Opet Norton ghost - nenabootoje
Prechazim z 200 (5+195partitions PATA) na 500 (20+480partitions SATA) za poslednich 10 let vzdy pri prechazeni musim znova preinstalovat wokna, ale ted je nemuzu a nechci. Ghost me vzdy sklamal, ale tentokrat se mi ty wokna dokoncezacnou nacitat, ale pak mi tam zustane asi v posledni fazi nacitani male logo uz v grafickem prostredi. Zkousel jsem i trik s vypnutym swapem. Vzdy se to tady kousne.
Re: Opet Norton ghost - nenabootoje
Nenaběhne to ani do nouzáku? Zkoušel jsi to s odpojeným původním diskem? Nejsou tam už zde zmiňované problémy s registrem? Víc mě asi nenapadne...
z PATA driverem řadiče na SATA asi těžko nabootneš, z toho bych nevinil NGhost :)
Pokud jsi ovšem neodebral driver řadiče před ghostováním, tzn. použil def.driver pro safemod..pak to většinou funguje...
Citace:
Původně odeslal
peta303
Nenaběhne to ani do nouzáku? Zkoušel jsi to s odpojeným původním diskem? Nejsou tam už zde zmiňované problémy s registrem? Víc mě asi nenapadne...
Nouze taky nejde s puvodnim diskem odpojenym to zkousim vzdy, protoze mam na prd bios a nemuzu si vybrat bootovaci disk a ten PATA ma prednost.
Citace:
z PATA driverem řadiče na SATA asi těžko nabootneš, z toho bych nevinil NGhost
Pokud jsi ovšem neodebral driver řadiče před ghostováním, tzn. použil def.driver pro safemod..pak to většinou funguje...
Tak kdyz to zacalo bootovat, tak driverem to nebude, myslim.
To právě bude, ono se to právě sekně při bootu....pokud jsi tam měl PATA driver, tak ani neni možné aby to nabootovalo na SATA.
Jinak až budeš příště klonovat, vřele doporučuji "Acronis True Image Home", kterej se mi osvědčil lépe než NGhost.
Jak píše Over, první část bootu zajišťuje BIOS (přes přerušení 13), pak si Windows načtou ovladače a přistupují na řadič/disk přímo přes své ovladače. Pokud ale ovladače nemáš, tak Windows padnou do BSOD nebo se seknou.
jj, uz jsem to zas preinstaloval, nastesti, jsem to po 5 hodinach dal presne do stavu v jakem jsem to mel.
Já to dělám tak, že do systému dám oba dva disky. PATA disk se systémem a SATA disk bez oddílů. Mělo by dojít k instalaci SATA ovladačů pro Windows a pak udělám klonování disku pomocí dema Acronis True Image Home. Pak nabootuju už jen s připojenám SATA diskem a mělo by to frčet.