze bych vetsi kapacitu resil jen v pripade, ze bys narazil na nejakou supervyhodnou nabidku a nedokazal odolat, nebo ti zbyly finance... ;-)
Jinak dobry pomer cena/vykon ma napriklad Core 2 Duo E6750, pokud preferujes ticho, doporucil bych ti jako herni grafiku GF 8800GTS 640MB, ktera ma v zakladu slusne tichy chladic, samozrejme po instalace nejakeho aftermarketoveho se dostanes na velmi tiche chlazeni a slusny vykon.
mozes predat dosku s cpu aj s ram ako mile kombo, pretoze doska nevie core a ramky su relativne pomale ... namiesto toho tam hod tu E6750 a spomenutu 8800gts 640 co je v sucte 13,5k a k tomu pamete za cca 3k (najlecnejsie ddr800) a doska za nejakych 3,5-4k podla vkusu na funkcie (ked netaktujes tak to nemusis skoro riesit) to uz si ale na 20k :( nieco vsak zarobis predajom toho co mas (odhadom tak 4-5k) ;)
Do grafiky jsem nejvic dal sedm tisic a to se mi tak zda optimum, opravdu by nestacila 8800GTS s 320MB? :-)
vzhladom na to, ze mas 24" monitor tak by som tie 2 litre prilozil ... a zaroven 320tky maju nejaky bug, na fore sa tu o tom uz hadal no-x s massterom :D
Zatim to mam teda takhle. Jeste poresim tu grafiku, zatim co jsem se dival, tak v testech mil rozdil 320/640 minimalni, o bugu jsem si zacim necetl, jdu na to.
Gainward Geforce 8800GTS, PCIE, 320MB,DDR3,320bit 2xDVI,HDTV
CPU INTEL Core 2 Duo E6750 BOX
GIGABYTE P35-DS3R
2GB DDR2-800MHz Patriot Low Latency 4-4-4-12 kit
Vychazi to na cca 16500, usetrit by se dalo na pametech, kdybych vzal tyto - http://shop.computershop.cz/eshop/de...00-retail-pack, naopak bych musel priplatit za tu 640 MB Nvidii
Citace:
Původně odeslal
fr33k
zcela urcite Ti budou stacit ty Adata. nizke latence nehraji na intelu tak velkou roli. (na rsc-computers.cz dokonce jsou za 1537,- viz. zajimave nabidky
take bych se primluvil za tu 640mb variantu
S 24" palcovym LCD bych taky spis bral 640MB GTS, na nic mensiho se upgradovat nevyplati :(
Diky za reakce. Nakonec jsem objednal ty puvodne postnute dily. Tak uvidim za par dnu, jak budu spokojen.
- ramky - vzal jsem ty Patriot. Ty levnejsi AData bych musel objednavat v jinem shopu = dalsi postovne a smazani cenoveho rozdilu
- grafika - preci jenom se mi zda lepsi pomer vykon/cena u 320 MB a hlavne si nebudu muset zduvodnovat, proc mam grafiku v cene pocitace :-) U 640 MB verze bych si taky nebyl jisty, jestli vzit NVidii nebo za tu cenu uz 2900XT. Kdyby mela nekdy v budoucnu tato Ati navrh, rval bych si vlasy, takhle vim, ze jsem holt koupil neco levnejsiho. Co se tyce monitoru, jsem zvykly hrat na nizsi rozliseni a nevadi mi to, jsem stejne slepej jak patrona :-) A pri potizich 320MB verze bych ji v nejhorsim prodal, ale doufam, ze se tak nestane.