sitovy kabel byl odpojen / nenajde zadne APcka
Resim problem se starsim PC, na kterem mam XPcka. Vyzkousel jsem 3 ruzne sitovky - 2x ethernet, 1x WiFi. Okna najdou sitovku, nainstalujou ovladace, ale tim to konci. Sviti jen ledky na sitovkach a zobrazuje se hlaska ze sitovy kabel byl odpojen, nebo u WiFi ze nejsou k dispozici zadne bezdratove site. Deska ma Ali Aladdin IV+ (TX Pro) chipset. V tom samem pocitaci, ale s windows 98 jely vsechny sitovky normalne, stejne tak jely sitovky v jinem pocitaci pod XP. Nejake napady, cim by to mohlo byt zpusobene?
Re: sitovy kabel byl odpojen / nenajde zadne APcka
Povedlo se Ti to vyřešit? Napadlo mě - u ethernet síťovek svítí jak ledky? že je vše v pořádku tj zeleně? či oranžová?
Nepodarilo, porad bych s tim potreboval neco udelat. Ledky sviti zelene a obcas bliknou (jina barva tam ani neni), u WiFi sviti jen oranzove a blika = asi vyhledava site. Kdyz prepnu pres realtek utilitu na AP mod, tak sviti i zelene (to sviti kdyz je pripojena na nejake AP), ale jeji ssid z notasu nenajdu a ani se nepripojim. Hardware teda vypada ze funguje ok, spis to bude nejaka softwarova nekompatibilita.
Kam vlastně ten počítač připojuješ ?
do switche, routeru, apčka nebo do jiného compu ?
A jsi si jistý, že kabel je v pořádku ?
Konkretne do dlinku G664T - switch a AP v jednom, potom jsem zkousel samotny edimax switch a samotne 2 PC, vsechno stejne - zapojim kabel, rozsviti se ledka a tim to konci. Kabel je 100% v poradku (zkousel jsem 4, vsechny jinde jedou) a antena u WiFi taky, navic jak jsem psal - ve win 98 vsechno jede, ale ty zase nevyhovuji z jinych hledisek.
Citace:
Původně odeslal
silenec
...Win98 zase nevyhovuji z jinych hledisek.
tomu rozumim... :)
mno tak mne ještě napadá, že jsou nainstalované špatné ovladače síťovky.
jsou tu asi tyto možnosti:
- špatné ovladače k sítovce
jsou-li dobré, pak pripojis kabel do sítovky a switche kde by se na obou přístrojích měli rozsvítit ledky
- pokud nerozsvítí je v pytli kabel
- pokud rozsvítí - musí to alespon napsat, že kabel byl připojen (ikdyž nebude síť funkční
- pokud se vše rozsvítí ale wokna stále hlásí že kabel NEBYL připojen = pak už to vidim že je v pytli síťovka
- pokud se dostaneš do fáze kdy ti to píše že kabel BYL připojen,
pak už záleží jakým způsobem máš nastavenou IP - ale to zatím není k řešení...
Ještě jiný dotaz ta síťovka je na motherboardu ? nebo v pci slotu ?
nechceš si někde půjčit blbýho realteka za 120kč do pci a zkusit ten (nejsou k nemu potreba ovladace - wokna je již maj)?
Pokud to jsou ethernety na boardu - můžeš mít např odpálenou desku... :(
Citace:
Původně odeslal
silenec
Konkretne do dlinku G664T - switch a AP v jednom, potom jsem zkousel samotny edimax switch a samotne 2 PC, vsechno stejne - zapojim kabel, rozsviti se ledka a tim to konci. Kabel je 100% v poradku (zkousel jsem 4, vsechny jinde jedou) a antena u WiFi taky, navic jak jsem psal - ve win 98 vsechno jede, ale ty zase nevyhovuji z jinych hledisek.
Na strane AP muze byt mrtvy port nebo spatne nacvaknuty kabel.
Citace:
Původně odeslal
Geeker
jj souhlas - to je taky možnost :)
Citace:
Původně odeslal
Atreides
tomu rozumim... :)
mno tak mne ještě napadá, že jsou nainstalované špatné ovladače síťovky.
Jsou tam stejne ovladace jako ktere jsem pouzil se stejnou sitovou kartou v jinem PC, kde jela.
Citace:
jsou tu asi tyto možnosti:
- špatné ovladače k sítovce
vylouceno
Citace:
jsou-li dobré, pak pripojis kabel do sítovky a switche kde by se na obou přístrojích měli rozsvítit ledky
- pokud nerozsvítí je v pytli kabel
rozsviti, kabel je ok
Citace:
- pokud rozsvítí - musí to alespon napsat, že kabel byl připojen (ikdyž nebude síť funkční
rozsviti a napise to ze kabel byl odpojen / nenajde zadne APcka.
Citace:
- pokud se vše rozsvítí ale wokna stále hlásí že kabel NEBYL připojen = pak už to vidim že je v pytli síťovka
vsechny sitovky jsou v jinem PC a v tom samem PC s jinym systemem nez XP funkcni
Citace:
- pokud se dostaneš do fáze kdy ti to píše že kabel BYL připojen,
pak už záleží jakým způsobem máš nastavenou IP - ale to zatím není k řešení...
nedostanu, v nastaveni IP to neni
Citace:
Ještě jiný dotaz ta síťovka je na motherboardu ? nebo v pci slotu ?
nechceš si někde půjčit blbýho realteka za 120kč do pci a zkusit ten (nejsou k nemu potreba ovladace - wokna je již maj)?
Pokud to jsou ethernety na boardu - můžeš mít např odpálenou desku... :(
zkousel jsem 2 sitovky a 1 wifi kartu, jedna sitovka via, druha realtek, wifina edimax s cipem realtek, na desce zadna neni, zkousel jsem i vsechny PCI sloty. Zkousel jsem i ruzne stare verze XPcek, vsechno se chova stejne.
Citace:
Původně odeslal
Geeker
kabelem, konektorem, vadnou sitovkou a nicim takovym to NENI.
Kazdopadne dik za snahu.
Nekolikrat se mi stalo, ze sitova karta se tvarila funkcni po HW i SW strance, ale proste nefungovala - pokazde byla na vine HW nekompatibilita - pomohlo kartu prendat do jineho slotu.
Vim ze si libujes ve vyuzivani takto zastaraleho HW (ktery byl na nic uz v dobe sveho vzniku), ale osobne si myslim, ze by jsi mel vymenit desku. Proste XP uz asi s timto cipsetem nedokazou rozumne spolupracovat. Co nejake jine PCI karty jako napr. zvukovka? Funguji? Na druhou tohle chovani (tj. to ze se karta tvari po HW i SW strance v poradku) je typicke prave pro sitovky.
Citace:
Původně odeslal
silenec
Jsou tam stejne ovladace jako ktere jsem pouzil se stejnou sitovou kartou v jinem PC, kde jela.
vylouceno...
Tak pak uz jenom jedna moznost vzit to AP k PC na kterem je sitovka 100% OK. Pokud ani tam nepujde pak je na vine port AP